• kakdeg

    Någon runt Östersund med BF i februari?

    Hej!

    Jag och min sambo väntar också första barnet!

    Vi flyttar tillbaka till Östersund runt årsskiftet efter att ha jobbat i Norge i 4,5 år.

    Har BF 9 februari, du då?

  • kakdeg

    Vi vill bo i Marielund, Odenslund, Blomängen, Karlslund eller Körfältet. Har inte hittat nåt än, det är ju så dyrt...

    Har du hört nåt om föräldragrupp innan födsel? Undrar om det ska va nån sån. Jag går på MVC i Odensala, du då?

  • kakdeg

    Nja vi vill väldigt gärna ha hus men det har vi nog inte råd med. Känns som ett väldigt stort steg. Så lägenhet är det väl i första hand som gäller.
    Vi har kollat på några lägenheter vid Blå Center men har förlorat budgivningarna på dom.

    Ja har också hört att det kanske inte blir några föräldraträffar pga svininfluensan. Det är ju lite trist! Fast vet inte om vi har möjlighet att åka hem på nån sån innan födseln heller så...

    Är MVC bra på Z-gränd? Spelar det egentligen någon roll vart man går?

  • kakdeg

    Ok va kul! Jag ska höra med Odensala MVC nästa gång jag ringer dit.

    Om det startar i december, hur många ggr ska ni träffas då? Fortsätter det efter födseln också?

    Va kul att vi är några som ska ha nästan samtidigt! Hur mår ni nu? Jag har ganska mycket sammandragningar, det är obehagligt. Jobbar bara 50% på grund av det fastän läkaren tycker inte jag ska jobba alls =)

  • kakdeg

    Går du till nån speciell BM där på Z-gränd som du rekommenderar, eller spelar det ingen roll vilken man kommer till? Jag har varit där en gång vet jag och jag var mycket nöjd med bemötande och så.
    Kanske man ska byta dit istället. Är det relativt lätt att få tid när man ringer. Tänker att eftersom det är på stan så kanske det är många som går där. Det som kan är dumt med Odensala är att det kan vara stängt på sommaren och man blir då hänvisad till en annan hälsocentral.

    Nej jag vill inte vaccinera mig! Är inte helt insatt men tycker att det känns lite olustigt på nåt sätt, ifall det kan påverka fostret.

  • kakdeg

    Jag mår också bra nu men har sammandragningar och är 50% sjukanmäld. Jobbar halva dagar så det underlättar =)

    4 november ska vi till BM i Odensala igen, det blir roligt! Var till min BM i Norge igår och vi fick lyssna på hjärtat *mysigt*

    Lilla Vi: jag kan också få värk i ryggen, typ svanken, men vet inte om det kan vara början till foglossning eller bara svag rygg, det är ju svårt att avgöra? Det kommer bara i perioder i och för sig.

  • kakdeg

    Lilla vi skrev 2009-10-23 15:44:06 följande:


    Kakdeg: skönt att du fick bli sjukskriven när du sammandragningar. Hur känns dom?Hur går det med lägenhetsletandet då? hoppas ni hittar nåt snart!Jag tror att det är början till foglossning jag ha,r för det är inte samma typ av värk som jag har haft tidigare i ryggen. Det gör ont runt bäckenet och svanken när jag gått mycket. Men som sagt ,svårt att veta. Man har ju aldrig varit i det här tillståndet tidigare!
    Som stark mensvärk och obehagligt och uniformbyxorna blir väldigt trånga på magen =) de kan hålla i sig länge, men jag tror inte att det är såna farliga sammandragningar utan mer de normala. Men om läkarn inte vill att jag jobbar så är det ok med mig för jag orkar inte gå runt i 9 timmar på stengolv i stressig miljö ändå. sJag sa iallafall att jag kan jobba 50% så länge det känns bra.
    Är med i en budgivning på Körfältslägenhet, men det är nån som bjuder över oss hela tiden, som vanligt! Vi tycker nästan att mäklarna kan ge oss lite provision snart för vi är alltid med på att trissa upp priserna på lägenheter =)
    Hoppas att vi får nån lgh snart iallafall för vi måste ju flytta hem till årsskiftet!

    Ibland känner man sig som en gammal tant, om jag sitter ner en längre tid så är det nästan som om benet låst sig när jag kliver upp. Och stel är jag också =) hoppas att jag slipper foglossning och att det inte är därför ryggen värker.... inte så konstigt att jag känner av såna saker egentligen då eftersom jag gått upp 8 kg nu =)

    Ska nog till London imorgon =) hoppas att man hittar lite babykläder. Det ska tydligen vara momsfritt på såna där så det kan ju vara billigt. Har bara 3 bodys och en skallra än så länge. Vad har ni inhandlat/ fått?
  • kakdeg

    Det är en sammandragning du får då, känns och ser ut som man svalt en kanonkula =) det är bra att den drar sig tillbaka, mina kan hålla i sig flera timmar mer eller mindre...

    Va bra att ni får allt det! Vi måste nog köpa alla saker själva, men räknar med att vi får lite kläder iallafall.

    Vi har ju siktat på en 3:a men så har vi kommit på att om man kan få en 4:a för lite mer så kanske det är lika bra att slå till på det.Vi har ju tänkt att bo där några år och då har man ju rum för en till liten i framtiden =) men man kan ju inte få allt, 4:orna kostar ju trots allt MER, både inköpspris och hyra.

    Är babylift en sån man har i bilen? Alltså babyskydd/ bilstol? 600 för hela perioden, det skulle ju vara riktigt bra eftersom man inte använder dom så länge. Och så antar jag att de är säkra i och med att de vågar hyra ut =)

  • kakdeg

    Jag har nu gått upp 9 kilo också. Det syns i ansiktet och höfterna/ benen =)
    Magen växer fast jag tycker att jag ser mer tjock ut än gravid. På tunnelbanan i London var det dock en tjej i samma ålder som frågade om jag ville sitta ner =)

    Vi har nog fått en 4:a på Körfältet. Får se om det blir kontraktskrivning på måndag!

    Har ni kännt er tunga i benen? Mina känns som om jag stått upp i flera dagar. Måste nog köpa stödstrumpor snarast.

    ajje: vad jobbar du med eftersom du får havandeskapspenning? Jag hoppas att jag blir sjukanmäld sista månaden innan föräldraledigheten börjar. Den börjar alltid 3 veckor före BF här i Norge så det blir mitten av januari.
    Det skulle kännas jobbigt att åka tillbaka till Norge efter jul och jobba två veckor till som höggravid =(

  • kakdeg

    Lilla Vi: blev en del kläder, mest bodys. Köpte även skor ( totalt onödigt möjligtvis men kul!), vantar, strumpor och några kläder som passar när h*n närmar sig ett år.
    När börjar affärerna rea ut 09-barnvagnarna då? Tänkte egentligen köpa en begagnad Emmaljunga City Cross om vi får tag på en fin, men om det är bra pris på rean så kan man ju slå till!

    Vad ska ni alla ha för barnvagn? En med riktig liggdel eller med lift i sittdelen?

    TIGER: blev ju en hel del nyttig handling för er i Sundsvall! Blev det dyrt? Vi måste också fixa allt själv, kanske får en åkpåse, men allt annat måste vi köpa.
    Vad köpte ni för barnvagn och barnskydd?

Svar på tråden Någon runt Östersund med BF i februari?