Inlägg från: Flyssel |Visa alla inlägg
  • Flyssel

    Ahhhhh, förvärk...... Andas.....

    Så, nu släppte det..

    Ja hej igen då! Jag blev blockad när jag försökte sköta min plikt gentemot Trollen och länka till nya tråden i allas gästböcker
    Ok, det var inte hela världen, men det kändes lite surt... Inläggen räknades tydligen som spam, antagligen för att jag kopierade länken och klistrade in. Men det är ju lite svårt att hålla länktexten i minnet och skriva för hand, så jag tycker att de borde förvarna lite innan så man inte blir blockad trots att man inte har för avsikt att spamma.

    Vet ni - enligt min BM så kan den kroppsliga graviditetssvullnaden även sätta sig på hjärnan och göra att man tänker sämre (vilket jag har fått erfara)!!
    Det var så skönt att höra att man inte blir dum i huvudet på riktigt utan att det bara är lite extra vatten som ställer till det och som kommer försvinna med tiden...

  • Flyssel

    emmlo: Jobbigt att känna sig orolig, men det är troligtvis bara livmodern som växer. Försök nå din BM igen när hon ha telefontid, så kanske hon kan ge några lugnande råd. Så länge du inte blöder så är det säkerligen inget fel.

    Filuren: Jag säger som Molltroll, det går inte att skämma bort småttingarna med närhet och mat. Hon behöver det helt enkelt extra mycket just nu. Har du funderat på att bära i sjal? Mycket närmre än så kommer man inte sitt barn och de ska tydligen bli mycket tryggare och självständiga eftersom de aldrig behöver känna sig övergivna.
    Mathysteri kommer och går, och just nu växer hon antagligen lite extra, vilket gör att hon behöver mer mat. Då är det så finurligt inrättat att om hon suger ofta och mycket så produceras mer mjölk, och därefter kommer du märka att hon blir nöjd snabbare och under längre tid.

    Nu är jag finklädd som sjutton, det är strumpbyxor, finklänning och piffiga läderstövlar, för vi ska till Globen och fira Vattenfalls 100-årsjubileum med pompa och ståt!
    Hur jag ska klara av att sitta och äta, lyssna på föreläsning och se på uppträdanden ända till 22:15 ikväll vet jag inte, men jag hoppas att jag inte får onda ögat av någon om jag måste upp och röra mig.

  • Flyssel

    Trolltoka: Stackas lillfröken, hoppas hon mår bättre snart. Det är förjäkla jobbigt med den där febern när det inte går att få ner den. Isglass är verkligen jättebra att ge eftersom det ger både vätska, energi och temperatursänkning i en enda smaskig ispinne. Om ni inte redan köper pigglin på storpack så kan jag rekommendera att ni gör det.

    emmlo: Skönt att magen känns bättre, men jag tror som sagt att det bara är växtvärk.

    Molltroll: Då kommer vi ha ungefär lika många kilo att bli av med då, men jag misstänker att du är den av oss som kommer vara tillbaka på ursprungsvikten först av oss... Jag gick ju ut på ca 15 kilo för mycket, så för mig känns det helt omöjligt att komma tillbaka till vikten jag hade innan Jonathan.

    Filuren: Sjalen kan kräva en hel del knytning innan man får kläm på hur det ska vara. Vilken typ av knytning använder du?
    Hittade ingen tydligare instruktion, men så här knöt jag när Jonte var liten, och då satt huvudet på plats om jag så hade gått på ett aerobicspass
    www.sjalar.nu/menysidor/knyt-omslkryssIIvagga.htm

  • Flyssel

    Filuren: Jag skämtade bara, det var ju såhär jag knöt sjalen!
    www.sjalar.nu/menysidor/knyt-omslkryssII.htm
    Såg inte att det var diagonal vagga i första länken, jag hade honom med benen runt min mage, men i övrigt fungerar det på samma sätt. Huvudet hålls fast av axelbandet och smokingbältet.
    Man måste våga knyta rätt hårt, annars blir det jobbigt för ryggen, plus att barnet liksom faller utåt och får inget stöd.

    Vi hade supertrevligt igår kväll och tiden gick fort som sjutton! Vi fick gå upp och röra oss med jämna mellanrum så det blev aldrig särskilt jobbigt med vena cava-trycket.
    Känner mig lite risig i halsen i dag efter att ha försökt mingla samtidigt som Smalare än Thord spelade på scenen med en väldigt prat-ovänlig volym

  • Flyssel

    Filuren: Vad härligt! Jag lääääääängtar efter att få bära sjal igen, det var helt enkelt något av det bästa med att ha en nyföding!

  • Flyssel

    Filuren: Det är ganska vanligt att ena bröstet blir en favorit och att det blir mer mjölk där. Du kan ju försöka börja mata på andra bröstet lite oftare för att stimulera där om du inte vill ha snedfördelning. Men det spelar ju egentligen ingen roll för henne, så länge hon får mat någonstans ifrån så är det lugnt

  • Flyssel

    Åh så skönt att Keanu Reeves har fått upprättelse! Det var ju inte särskilt oväntat att hon bara var en gold digger, men det måste ändå ha varit jäkligt jobbigt att bli "anklagad" för något sådant.
    www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article5960461.ab

    Han och hans flickvän väntade ju barn för några år sedan, men barnet dog strax före den beräknade födseln. Ett par år sedan dog även mamman till barnet i en bilolycka.
    Med tanke på den tragedi som det innebar för honom, så blir man så äcklad av att någon försöker göra sig pengar genom att påstå att han är pappa till hennes barn. Han har ett barn, men hon ligger död och begraven bredvid sin mamma.

  • Flyssel

    Trolltoka: Vilken lättnad! Kan det ha varit tredagarsfebern eller något?

    Molltroll: Det är ett kärt besvär det där Kul att hon växer också! Ibland undrar man ju hur det kan gå så otroligt fort där i början - typ en ny klädstorlek varannan vecka..

    Jag börjar få det ordentligt trångt i mina mammakläder, men det är ju ingen vits att köpa större storlekar när jag bara har tre veckor kvar. Jag får se ut som om jag krupit ner i ett korvskinn istället. Jag har goda skäl liksom..
    Jag är på så bra humör, min lillebror ringde imorse och berättade att han äntligen har fått ett jobb, efter mer än ett år som arbetslös... Bäst av allt är att han och mina föräldrar kommer på besök i helgen så då kan vi fira honom!!

  • Flyssel

    Trolltoka: Oh, nere på tvåsiffrigt redan!!?!? Coolt!! Då är det skönt att inte blanda in lungingflammationer i familjen, det är tungt nog ändå med magen

    Men jag tror att jag får vänta åtminstone tiden ut. Jonathan var ju en vecka försenad och tvåan skulle komma 2-3 dagar före ettan om man går på statistiken.

Svar på tråden Trollens grotta del 5