• Aannaa

    TjatterMAJorna 2005, del 19

    Alison > julklappar, har inte ens hunnit börja tänka på det! Emilia ska dock få ett skrivbord & stol till sitt rum. Vet inte om hon ska få det av oss eller av våra familjer.
    Nora har jag ingen aning om, men hon bryr sig ju inte så mkt heller Dalis > oj va läskigt med din syrra Tur att det finns sånna där akutsprutor! Duktig Lisa är med maten

    På lördag ska vi fotas hela familjen så igår var jag och köpte jättefina klänningar till tjejerna och har samlat ihop lite rekvisita här hemma som vi ska ta med Egentligen hade jag velat vänta lite till med korten men såg häromdagen på presentkortet att det går ut om 2 veckor Det blir både enskilda kort och familjekort i studio. Absolut inga sånna där "trista", i min mening, kort där alla står uppstaplade och ler... jag vll ha lite roligare/levande bilder på oss! Själv hatar jag ju att vara med så det blir nog mest på barnen.

    Idag var det maskerad på dagis, Emilia var "katt" Och sedan efter det klippte hon sig hos frissan. J var med henne dit... jag var nervös kan jag säga... haha, han bad mig skriva en lapp om hur frissan skulle klippa
  • Aannaa

    Jag har läst på nu om svininfluensavaccinet och blir bara knäppare och knäppare Jag tror jag blir psyk snart över detta, ta eller inte ta?
    Hatar när man inte vet. Är livrädd för ev biverkningar... men vill ju samtidigt skydda Nora som inte får ta. GAAAAHHH!

  • Aannaa

    Nu har jag pratat runt med jobbet lite och nu lutar det åt att vi ska ta vaccinet, mest för att skydda Nora. Vi är ju väldigt sällan sjuka *peppar peppar* så eg hade jag inte gjort det, men som sagt för lillskruttans skull blir det nog så.
    Emilia får ju ta på BVC redan nu, men vi får nog vänta 2-3 veckor (tror jag)

    Krodan > har inte dina tjejer astma el liknande? (jag kanske drömt det?) Räknas inte det som riskgrupp?

  • Aannaa

    Nä nu har jag bestämt mig, det blir vaccin! Tycker det är ens skyldighet lite när man har barn... har jag insett nu. Skulle aldrig förlåta mig själv om barnen blir "allvarligt" sjuka. Är dock fortf orolig inför biverkningarna, det är ju ingen som vet om det finns några långsiktiga...

  • Aannaa

    Ja i början av december får vi vuxna ta, galet sent tycker jag Då har man väl redan hunnit få skiten Krodan > hoppas det gått bra idag på op

  • Aannaa
    Krodan > nej osis! Hatar när man laddat för nåt och så blir det avblåst Då måste man "ladda om" liksom.
  • Aannaa

    Edwina > förstår din oro för Vilmer, läste nyss denna texten här på FL och det lät ju sunt. Om jag hade varit dig så hade jag bett en läkare avgöra.

    "Barn 0-3 år
    Det blir ingen allmän vaccinering av barn under tre år så länge vaccinet inte är godkänt för så små barn. Barn som tillhör någon av de grupper som riskerar att bli allvarligt sjuka i influensan kan dock vaccineras med halv dos från 6 månaders ålder. Föräldrar till nyfödda barn rekommenderas vaccination som övrig allmänhet."

  • Aannaa

    Gokväll!

    Har inte hunnit läsa/skriva alls nu i helgen! Igår var vi och fotade oss på Model house! Kanonfina bilder, vi köpte 188 stycken! MEN fotografen var värdelös Han blev typ irriterad på att Nora inte satt still och för att hon gick iväg mm. Har skrivit ett lågt inlägg om det i bloggen: perlamamman.blogg.se/2009/november/fotograferingen.html

    Igår kväll hade vi besök här av 3 av mina barndomskompisar m män & barn. Blev lite kort varsel så vi köpte hämtmat, drack vin & babblade till 00.30 Hur mysigt som helst. Jag bjöd på kladdkaka med dajmgrädde till efterrätt.

    Idag har vi firat pappa J med paket & bakelser. Han fick en kokbok av oss; "Nyttig mat för glada barn" hette den och passar han perfekt. Han har nämligen börjat laga massa god mat nu när han är pappaledig. Han var ingen hejare på det innan, men nu så!

    Läste detta och blev ännu en gång tveksam till det förb*****e vaccinet:
    www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/vaccinguiden/article6086396.ab

    Dalis > roligt att ni har flyttat nu! Hur stor är den nya lghten? Får barnen egna rum?

  • Aannaa

    Igår var jag på konsert, PINK! Herregud va grym hon var, vilken människa! Fantastisk show & underbar sångröst! *lyrisk*

    Planerar att vaccinera Emilia imorgon då de har drop-in på BVC här i Väsby. Skulle vara perfa om hon blir febrig för J är ju ändå hemma på fredag.
    Sen får nog jag & J vänta tills i början av december, och så får vi se om lilla N ens får vaccineras.

    Annars är allt bara bra här! J håller på att minska ner Noras sömn på dagtid nu, lite experiment sådär. Inte för att hon sover sämre på natten el något utan för att vänja henne tills dagisstart. Nu sover hon ju 40 min på fm (10.30-11.10 ca), 2 tim på em (15.00-17.00)  & 12 tim/natt (19.15-07.15 ca), otroligt va!? Sömntuta. Nu kommer hon få sova efter lunch ca 2 tim o en power-nap på em runt 16.30 sen natt kl 19 som vanligt.

Svar på tråden TjatterMAJorna 2005, del 19