Inlägg från: gosmamman |Visa alla inlägg
  • gosmamman

    Cupcake-tråden nr 10, baka, frosta, fyll och njut!

    Hej på er, jag tänkte göra polly cc, ni som gjort det har ni anv vanilj eller choklad cc?

    Jag tänkte göra med choklad och sen trycka i några pollysar, är det någon som vill dela med sig av sina favorit choklad cc? (obs inte kladdkake). Blir det förmycket om man också gör polly fluff?

    Hur mycket polly ska man ha till 3 dl grädde.

    MVH//Sofia

  • gosmamman

    Idag gjorde jag vita kladdkake muffins med chokladbitar. URGODA, ett recept jag fått av en arb kamrat.

    Eller hennes var iaf urgoda, har inte smakat mina än, ska bjuda på dom på sön, det var bara gubben och dottern som fick dela på en som var lite mörbultad.

    Nu behöver jag era tips och ideer, för er som gjort kladdkake cc så vet ni ju att dom ser lite trista ut när dom sjunker så jag funderar på något fluff i gropen men jag vet inte vad.

    Det är alltså vanilj cc fast i kladdkake variant i form och konsistens och nertryckt i mitten är en bit mjölkchoklad.

    Funderar på fluff med vit choklad eller toblerone, men jag vet inte riktigt. Vad tror ni? eller har ni ngt helt annat förslag?

  • gosmamman
    Egensinnig skrev 2009-11-25 19:34:34 följande:
    Hade det inte varit gott med ngt friskt som topping? Hallonmousse, citronfrosting, citronfluff el dyl? Jag hade pollyfluff i mina vanliga kladdkakemuffins. En annan gång hade jag chocolatefudge frosting med dulce de leche i.
    jenny b skrev 2009-11-25 19:37:24 följande:
    sist jag gjorde kladdkake cc toppade jag med ekstöms hallomousse & sen lite "färska" (frysta men upptinade) hallon ovanpå..... mycket gott,men sen är jag ju ett fan av choklad/hallon kombo
    Det blir nog hallon mousse, själv vill jag ha choklad av nått slag som den chokladälskaren jag är men gubben såg era inlägg och lade sin röst på hallonmousse och dom är ju till hans födelsedag så jag får väl ge med mig där.

    Tack för hjälpen
  • gosmamman

    Hej igen, liten fråga ang moussen. Jag har aldrig gjort mouss så jag tänkte göra den idag och fylla en sprits som jag försluter men ska anv moussen först imorgon, kan man göra så och den håller sig fin över natten?
    jag brukar göra så med färskost frosting iaf.

    tack på förhand//Sofia

  • gosmamman
    Limefrukt skrev 2009-11-28 10:39:11 följande:
    Jag har aldrig lyckats spritsa med mousse. Den faller bara sönder i spritsen.Frosting av färskost och smörkräm brukar jag också fylla en sprits med och ha i kylen, håller bra i en vecka.
    Jag hade tänkt klippa ett stort hål i spritsen bara och ha i en stor klick i gropen på kladdisarna, undrade bara om moussen höll sig över natten eller är den bäst att förbereda samma dag?
  • gosmamman
    Limefrukt skrev 2009-11-28 20:13:34 följande:
    Aha! Mousse kan man göra flera dagar i förväg.  Se till att det är lufttätt bara.
    Tack för hjälpen, nu är dom iaf tillverkade och uppätna. Dom blev väldigt fina och moussen väldigt smarrig men jag tror faktiskt kladdisarna hade blivit godast utan moussen, det blev lite väl kladdigt tillsammans.

    Fast det var nog för att de vita kladdisarna var så söta så hela kombon blev liksom sliskig.
    Vanliga mörka choklad kladd cc har jag gjort med aftereight fluff och dt var ju underbart gott.

    Nu vill jag ha tips, jag är så otroligt sugen på att göra ngt med toblerone fluff, vad passar bäst till det? vanliga vanilj cc eller?

    Annars så älskar jag creeam cheese frostings och har gjort lemon yoghurt cc 100 ggr men vill göra ngt nytt. Inte morots cc bara för det gör vi alltid i långpanna på gubbens önskemål.

    MVH//Sofia
  • gosmamman
    Mael skrev 2009-11-30 18:49:40 följande:
    Jag har haft tobleronefluff på hallonmuffins och det var ljuvligt
    Har du gjort vanliga vanilj muffins med hallon i då?
  • gosmamman

    I helgen gjorde jag en bamse sats med vanilj cc som jag delade på. Den ena halvan hade jag i massa blåbär i och dom toppade jag med blåbärsgrädde med vi choklad i, OJ vad dom blev mumsiga och saftiga, men dom smakade lite sommrigt.

    Den andra halvan lade jag i vita chokladbitar i och som frosting hade jag cream cheese/toblerone frosting på och dom vart också himmelskt goooda.

    Tog inga bilder dock, spritsen var trasig s jag smetade bara på fluff och frosting med en smörkniv så dom blev inte så jätte eleganta.

  • gosmamman

    Hej igen, nu var det länge sen jag var här, men jag håller alltid koll på era verk i BT.

    Nu behöver jag inspiration, ska ha avskedsfika på jobbet eftersom jag ska sluta (nästa fredag alltså).

    Detta är saker jag INTE vill göra, kladdkake cc, morots cc eller lemon yoghurt cc blåbärs cc för det har jag bjudit på förr.

    Jag själv älskar choklad i alla färgerna så gärna ngt sånt.

    Vad passar glasscremen till? Visst blandar man marsan/vaniljsås pulver med vispgrädde då? Ska man vispa så grädden blir fluffig eller ska det bara tjockna ihop i kylen ovispat, bara lätt blandat?

    Vilken frosting passar ahlgrensbilar cc?

    Nån god lakrits variant skulle vara kul också.

    Nån som vet om kakburken har snabba leveranser? Tänkte om en beställning gjord på måndag är hemma tills på torsdag?

    Tack på förhand//Sofia

  • gosmamman
    Egensinnig skrev 2010-01-22 13:52:54 följande:
    Chocolate fudge frosting120 g mörk choklad (70 % kakaohalt)150 g mjukt  smör160 g florsocker1,5 tsk vaniljaromSmält chokladen. Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsockret lite i taget under omvispning, tillsätt också vaniljaromen. Vispa blandningen ljust och fluffig. Tillsätt den smälta avsvalnade chokladen under omvispning, vispa frostingen slät.Jag brukar ta en msk starkt kaffe och en nypa salt med.Brownie cucpakes ( Leilas)www.recept.nu/1.293616/leila_lindholm/efterra...De sjunker ihop i mitten men det det är bara att spritsa frosting i gropen!Frostingen är mäktigt , men ack så god, så jag brukar fylla gropen och så bara en liten swirl ovanpå det.
    Verkar smarrigt, vanilj arom vaniljsocker eller är det ngt annat?
  • gosmamman
    Egensinnig skrev 2010-01-23 14:23:35 följande:
    gosmamman - går bra med vaniljsocker. Originalreceptet är amerikanskt och då har de flytande vanilj. Dr Oetker har det men verkar vara svårt att hitta. Finns också ett fantastiskt ekologiskt vaniljpulver på Coop som är väldigt gott.
    Tror du det skulle passa med en kola fudge uppepå brownisarna? kännde att jag vart sugen på det. Brownies är ju ganska chokladiga i sig själv.

    Nån som har recept på ahlegrensbilar cc och nån passande frosting. Tänkte göra både såna och browniesarna
  • gosmamman
    Nicke Nyfiken skrev 2010-01-24 21:18:27 följande:
    Tack för recepten. Tyvärr är jag allergisk mot hasselnötter. Gjorde vanliga kladdkakemuffins i små formar (gräddade 7 minuter) och gjorde Leilas frosting med philadefia men blandade i lite god ekologisk hallonsylt också. Blev kanon gott, sen blev det fint också med det rosa (hade i lite extra rosa färg) mot de bruna. Kommer jag absolut göra igen.Tror ni det passar med vitchokladfrosting på citronmuffins? Eller har ni nått annat gott förslag? Har en massa födelsedagar som kommer nu på rad så det kulle ju vara kul med lite olika varianter så man inte gör samma varje gång.
    Lemon yoghurt cc med philadelphia/vitchoklad frosting är min absoluta favorit , omöjlig att misslyckas
Svar på tråden Cupcake-tråden nr 10, baka, frosta, fyll och njut!