Inlägg från: JessiWill |Visa alla inlägg
  • JessiWill

    Vi som vill plussa i slutet av november!

    Jag är med på mitt femte försök och hoppas mer än allt få ett + runt 20 november :)

  • JessiWill
    Princessbakelsen skrev 2009-11-04 20:31:34 följande:
    Skrev i en annan tråd men vill så gärna ha svar så jag skriver här med. Jag är 33 år, bor i Sthlm och skulle ha börjat på ny p-piller karta igår vilket jag inte gjorde. Min pojkvän har en son på 3½ år sen tidigare och allt min pojkvän vill är att starta en familj med mig. Min pojkvän har tjatat på mig ett tag nu att sluta med mina p-piller och det har jag nu alltså gjort, nåt jag vill överraska med då jag hoppas på att plussa framöver här. Nu har jag en fråga, hur blir det nu med ägglossningen? Jag hade min sista mens 31/10 (första mensdagen) och skulle alltså ha börjat på ny p-piller karta igår. Min mens har varit regelbunden, har jag tagit sista pillret på kartan en måndag så har mensen alltid kommit antingen torsdagen eller fredagen. Kommer det ta månader innan jag kommer att ha min första ägglossning eller kommer den direkt? Jag vill ju kunna "pricka in" rätt dagar. Vore supertacksam för svar. Kram på er alla!
    Detta är jätte jätte svårt att svara på för det är såpass individuellt! Vissa plussar redan 2 veckor efter dom slutat med p-piller, för vissa kan det ta månader innan äl kommer igång igen, men det du kan göra då är att köpa äl test, rekommenderar vart CB äl tester, digitala så dom kan inte misstolkas :) Eller så myser ni varannan dag (om det går). Fast man vill ju gärna veta hur sin äl är, så kanske är bäst med äl tester iaf :)
    Lycka till ^^
  • JessiWill
    Princessbakelsen skrev 2009-11-04 21:00:06 följande:
    Kan man ta clear blue testet när som?? Och inte bara då man "tror" att man har eller skall ha äl?
    det finns papper med äl testen, där står det när du skall börja beroende på din menscykel, om du inte vet hur lång du har testar du 11 dagar efter mensens första dag :) sedan testar du dig fram tills dagen testet visar att du har äl ( man kan om man har lång mens cykel eller andra problem använda med än 1 paket)
  • JessiWill
    Miranda89 skrev 2009-11-04 21:26:33 följande:
    hur mycket brukar sånna cb kosta?
    Dom kostar 249 på apoteket :) 99% säkra :)
  • JessiWill
    Miranda89 skrev 2009-11-04 21:57:10 följande:
    Är det någon av er som känner ibland att jag vill verkligen ha barn, men ändå inte? alltså velar? Ena sekunden känner ja att de kanske är lika bra o vänta. Alltså ja e ju bara 20. Men å andra sidan vill ja ha barn nu! Nån som känner likadant?
    Jag är själv 20 år :) har velat ha barn under många år men just nu passar det jätte bra med barn, drf vi har börjat försöka. men känner aldrig att jag inte vill ha barn, utan blir mer nervös över vad som komma skall osv!
  • JessiWill
    Mamma till W skrev 2009-11-04 21:53:59 följande:
    Prata inte om ägglossning! Jag vill ha min NUUUU!!! Fast först måste det ju sluta blöda.. :(
    Det kommer när det kommer =D
  • JessiWill
    Miranda89 skrev 2009-11-04 22:08:44 följande:
    Nää jag känner inte heller så att jag inte vill ha barn, utan tänker mer på vad jag vill hinna göra innan isf. De e så jag menar:) Iaf nu tar vi steget o flyttar till Norge i Januari. Om ett eller två år kanske vi landar här igen o då är det definitift dags:9 om de inte blir en norrbage under åren då. Haha.
    hehe okeej :D Jag känner att det inte finns ngt vi inte vill göra där inte ett barn platsar, så det är vart välkommet nu nu nu!! Längtar så :/..
  • JessiWill
    Mamma till W skrev 2009-11-04 22:10:34 följande:
    Men jag är inte nöjd med "det kommer när det kommer".. Jag vet att det är så... Fick bekräftat ma i tisdags förra veckan och allt gick i kras... så för att få komma tillbaka så bara måååste jag få ett plus igen... Har varit rätt besvärligt hela året så mitt plus jag fick var såå efterlängtat och min "räddning".. och nu har det krasat sönder igen.. Därav att jag vill få min ägglossning..
    Mjo jag förstår precis, men du kan ju inte göra mer än att vänta, eller hur? Stressar man upp sig och längtar nåt så otroligt kan kroppen spela dig ett spratt och det inte händer ngt alls ist!
  • JessiWill
    Mamma till W skrev 2009-11-04 22:19:24 följande:
    Jag vet så väl men min längtan finns kvar ändå... Vill att någonting ska få flyta någon gång... Orkar inte annars... Så jag kan väl få hoppas och drömma i alla fall?
    Jo det är klart, Det kommer det göra med! Men om du inte mår helt bra med dig själv, är det verkligen bra att försöka få tillökning då? Ett barn lappar aldrig igen ett dåligt mående. Har själv haft flera svåra år, haft en helvetes barndom, och klarade ur mig det innan vi började fundera på bebbe.. så nu har jag mått fin fint i över 2 år! men vet precis va det kan leda till, det där negativa grav testet blir tillslut som ett kniv hugg både i mage och hjärta!
  • JessiWill
    Mamma till W skrev 2009-11-04 22:29:07 följande:
    Alltså det är ju inte det de handlar om... jag har förlorat väldigt mycket folk det här året inkl min 48-årige mamma och min farbror... sen har två gamla grannar dött, en barndomskompis, daniels mormor.. och när vårt plus kom kändes det som "nu vänder det äntligen"... Det var en del i mitt sorgearbete, att nu finns hon med oss även om hon är borta... fast nu är ju det borta med och jag måste gå igenom det en gång till, dvs sorgen... jag har inte heller haft en bra barndom, men genom det ska jag bevisa motsatsen på mitt barn (om jag får något).... Den ska inte få genomleva det jag gjort...
    ahh okeej, då är jag med. beklagar verkligen!
    Nej verkligen inte, det enda bra min barndom gett mig, jag vet precis hus jag skall fostra mina barn så dom får ett bra liv, har man haft helt tvärtom vet man ju vad det handlar om liksom. Ser allt positivt ist, så känns det lättare :)
Svar på tråden Vi som vill plussa i slutet av november!