• I väntan på den lilla

    Vi som vill plussa i slutet av november!

    Hej alla ni som liksom jag inget hellre vill än att bli förälder!

    Nu i helgen misslyckades mitt fjärde försök! jag är medveten om att det kan krävas betydligt fler försök än så för att lyckas bli gravid men den här gången har varit den tuffaste hittils... Jag hade en känsla att det lyckats den här gången... Är inte helt säker på varför men en bidragande faktor var nog att jag pratade i sömnen för första gången i mitt liv (vad jag vet i alla fall) och berättade för min sambo att jag hade "något i magen".

    Sambon vaknade lite smått chockad och frågade om jag var gravid och det hade jag svarat att jag trodde jag var... Låter konstigt kanske men när man verkligen vill ngt så mycket så vill man tro på allt!

    Har varit deppig sen igår morse när mensen kom men nu bestämt mig för att rycka upp mig och satsa på november! Beräknad ägglossning ligger runt den 13 nov ( ska testa ägglossningtest för första gången den här månaden tänkte jag) och BIM (beräknad inte mens) lör 28 nov.

    Någon som är i samma sits som har lust att följas åt här?

    Fritt fram att diskutera graviditetslängtan, symtom, tips för att bli gravid, ägglossningstest eller vad ni nu har på hjärtat!

    I november kör vi hårt tjejer (och killar förstås!)!!

  • Svar på tråden Vi som vill plussa i slutet av november!
  • Maria222

    Jag ansluter mig gärna till tråden.
    Jag slutade med minipiller för 4 månader sen för att försöka få ett syskon till vår dryga 2 åring. Mensen dök upp först för 3 månader sen, det var en lång väntan! Nu gjorde vi det första aktiva försöket till graviditet denna månaden, men mensen kom tyvärr i fredags :( Stor besvikelse!

    Jag har ÄL 18:e och BIM 30:e ungefär.
    Hoppas på plus för oss denna månad!! :)

    Har du några barn sedan tidigare?


    Mamma till Kevin född 0706.
  • I väntan på den lilla

    Hej Maria222!

    Jag lider verkligen med dig! tre månader måste kännas som en oöndligt lång väntan på att få mens... Du får försöka se det positiva i att det bara gått ett försök än så länge...det är väl en klen tröst men man måste försöka hålla humöret uppe på ngt sätt!

    Jag åt också minipiller tidigare som jag slutade med i februari -09, det tog nog i alla fall fram tills i somras för mensen att stabilisera sig..var väldigt oregelbunden i början men har nu verkat stabilisera sig på 27-28 dagar..

    Nej jag har inga barn sen tidigare...har dock väntat på att få sätta igång och producera i många år men det är först nu som det verkligen passar in i livspusslet :)

    Vad härligt det låter med en liten två-åring! Då har du i alla fall honom att glädjas åt varje dag! Hur lång tid tog det att bli gravid första gången?

    Hoppas absolut för plus för oss denna månad!!

  • TB1

    hej tjejer hoppar med här!
    det här blir vrt 3e riktiga försök med ältest osv så jag har äl den 17e och BIM den 1/12 har en cykel på hela 35 dagar och får äl på dag 21-22 lång cykel

  • I väntan på den lilla

    Välkommen TB1! jätteskoj med en till som vill vänta och längta här inne!

    Vad segt med en cykel på 35 dar...men vi ska vänta ut de sega dagarna här ihop!!

    Hur har äl-testen funkat för dig? har läst lite blandade reaktioner här inne... jag känner att jag testar dem mest för att få veta exakt vilken dag jag vanligtvis har äl, det kan ju tydligen variera från person till person... och sen är det nog lite för att fördriva tiden :)

    Är det första barnet ni försöker få till?

  • TB1

    I väntan på den lilla skrev 2009-11-01 22:15:14 följande:


    Välkommen TB1! jätteskoj med en till som vill vänta och längta här inne!Vad segt med en cykel på 35 dar...men vi ska vänta ut de sega dagarna här ihop!!Hur har äl-testen funkat för dig? har läst lite blandade reaktioner här inne... jag känner att jag testar dem mest för att få veta exakt vilken dag jag vanligtvis har äl, det kan ju tydligen variera från person till person... och sen är det nog lite för att fördriva tiden :)Är det första barnet ni försöker få till?
    aa segt är det verkligen! jag tycker ältesten är bra då jag med dom vet när jag har äl. jag får ju inte det där älsekret som alla pratar om. det är första barnet ni då?
  • I väntan på den lilla
    TB1 skrev 2009-11-01 22:28:19 följande:
    I väntan på den lilla skrev 2009-11-01 22:15:14 följande:
    aa segt är det verkligen! jag tycker ältesten är bra då jag med dom vet när jag har äl. jag får ju inte det där älsekret som alla pratar om. det är första barnet ni då?
    Jag har inte heller märkt av ngn skillnad i sekret... lite svårt att tolka tycker jag...haräven testat med temperaturmetoden men det var rätt jobbigt att mäta temp samma tid varje dag plus att jag inte kunde se ngt mönster i temp-skillnaderna..så nu försöker jag med äl-test i stället :)

    ja det är första barnet! känns så härligt att ha bestämt sig och verkligen fått sätta igång och "producera" :) fast någonstans hade jag nog lite illusionen om att man blir gravid direkt när man slutar med mini-piller trots att jag vet att det kan ta tid!
  • TB1

    I väntan på den lilla skrev 2009-11-01 22:35:05 följande:


    Jag har inte heller märkt av ngn skillnad i sekret... lite svårt att tolka tycker jag...haräven testat med temperaturmetoden men det var rätt jobbigt att mäta temp samma tid varje dag plus att jag inte kunde se ngt mönster i temp-skillnaderna..så nu försöker jag med äl-test i stället :)ja det är första barnet! känns så härligt att ha bestämt sig och verkligen fått sätta igång och "producera" :) fast någonstans hade jag nog lite illusionen om att man blir gravid direkt när man slutar med mini-piller trots att jag vet att det kan ta tid!
    precis, trodde också att det inte skulle ta lång tid eller lång och lång har försökt bara i två månader men ändå det känns som en evighet! tänk va mysigt att veta på jul att man har en liten i magen!
  • mrs08

    Här är en till som hoppas på ett pluss i slutet av november.

    Vi är nu inne på vårt fjärde försök till vårt första barn.

  • I väntan på den lilla
    TB1 skrev 2009-11-01 22:38:05 följande:
    I väntan på den lilla skrev 2009-11-01 22:35:05 följande:
    precis, trodde också att det inte skulle ta lång tid eller lång och lång har försökt bara i två månader men ändå det känns som en evighet! tänk va mysigt att veta på jul att man har en liten i magen!
    Precis! jag och min sambo har hela tiden haft visionen om att kunna berätta för familjen vid jul..men nu blir det kanske lite i tidigaste laget att berätta även om det skulle lyckas i nov :( men man får glädjas åt att man förhoppningsvis kommer att vara tre i familjen nästa jul :)
Svar på tråden Vi som vill plussa i slutet av november!