Inlägg från: AnniPanni |Visa alla inlägg
  • AnniPanni

    Vad är bäst till lasagne - ostsås eller bechamelsås?

    Jag gör en vanlig bechamelsås som får koka ihop och har sen i en näve riven ost och ungefär lika myket riven parmesan *MUMS*.
    Blir verkligen supergott!
    Grunden är ungefär 1msk smör, 2msk mjöl, 4 dl mjölk och sen ost i. Sen kan man ju ha grädde i etc men vi är liiite försiktiga med mkt fett imaten och lasagnen blir kanongod med ostsåsen på bara mjölk, smör och osten då. Gör jag flera lasagner så dubblar man ju bara satsen..

  • AnniPanni
    Hanniz skrev 2009-11-05 16:38:55 följande:
    Kanonbra alla! Tack så jättemycket! Har gjort lasagnen nu, men "gräddar" i morgon! Hoppas att den blir jättegod! Gjorde så mycket sås och köttfärs att det blev två lasagner... :)Lite missbedömning men det är inte hela världen.Någon som vet om det blir bra att frysa lasagne? Måste väl grädda först?
    Vi brukar göra flera lasagner åt gången och fryser sen in i påsar - funkar hur bra som helst Kanon att plocka fram när man kommer hem sent med tre hungriga barn.
Svar på tråden Vad är bäst till lasagne - ostsås eller bechamelsås?