Forum Utomkvedshavandeskap - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Misstänkt utomkveds - men inget syns på VUL??

  Mån 9 nov 2009 09:54 Läst 19256 gånger Totalt 58 svar
  Mån 9 nov 2009 09:54

  Denna graviditet har varit omtumlande... Började blöda strax efter vi plusade, så lyckan varade inte länge... Fick åka in för undersökning där hon med all sannolikhet trodde vi fått ett tidigt missfall... Vi sörjde ett par dagar, och när vi äntligen började se ett ljus i tunneln och bara väntade på att ja skulle sluta blöda för att kunna påbörja bebisverkstan igen, fick vi ett nytt slag i magen... Åkte in då jag haft som hugg i ena sidan långt ned i magen, och då säger dom att det är ett utomkvedshavandeskap  Fick ta blodprov, vilket var lågt, men fortsatte dock stiga... MEN inget syntes på VUL, endast en tjockare slemhinna...

  Ett nytt vul i veckan, men inget klokare av det, då man inte kunde se något då heller...

  Fick nu åka in igår igen, då jag igen haft som hugg på ena sidan långt ner i magen, och rädd för att den ska brista (OM det är ett utomkveds..)... Detta var tredje VUL:et och man kunde återigen inget se, annat än tjock slemhinna och nu en graviditetscysta... Fick ta nytt blodprov, och Hcg nivån har sjunkit yttersl lite på några dagar, och det tyder ju på att det inte är en graviditet, iaf inte på rätt ställe...  Men nu tyder ju allt på att det skulle vara ett X, jag blöder till och från, hugg i magen ibland, ont vid samlag, och hcg nivån som stigit sakta men säkert (men nu sjunkit ytterst lite från 390 - 380) Jag är så förvirrad, ledsen och rädd... Jättejobbigt att gå i ovisshet... Varför hittar dom inte detta utomkeds, varför syns inget på VUL??

  Någon som varit med om liknande? Att dom till en början inte kunnat se något? Dela gärna med er av era historier, skulle vara skönt att höra.

 • Mån 9 nov 2009 10:07 #1

  *puff*

 • Mån 9 nov 2009 11:13 #2

  Så hade jag för ca en månad sedan. De hittade aldrig något foster men via uteslutnignsmetoden (blödningar, inget foster i livmodern och hcg på från början drygt 800) kom min läkare fram till att det med största sannolikhet var ett x.

  Mitt gick tillbaka av sig själv och blödde ut. Hann aldrig få ont någonstans. Med tanke på att ditt hcg är så pass lågt så är det nog för litet för att det ska synas på VUL. Förhoppningsvis kommer det att ta hand om sig själv så du slipper operation.

  Men känner med dig, det är jättejobbigt att vänta och inte veta vad som pågår. Hade en jättekonstig mens sist (första efter x:et) som liknande den jag hade då så har inte kunnat koppla av de senaste dagarna. Men testen har varit negativa så utgår ifrån att jag verkligen inte är gravid utan att det bara var en helskum mens och att illamåendet beror på förmycket kaffe och kanske för mycket grubbel! !!

  LYCKA TILL!!!

 • Mån 9 nov 2009 11:54 #3

  Vad skönt att det gick tillbaka av sig självt för dig, och att du aldrig hann få ont! Hoppas det händer mig med, så man slipper operation... Jo jag funderade på det med, om det är för litet för att se, men jag har ju kännt av detta o haft lite ont av dessa hugg, och även långt ned i ryggen.. Enligt min sista mens ska jag vara i v.7 nu (v.5 om man räknar från ÄL) kanske för tidigt att se något ändå...

  Jag är bara så rädd om dom inte ska hitta något och inte hinna göra något åt saken, och att det ska spricka :( Har läst så mycket om x nu de senaste dagarna, man blir ju livrädd... Och detta med att inte veta någonting, sååå frustrerande! Jag vill att dom ska se vad det är, hitta detta utomkveds, få det svart på vitt och inte hela tiden få höra "troligtvis ett utomkvedshavandeskap"

  Men eftersom mitt hcg är så lågt, så får jag väl hoppas på att det sjunker och går tillbaka av sig självt..

  Jag ska tillbaka imorgon igen för en undersökning, men mina förhoppningar om att dom ska se något då, är inte stora, nu när dom dessa tre ggr inte sett någonting

  Tack och lycka till själv! Hoppas ni får erat plus snart och att det då sitter på rätt ställe!

  Någon mer som varit med om liknande?

 • Mån 9 nov 2009 13:45 #4

  Puffar igen

  Någon mer som varit med om liknande? Dela gärna med er o berätta! Vore skönt att höra om det fanns fler som varit/är i liknande situation, vad som hänt er och hur det gått osv..

 • Mån 9 nov 2009 14:04 #5

  Mitt x upptäcktes i v. 7, de trodde först att det var ett tidigt missfall men hcg steg under en vecka från 400 till 600 och då konstaterades det att det måste vara ett utomkveds. VUL visade ingenting, och de gjorde en titthålsoperation för att diagnostisera och åtgärda. De hittade en liten liten graviditet som växte i ena äggstocken, den var inte ens i närheten av att vara någon fara för mig. Så med så låga värden tror jag inte du behöver vara orolig!

 • Mån 9 nov 2009 14:23 #6

  Mell: Tack för ditt svar! Men tråkigt med ditt x också... Ok, känns skönt att ja kanske inte behöver oroa mig med dom värdena jag har då... Men kan ändå inte låta bli då jag haft lite ont till och från...


  Hade tidigare ett värde på bara 47, men på fyra dagar steg det till 390... Men igår, några dagar senare stått stilla i stort sett eftersom det nu ligger på 380, så det borde ju vara positivt att det inte fortsatt stiga??

  Hoppas nu dom kan se något imorgon, eller iaf komma fram till hur de ska göra... Om vi ska avvakta, prova med cellgifter, eller göra ett titthål för att se var det sitter...

 • Mån 9 nov 2009 19:53 #7

  pufff*

 • Mån 9 nov 2009 21:59 #8

  Hade X för 3v sen i v 5,2 dom skickade mig på ultra ljud hos specialist eftersom de ej kunde hitta ägget på vanlig vul. Doktorn hittade då graviditeten som var fullt utvecklat 1cm i ena äggledaren.Hcgn v5 ca 700 v 5,2 ca1400 nu förra veckan låg den på 10 nu i veckan kommer det säkert vara 0.Fick cellgift methotexat tro ja det hette så att celldelningen skulle stoppas och slippa opereras

 • ewaulr­ica
  Visa endast
  Tis 10 nov 2009 18:08 #9

  Är mitt uppe i detta själv. Började blöda i v 5+6 i fredags, sökte akut och fick bekräftat att ingen graviditet fanns i livmodern, men dock förtjockade slemhinnor. Hcg:t låg på endast 150, vilket visade på att det var ett hotande missfall det var tal om.

  Blödde inte så mycket i helgen, har känt mig pissdålig igår och idag, var hemma från jobbet igår pga att jag kände som om jag skulle svimma i duschen. Blöder mycket periodvis under dagen, färskt blod med ytterst små klumpar. Känner mig som om jag har feber.

  Igår kväll började det göra ont i magen, typ som att det ömmar som ett blåmärke, fast jag har inget blåmärke just på den punkten. Det känns om jag står mot diskbänken eller liknande. Strålar ner mot ljumsken och efter att ha talat med sjukvårdsuppl så fick jag besked om att åka in, med risk för X, eller utomkveds...

  Åkte in idag, han ser inget tecken på grav i livmodern i dag heller, endast en äggblåsa (!) i äggledaren och något förtjockade slemhinnor. Har blödit så pass mycket att hcg:t nu borde vara obefintligt. Min icke-det hade stigit till 180... eftersom han hittade lite vätska i buken så kan det ju vara ett tecken på utomkveds, antagligen ett mycket tidigt sådant. Det jag undrar är vad som händer nu? Om det fortsätter att stiga så lever väl cellklumpen ff?! Då fortsätter det väl att växa?

  Ska tillbaka på torsdag så får vi väl se om det har ökat eller minskat, så nu är det JOBBIGT.

 • ewaulr­ica
  Visa endast
  Tis 10 nov 2009 18:09 #10
  Mell skrev 2009-11-09 14:04:29 följande:
  Mitt x upptäcktes i v. 7, de trodde först att det var ett tidigt missfall men hcg steg under en vecka från 400 till 600 och då konstaterades det att det måste vara ett utomkveds. VUL visade ingenting, och de gjorde en titthålsoperation för att diagnostisera och åtgärda. De hittade en liten liten graviditet som växte i ena äggstocken, den var inte ens i närheten av att vara någon fara för mig. Så med så låga värden tror jag inte du behöver vara orolig!
  Återbildades den eller hur åtgärdade de det? Väntade ut den?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll