• AndyP

    Hur räddar jag livet på min gjutjärnsgryta?

    Japp, precis som rubriken lyder...
    Jag diskar den ren när jag använt den, torkar den och smörjer den med olja.
    Men när jag kokar i den så kommer det små svarta bitar ifrån grytan i maten. Känns inte så frächt. Har även låtit den självtorka och då sett att det blivit som ett skickt i botten som går att skrapa bort, liksom som torkade flisor.

    Hur ska jag göra för att slippa detta?

  • Svar på tråden Hur räddar jag livet på min gjutjärnsgryta?
  • AndyP

    Måste erkänna att jag någon gång har använt mig av diskmedel. Känns ibland som att man inte får bort det röda feta från tex köttfärssåsen om man inte tar diskmedel.
    Ska prova en stålborste och se om jag kan börja från början med den.
    Den är inte mer än kanske 3-5 år gammal och är av märket Hackman.

Svar på tråden Hur räddar jag livet på min gjutjärnsgryta?