• Xgirl83

    Vi från "Första barnet i november 2007" - del 9

    Wow, del 9!!

    am zandra = Noah 2/11 (BF 24/10) (bebis i magen BF april -10)
    Reyngirl = Sierra 9/11 (BF 12/11), Caspian 12/1 -09
    CarlAstrid = Elias 10/11 (BF 8/11)
    X-girl83 = Selma 16/11 (BF 14/11) (bebis i magen BF maj -10)
    Skorpiona = Vidar 23/11 (BF 26/11), Tor 30/11 -08
    Lindispindis84 = Oliver 24/11 (BF 16/11), Ella & Emanuel 9/4 -09
    Ain = Miriam 26/11 (BF 20/11) (bebis i magen BF april -10)
    Solstice = Alexander 28/11 (BF 22/11)
    Blemmert = Lisa 30/11 (BF 29/11), Leo 23/5 -09
    Malia75 = Emil 3/11
    Virre85 = Elias 3/11

    Jag hoppas jag fick med alla som skriver i tråden nu.

  • Svar på tråden Vi från "Första barnet i november 2007" - del 9
  • Reyngirl

    Först!!
    Tur du håller koll Xgirl!!

    Fy va jag är förkyld... Jag och Caspian snorar ikapp
    Sierra hade kalas på dagis idag Men sen under dagen hade hon varit ledsen flera gånger Känns jättejobbigt att få höra att hon har mått så, kan ju vara för att det var längesen hon var där som hon blev ledsen. Hoppas verkligen det går bättre imorron...

  • Lindispindis84

    Ah, vad bra!

    Jag är så vansinnigt dålig på att skriva här inne men nu har jag den i favoriter i alla fall

    Reyn: Jobbigt att vara förkyld... fy....
    Och jobbigt med Sierra att hon var ledsen.
    Vet precis hur det är, Oliver var ju sådan mycket i början (och kan bli ibland fortfarande).
    Det är jobbigt, men det var säkert för att hon inte hade varit där på ett tag.

    Oliver gick ju tis-ons-tors i början och var ifrån 4 dagar i rad, så han kom aldrig in i dagisrytmen. Det var ju hemskt, det kändes som att vi inte kom någonstans så jag pratade med dagispersonalen. Bytte dagar så att han skulle gå mån-ons-fre och det har blivit mycket bättre! Nu är han bara ifrån 2 dagar i rad.

    Och jag säger detsamma som står i trådstarten, del 9.. Häftigt!

  • Ain

    äsch, jag som skrivit ett langt inlägg och sa försvann det. Grrr.

    Berättade att vi varit pa ultraljudet idag! Allt sag bra ut, och det blir en lillebror till Miriam!

    Sa nu hade ju namnet JULIAN kunnat vara bra att ha Men men da far vi väl komma pa ett annat fint namn istället da.

    Men är det nagon annan än jag som liksom är/varit inställd pa att nästa barn ocksa ska bli samma kön? Jag och Markus hade bada liksom sett framför oss en flicka, troligast för att man är sa van vid,och glad över, Miriam. Det känns liksom ... ovant med en pojke. Det tog faktiskt ett tag innan vi vant oss vid tanken. Egentligen VET jag ju att det inte är sa stor skillnad pa pojkar och flickor, sa egentligen kommer det ju inte bli sa stor skillnad, men ända..

    Men som sagt var, nu när vi vant oss, känns det ju jätteroligt att det blir en pojke och en flicka (miriam alltsa, inte tvillingar )!

  • lunaria

    bra x-girl att du tog tag i det . herrejisses, helt otroligt att vi varit med så länge .

    Reyngirl: så jobbigt med förkylningen . och så tråkigt att Sierra är ledsen!! man vill ju att ens barn ska vara glad på dagis.

    lindis: antar att du har fullt upp hela dagarna med dina småttingar .

    Ain: säger grattis här med om att ni ska få pojke . jag förstår att det kan va märklig känsla om man är inställd på att det blir annat . svårt med namn, jag har inga som helst förslag, tycker pojknamn är jättesvårt!!

    jag är väl tvärtom och tror att det blir en flicka och skulle bli förvånad om det blir en till pojke . men jag sover så grymt dåligt nu för tiden och drömmer mycket om ultraljudet och att de säger att bebis inte lever. jag försöker tänka tvärtom, men rädslan finns där ju. får se på onsdag och hur som helst så tror jag de är för kinkiga i Uppsala för att avslöja vad det blir för något. men jag hoppas man kanske kan tyda något själv .

  • Xgirl83

    Ja, nu har jag meddelat alla som står på listan i trådstarten, förutom Virre, Solstice och Blemmert. Detta pga att jag fick meddelanden två gånger igår om att jag spammade när jag skrev till er om nya tråden. Så då fick jag inte skriva några inlägg eller nåt på två timmar varje gång. Men jag skriver till de sista nu.

    Här vaknade Selma med hög feber (39,5) i natt. Det var riktigt otäckt för hon bara skrek och skakade, antagligen steg febern fort så hon hade frossa och så. Så jag är hemma idag, och oroar mig inför kalaset. Vi funderar på att flytta kalaset tills söndag, men då får vi ringa och försöka ändra beställningen på smörgåstårtorna så att de gör dem tills söndag istället.

    Ain: Grattis till en lillebror!! Vad roligt! Jag själv kan konstigt nog inte föreställa mig att det är en tjej i magen, det känns som att det är en pojke. Det var samma sak med Selma fast att jag inte kunde föreställa mig att det var en pojke då, och då hade jag ju rätt iaf. Men det är ju 50% chans att ha rätt.

    Reyngirl: Vad trist att Sierra var så ledsen på dagis då, på sin kalasdag och allt. Vad gör de när det är kalas där? Gud vad trist att vara förkyld, jag hatar det. Konstigt att när man gick i skolan var man nästan alltid förkyld och det var ingen stor grej, men nu när man är vuxen är det bara hemskt.

  • Reyngirl

    Lindis: Sierra går mån ons tors och det har funkat jättebra Jag ville också ha det lite så utpritt så det inte skulle bli får lång tid där över helgen.

    Ain: GRATTIS till lillebror
    Måste ju säja att jag kände likadant Jag ar väldigt inställd på att vi skulle få en flicka till och tyckte det hade varit smidigt iom vi har så när mellan dom. Men nu så kvittar det ju fullständigt! Vi har ju fått världens finaste lillebror
    Ååh, men det finns ju mängder med namn som är så vackra på franska
    Jag har kommit på ett nytt pojknamn till en ev lillebror, Marley Inte efter Bob utan för att det betyder "vacker skogsdunge". Vill helst följa mitt naturtema på namnen.

    Xgirl: Usch så läskigt!! Hoppas hon blir frisk till sitt kalas!
    Haha, håller med! Det är verkligen jobbigt att vara förkyld nu för tiden Jag vaknade med ont i halsen idag med. Men Caspian verkar bättre iallafall!!
    Jag hade tagit med glasstrutar till alla barnen (lätt för personalen att ge, inga skålar eller sånt behövs). Dom sjunger för födelsedagsgrisen och så fick hon en fin bok i paket Hann inte fråga mer, det är lite hektiskt när jag hämtar för Caspian sitter i vagnen och jag har ofta precis väckt Sierra. Och så äter dom mellis precis efter vi har gått så dom pysslar med det liksom...
    Coolt att vi är inne på 9de tråden nu Jättekul också att vissa som försvann ett tag har kommit tillbaka igen!

    Zandra: Daniel lämnade henne nu imorse och hon var jätteglad. Så jag tror bara det var för att det var längesen hon var där.
    Jag tror också ni får en flicka

  • Xgirl83

    Selma började få frossa och sånt igen för en timme sedan, så hon fick en supp och blev då lugn och somnade. Sedan vaknade hon efter 45 min och grät hysteriskt, och då hade febern stigit till 39,2 trots febernedsättande en stund tidigare.

  • Ain

    Xgirl: nej vad jobbigt. Ni far lata henne ligga med bara lite kläder, men det gör ni nog redan.

    Reyngirl. skönt att höra om nagon som tänkt likadant, men som nu är helnöjd! Jag tror nog ocksa att det blir sa, när brorsan är här sa kommer det kännas som att det alltid varit sa Jag har redan börjat tänka om, men det kändes faktiskt lite konstigt i början... Och jo, jag tänkte ocksa pa en syster till Miriam, jag har ju en syster som är tva ar yngre än mig, sa i mina tankar är det nog en syster man ska ha. Men a andra sidan sa tycker ju de som bara haft en bror att det är det mysigaste

    Ja, det finns manga fina franska namn, men de känns ända lite främmande för mig, sa jag vill helst ha ett namn som later lite mer svenskt/österrikiskt/internationellt. Alltsa mer typ Miriam än Maeva Fast nu gäller det ju pojknamn... det känns mycket svarare. Men nu när vi VET att det är en pojke sa börjar jag faktiskt hitta nagra fina pojknamn, sa det ska nog bli bra tillslut.

    Vilket trevligt dagis som ger presenter! Här bakar de en tarta när nagon fyller ar. Föräldrarna far inte ta med sig fika pga franska hygienregler. Far se om de firar Miriam eller inte. Hon fyller ar pa en torsdag och gar bara mandag och onsdag pa dagis.

  • lunaria

    x-girl: usch va hemskt med febern!! hoppas verkligen att ni kan ha kalaset ändå i helgen, så jobbigt för henne . men herrejisses, trodde verkligen inte man kunde bli anklagad att spamma när man skriver i gb sådär . vilken osis, men tur att du inte blev avstängd längre tid iaf!!

    Reyngirl: va kul att hon fick en bok . här fick Noah en tavla o de hade själva köpt glass till den dagen. skönt att det gått bra igen för Sierra . Marley lät ju helt underbart tyckte jag. fin betydelse också!!

    idag fick vi äntligen tag på bvc så vi har tid den 26:e eftersom de bara kan ta emot på torsdagar. var Dan som pratade med henne, men hon kom med lugnade ord om att dagisen är lite för sjåpiga med att skicka barn till bvc för att de tror att ngt är fel och hittills så har det inte varit så. hon sa att om det är några misstankar om problem så skickas vi vidare till barnpsykolog snabbt och då kan denna person vara med och titta på dagis om det vore så lixom. det känns betryggande och lugnande framför allt att resurser finns för att hjälpa Noah om det behövs .

    Noah är ju sådan pajas och han och bästisen Arvid fjantar sig så mycket vid matbordet så de har fått sära på dem efter dagen. Noah kastade iväg Arvids pipmugg och Arvid kastade iväg Noah's och sen hade de suttit och skrattat båda två, vilka gullegrisar . typiskt pojkar, hihi. sen är det tjejerna som är på Noah när han ska gå hem. det är Wilma o Vera som ska pussas o kramas .

  • Ain

    xgirl: hehe, jag missade ju det där om gb. Att du var en sadan spammis i hemlighet - det trodde jag inte
    men att de överhuvudtaget kan halla koll pa sadant? Och att sedan bara bli avstängd utan kunna förklara sig? Lustigt...

Svar på tråden Vi från "Första barnet i november 2007" - del 9