Inlägg från: Xgirl83 |Visa alla inlägg
  • Xgirl83

    Vi från "Första barnet i november 2007" - del 9

    Wow, del 9!!

    am zandra = Noah 2/11 (BF 24/10) (bebis i magen BF april -10)
    Reyngirl = Sierra 9/11 (BF 12/11), Caspian 12/1 -09
    CarlAstrid = Elias 10/11 (BF 8/11)
    X-girl83 = Selma 16/11 (BF 14/11) (bebis i magen BF maj -10)
    Skorpiona = Vidar 23/11 (BF 26/11), Tor 30/11 -08
    Lindispindis84 = Oliver 24/11 (BF 16/11), Ella & Emanuel 9/4 -09
    Ain = Miriam 26/11 (BF 20/11) (bebis i magen BF april -10)
    Solstice = Alexander 28/11 (BF 22/11)
    Blemmert = Lisa 30/11 (BF 29/11), Leo 23/5 -09
    Malia75 = Emil 3/11
    Virre85 = Elias 3/11

    Jag hoppas jag fick med alla som skriver i tråden nu.

  • Svar på tråden Vi från "Första barnet i november 2007" - del 9
  • Xgirl83

    Ja, nu har jag meddelat alla som står på listan i trådstarten, förutom Virre, Solstice och Blemmert. Detta pga att jag fick meddelanden två gånger igår om att jag spammade när jag skrev till er om nya tråden. Så då fick jag inte skriva några inlägg eller nåt på två timmar varje gång. Men jag skriver till de sista nu.

    Här vaknade Selma med hög feber (39,5) i natt. Det var riktigt otäckt för hon bara skrek och skakade, antagligen steg febern fort så hon hade frossa och så. Så jag är hemma idag, och oroar mig inför kalaset. Vi funderar på att flytta kalaset tills söndag, men då får vi ringa och försöka ändra beställningen på smörgåstårtorna så att de gör dem tills söndag istället.

    Ain: Grattis till en lillebror!! Vad roligt! Jag själv kan konstigt nog inte föreställa mig att det är en tjej i magen, det känns som att det är en pojke. Det var samma sak med Selma fast att jag inte kunde föreställa mig att det var en pojke då, och då hade jag ju rätt iaf. Men det är ju 50% chans att ha rätt.

    Reyngirl: Vad trist att Sierra var så ledsen på dagis då, på sin kalasdag och allt. Vad gör de när det är kalas där? Gud vad trist att vara förkyld, jag hatar det. Konstigt att när man gick i skolan var man nästan alltid förkyld och det var ingen stor grej, men nu när man är vuxen är det bara hemskt.

  • Xgirl83

    Selma började få frossa och sånt igen för en timme sedan, så hon fick en supp och blev då lugn och somnade. Sedan vaknade hon efter 45 min och grät hysteriskt, och då hade febern stigit till 39,2 trots febernedsättande en stund tidigare.

  • Xgirl83

    Ang spam: Haha, ja det är knäppt. Jag fick bara upp ett meddelande typ "Dina inlägg upplevdes som spam och du får tillbaka din rättighet att skriva inlägg kl xx.xx" (två timmar senare). Ja det är faktiskt konstigt hur man kan bli avstängd bara sådär, för det borde ju vara en vanlig företeelse att man skriver runt till folk som t ex tillhör samma tråd som en själv, som i detta fallet.

    Zandra: Vad gulligt att han har så fina kompisar på dagis. Det låter ju jättebra det som BVC sa, om att förskolan ofta har fel och att det finns hjälp att få. Men vad svårt det är att få tag på BVC där ni bor. Jag tycker det är svårt här, för just den BVC-sköterskan vi har jobbar bara två dagar i veckan (men andra sköterskor jobbar ju alla dagar), men de har i alla fall 30 min telefontid om dagen (dock inte lätt att få tag på dem på den korta tiden). Sedan har de telefonsvarare och om man pratar in på den så ringer de upp samma dag.

    Jag tänkte på det där angående kalas. Det är ju ganska känsligt det här med att bjuda andras barn på socker har jag förstått. Så jag vet inte om jag skulle våga bjuda på glass eller nåt sånt på dagis. Jag får nog avvakta och se hur det brukar vara på födelsedagar där, och så kanske ha med nåt nästa år i så fall. Jag vet bara att när ett barn fyllde år så fick alla barn med sig ballonger hem. Undrar om föräldrarna bara kom med en påse ballonger som fröknarna fick blåsa upp? Men det hade ju varit kul att ha med något kalasigt, så jag får se om det blir nåt.

    Men gud, vad är det för fel på mig, varför ska jag alltid skriva så mycket?? Jag vill bara säga den goda nyheten att Selma inte har någon feber alls idag! Ändå hade hon 39,1 när hon gick och lade sig igår. Hon är som ett helt annat barn idag, så himla härligt att se.

  • Xgirl83

    Reyngirl: Vissa får influensaliknande symptom av vaccinationen, men man blir ju inte så dålig som man oftast blir av influensan. Jag och de flesta jag pratat med har bara fått ont i armen där de stuckit, och det känns liksom lite bättre än influensan. Och det man framför allt vill undvika med att vaccinera sig är ju såklart komplikationerna som kan bli farliga. Så tänker jag i alla fall, men jag är ju gravid också. Men jag är en rätt orolig person så även mitt psyke mår nog bäst av att jag är vaccinerad.

    Selma är feberfri idag och är precis som vanligt. Helt underbart och nu kan förberedelserna inför kalaset fortsättas utan oro. Hennes kusin som vi tror att hon smittades av i helgen hade också hög feber i bara en dag och var sen feberfri nästa dag. Så därför tror jag inte febern kommer tillbaka.

    Haha, Iza ligger på rygg på golvet och Selma sitter just nu och fascinerat tittar på "sippan" (snippan).

  • Xgirl83

    Reyngirl: Ja dina föräldrar verkar ju uppenbarligen också ha tyckt att det här med att skaffa barn var trevligt, inte konstigt att du också tycker så ju.

    Vaccination: Jag tror jag håller med Ain om allt hon skrev faktiskt. Jag orkar inte ens lyssna på/läsa debatter om detta längre för jag läste mycket innan jag tog mitt beslut och nu känns det helrätt att jag tog vaccinationen. Och jag kan ju ändå inte ångra mig nu. Andreas vill också vaccinera sig. Men som Reyngirl säger, det känns ju inte 100% med nåt av alternativen för man kan ju aldrig veta om det kan påverka bebisen i magen eller Selma om hon ska få det. Men man måste ju ta et beslut och som sagt, det känns rätt att ha tagit beslutet och jag är inte så orolig för att det ska ha påverkat bebisen ändå. Jag håller med Ain om att det är nog inte så oprövat som vissa säger, det är ju inte totalt okända "ingredienser" de har blandat ihop i en enda häxblandning.

    Jo jag måste berätta att förut så satt det en rovfågel inne i på vår inglasade altan! Så himla häftigt. Den bara satt där och jag tog massa bilder (finns i bloggen). Ser ut som en sparvhök eller duvhök efter att jag googlat lite.

    När Selma har sovit så ska hon och jag gå ner och köpa några smågrejer som sista presenter till hennes födelsedag. Tyvärr har inte Duplo-paketet som jag vann kommit än, väldigt tråkigt att hon inte kunde få det på sin födelsedag.

  • Xgirl83

    Glömde ju, vi har inte bestämt oss helt än men ja jag tror att Selma kommer få vaccination.

  • Xgirl83

    Förresten, min chef tillhör ju de som inte låtit sina barn få de där vanliga vaccinationssprutorna de får som små, och ett tag efter att jag tagit min vaccination så fick jag en rapport på 67 sidor från honom i mailen om hur farligt vaccinet är! Haha, han är knäpp ibland. Behöver jag säga att jag inte har läst det?

  • Xgirl83

    Ain: Jag var också orolig att fågeln kommit in av misstag och sen inte hittade ut, men när den tröttnade på mina paparazzi-fasoner så flög den bara rätt ut så den hade koll på var utgången var, som tur var.

    Reyngirl: Så roligt att hon fått egen säng! Och att det gick så himla bra redan första natten. Underbart! Ja de är verkligen stora nu. Kalaset gick bra idag och Selma blev helt hög på att öppna presenter och blev så himla glad för allt hon fick. Hon fick Duplo polar-zoo också så nu har hon ännu mer zoo att leka med. Roligt! Fast presenterna från oss får hon ju inte förrän imorgon.

    Här går det lite sämre med sängen igen. I förrgår kväll så ville hon ABSOLUT inte sova, så vi fick låta henne vara vaken en stund till och hon var uppe och skuttade till kl 22.30! Hon verkade inte övertrött utan bara pigg helt enkelt. Så när jag skulle gå och sova vid 22.30 tog jag med mig henne upp och frågade om hon ville sova i sin egen säng så sover mamma i sin. Hon sa ja, så jag bäddade ner henne i hennes säng. Hon var upp en gång och sprang, men gick tillbaka helt själv och bäddade ner sig i sin säng igen. Sen somnade hon! Men tyvärr var hon otroligt ledsen när hon vaknade ett par timmar senare. Och igår testade jag att sitta bredvid sängen så hon skulle somna utan att jag låg bredvid, men hon blev SÅ otroligt ledsen. Till slut satte jag mig precis vid sängkanten och höll in armen och klappade henne, och då riktigt tryckte hon sig mot mig så att det ändå blev som att jag höll om henne. Och först då somnade hon. Det var så himla jobbigt att låta henne gråta så, men jag satt ju hos henne hela tiden och nån gång måste man ju bestämma sig för att prova också. Svårt att veta hur man ska göra. I alla fall så var hon väldigt ledsen även i natt då hon vaknade. Det var redan vid 23-tiden tror jag. Suck.

  • Xgirl83

    Förresten verkar min trötthet ha kommit för att stanna nu. Måste sova middag varje dag för att klara att hålla mig vaken över huvud taget. Jag tycker verkligen det känns jättetungt. Det var lättare att vara gravid när man inte redan hade nåt barn. Är/har ni andra varit så här trötta under era graviditeter (förutom precis i början)?

Svar på tråden Vi från "Första barnet i november 2007" - del 9