Inlägg från: Malia75 |Visa alla inlägg
  • Malia75

    Vi från "Första barnet i november 2007" - del 9

    Nu har jag hittat hit också. Tyckte det var lite tyst i den andra tråden.

    Är hemma med Emil idag, han hade feber i natt och i morse. Typiskt, det är fotografering på dagis idag. Ringde och frågade vilken tid det skulle vara, men vi fick inte komma. Inte för att Emil var sjuk utan för att "barnen är så annorlunda när föräldrarna är med".........
    Nehepp, inget foto för Emil alltså. Synd på gruppfotot, men de enskilda spelar ingen roll, de ska vi ta med StudioBus i december som är dåååå mycket bättre!

    Måste säga att det känns väldigt "lustigt" att läsa om er som har sömnproblem nu, för Emil sover ju för en gåöng skull som en prins! Läggs på 10 sekunder och krånglar oftast inte alls. Men allt går ju i perioder, så man ska ju inte räkna med att det funkar såhär för alltid.

    Man får verkligen passa sig för vad man säger nu. I natt när jag upptäckte att han hade feber sa jag "Shit, vad varm han är!"
    Emil: Shit. Shit. Shit.

  • Malia75

    Xgirl och Ain: Nepp, jag fick inte ens komma dit. Vi bor ca 3 min från dagis, så det är inte problemet. De sa att "barnen är så annorlunda när föräldrarna är med, och fotografen vill inte ha föräldrar med i rummet". Nehepp.

  • Malia75
    Xgirl83 skrev 2009-11-22 19:04:57 följande:
    Och japp, alla som står i listan i trådstarten är meddelade om nya tråden.
    Jag fick faktiskt inget meddelande, men man kan ju leta sig rätt i alla fall.

    Emil vill gå till pottan varje gång vi byter blöja, men han vill aldrig sätta sig för han tycker det är för kallt på kanten!
  • Malia75

    Emil hade då inga problem att ha tomteluvan på sig...han är så kär i den att han har den när han ska sova på kvällen! "Totte (paus) luuuuua" ska han ha....

    På vårt dagis lade vi ihop till presenter, bekvämt och bra.

    Har ni andra också svårt att prata med varandra när barnen är med? Emil säger alltid: "mamma pappa plata mycke! plata Emil!" Ändå pratar vi ju med honom 98% av tiden.....

  • Malia75
    Xgirl83 skrev 2009-12-18 16:25:41 följande:
    Malia: Haha, nej några såna problem har vi inte som tur är! Så söt han är Emil. Selma är också sån nu att hon får en fix idé att hon absolut inte vill ta av sig något. Hon sov t ex i sina tofflor härom natten.
    Haha....så himla gulligt!
    Emil skulle aldrig ta på sig tofflor....han vill alltid vara barfota, trots att han är iskall om fötterna!
  • Malia75
    CarlAstrid skrev 2009-12-18 21:34:08 följande:
    Malia: Va Emil är söt som har åsikter om ni pratar för mycket. Han verkar också vara duktig på att bygga meningar!!
    Nja...han har vissa favoriter som han använder ofta. Det brukar mest vara två-ords-meningar, men ibland när han verkligen vill få fram vad han menar kan det bli fler ord. Det blir verkligen roligare och roligare ju mer de pratar tycker jag!
  • Malia75
    lunaria skrev 2009-12-19 11:58:34 följande:
    iaf här tog Noah och minst sagt var hysterisk i morse. vägrade gå ett steg utan skulle bäras och jag missförstod nog först vad som var fel eftersom hans humör kan gå lite som berg -o dalbana. det visade sig att han hade ont i benet. gav lite alvedon och masserade benet så nu har det blivit bättre, vet inte om han har växtvärk, fått en sträckning eller nå't...
    Emil har haft "höftsnuva" två ggr och då har han haltat riktigt rejält. Noah är inte förkyld? I så fall kan det ju sätta sig i höfterna på de här småpojkarna och då får de ont när de går.
  • Malia75
    lunaria skrev 2009-12-19 18:47:56 följande:
    vilken gröthjärna jag har..glömde fråga vad ni har gjort åt det?? nu ikväll sprang Noah omkring som vanligt och verkade inte alls ha några svårigheter, men det kan ju vara bra att veta. försökte googla, men hittade inget vettigt...
    Det enda man kan göra är att ge ipren (smärtstillande och inflammationsdämpande) och försöka få dem att vila. Man kan ju försöka att planera in aktiviteter där de sitter i vagn istället för att gå t ex.....hemma är det ju svårt att hitta på sitta-stilla-aktiviteter.....de vill ju aldrig ens sitta ner. Det ska gå över på ett par dagar, annars ska man kolla upp det.
  • Malia75

    Nån mer som har fått envisare barn på sistone?
    Emil ligger tom och pratar i sömnen på natten och säger: "Inte dela, inte dela, inte dela!"
    (Man får inte dela hans mat alltså...)

  • Malia75

    Xgirl: Jag hade blivit skitsur om någon sagt sådär till mig. Jag brukar inte pälsa på Emil så mycket heller, vi har ca 5 min promenad till dagis, och jag tar bara en jacka, stövlar, mössa och vantar innan jag sätter honom i vagnen under en filt. Sen ser jag vissa föräldrar som pälsar på barnen overaller och allt och går ut och sätter dem i bilen. Jisses....de blir ju stekta i sina overaller när de sätts i en varm bil. Föräldrarna själva har en uppknäppt jacka på sig typ......för i bilen är det ju ca 18-20 grader.

    Det vore som sagt skillnad om du inte hade lämnat nog med kläder på dagis, eller om du tog ut henne i shorts och t-shirt, men jag tror knappast att hon fryser efter din beskrivning vad du har på henne.

Svar på tråden Vi från "Första barnet i november 2007" - del 9