Inlägg från: lunaria |Visa alla inlägg
  • lunaria

    Vi från "Första barnet i november 2007" - del 9

    bra x-girl att du tog tag i det . herrejisses, helt otroligt att vi varit med så länge .

    Reyngirl: så jobbigt med förkylningen . och så tråkigt att Sierra är ledsen!! man vill ju att ens barn ska vara glad på dagis.

    lindis: antar att du har fullt upp hela dagarna med dina småttingar .

    Ain: säger grattis här med om att ni ska få pojke . jag förstår att det kan va märklig känsla om man är inställd på att det blir annat . svårt med namn, jag har inga som helst förslag, tycker pojknamn är jättesvårt!!

    jag är väl tvärtom och tror att det blir en flicka och skulle bli förvånad om det blir en till pojke . men jag sover så grymt dåligt nu för tiden och drömmer mycket om ultraljudet och att de säger att bebis inte lever. jag försöker tänka tvärtom, men rädslan finns där ju. får se på onsdag och hur som helst så tror jag de är för kinkiga i Uppsala för att avslöja vad det blir för något. men jag hoppas man kanske kan tyda något själv .

  • lunaria

    x-girl: usch va hemskt med febern!! hoppas verkligen att ni kan ha kalaset ändå i helgen, så jobbigt för henne . men herrejisses, trodde verkligen inte man kunde bli anklagad att spamma när man skriver i gb sådär . vilken osis, men tur att du inte blev avstängd längre tid iaf!!

    Reyngirl: va kul att hon fick en bok . här fick Noah en tavla o de hade själva köpt glass till den dagen. skönt att det gått bra igen för Sierra . Marley lät ju helt underbart tyckte jag. fin betydelse också!!

    idag fick vi äntligen tag på bvc så vi har tid den 26:e eftersom de bara kan ta emot på torsdagar. var Dan som pratade med henne, men hon kom med lugnade ord om att dagisen är lite för sjåpiga med att skicka barn till bvc för att de tror att ngt är fel och hittills så har det inte varit så. hon sa att om det är några misstankar om problem så skickas vi vidare till barnpsykolog snabbt och då kan denna person vara med och titta på dagis om det vore så lixom. det känns betryggande och lugnande framför allt att resurser finns för att hjälpa Noah om det behövs .

    Noah är ju sådan pajas och han och bästisen Arvid fjantar sig så mycket vid matbordet så de har fått sära på dem efter dagen. Noah kastade iväg Arvids pipmugg och Arvid kastade iväg Noah's och sen hade de suttit och skrattat båda två, vilka gullegrisar . typiskt pojkar, hihi. sen är det tjejerna som är på Noah när han ska gå hem. det är Wilma o Vera som ska pussas o kramas .

  • lunaria

    x-girl: så skönt att Selmas feber gått över så att kalaset blir av ordentligt . oj då, vilken knasig chef du har måste jag säga .

    ang vaccination: håller med Ain om det som sägs. vi tänker vaccinera Noah när det går igenom ordentligt. det står på vissa sidor att man ska kunna vaccinera, men ännu har det inte gått igenom i alla landsting. jag känner som så att jag har läst så mycket om detta vaccin och då känns det som att vaccinet är betydligt mindre fara än att få influensan. det är ju ett beprövat vaccin, men som en lärare sa så går det rykten i de baltiska länderna (hennes bror bor där) om att 4000 pers i Sverige har dött av vaccinet här i Sverige och sådana rykten förklarar ju självklart varför vissa länder avstår från det. och det är ju rykten här i Sverige som gör att folk inte vaccinerar sig, många som fortfarande tror på det här med kvicksilvret. men jag känner som så att om det vore fler risker än fördelar med vaccinet så skulle inte gravida erbjudas det. och det här med vaccinationer har gått upp och ner även här i Sverige. missade en hel termin i 4:an pga kikhosta så det är jag glad över att det finns ett vaccin mot idag för det var inte roligt att ha.

    idag var sista dagen på praktiken *snyft*. min handledare skulle skriva omdömen och jag kunde inte fått bättre . det har varit så himla roligt så det känns lite trist nu att inte få gå dit på måndag igen och få träffa klassen.

  • lunaria

    Reyngirl: härligt att det gick bra på första försöket, jättekul . vi har fått en växasäng, men måste fixa madrass o det vet jag inte hur vi ska lösa utan bil än bara .

    x-girl: så jobbigt med den kämpiga natten, men det är ju bra ändå att ni försöker vara bestämda med att hon ska sova i den egna sängen. hoppas på att ni får en bättre natt nästa natt!!

    ang trötthet: innan praktiken sov jag middag varje dag och undrade hur det skulle bli under praktiken, men det är precis som att man då var igång så mycket och inte hann känna efter. men nu när jag är hemma igen så känner jag tröttheten komma snabbare känns ju skumt. jag var alltid trött när jag väntade Noah och fick sova middagslur hela graviditeten igenom, den där perioden där man skulle känna sig piggare kom aldrig för mig då . så det känns mycket bättre denna gång och det där kan nog skilja sig på olika graviditeter. sen om du blir alldeles för ovanligt trött så får du ju be din bm kolla upp dig. känns som att jag tjatar på alla om sköldkörtelproblem, men det är faktiskt vanligt att få när man är gravid.

    jag är så sugen på att börja sätta upp ljusstakar och sådant, känner att jag är lika tokig i julen detta år som förra!! men folk skulle väl börja tycka vi vore galna i så fall, räcker ju att Dan reagerar på att jag går runt och nynnar jullåtar hela dagarna . jag är verkligen så glad för att det äntligen snart är jul igen så man kan få äta gott o ha det mysigt. och jag är helt tokig i saftglögg, det är så himla gott!!

    igår så kände Dan de första rörelserna av bebis. vi låg o pratade och han strök över magen sen bumpa det till. jag kände det jättetydligt innefrån och det kändes så underbart .

  • lunaria

    x-girl: ta upp det ändå för om ni kan få lite hjälp och råd förutom 5 mm så vore det ju bra. bara så man har någon att bolla idéer med kan ju vara lite skönt i sådana situationer. så kul med tomten, ni ska alltså låta någon klä ut sig till tomte i år?? vi har inte ens någon tomtedress till Noah i år, men jag tror vi skippar det för Noah var ju inte så glad över sin luva förra året .

    jag är i v. 18 nu och jag har väl känt "något" ett tag, antagligen en del gaser också hehe, men det var första gången det blev så tydligt och man blev helt säker på att det måste ha varit bebbe liten . jag har nojjat mig jättemycket och vaknat nästan spyfärdig vissa nätter pga oro så det känns lugnare nu iaf .

  • lunaria

    Ain: så jobbigt att hon också strular just nu med sömnen, känns som både hon och Selma är inne i fas då!! så skönt att de ska vaccinera hos er också nu.

    x-girl: men då förstår jag att ni ska ha tomte när blir några stycken barn . förstår att ni inte vill vara tomte . så skönt att ni har en klänning, får väl se vad vi hittar på till Noah, han har ju växt så mycket!!

    Malia: nej va synd att han missade fotograferingen . är ju alltid så typiskt att missa det då, men tur att ni iaf kan ta enskilda bilder sen hos fotograf. haha va kul att han härmar, men kanske är bättre med andra ord .

    angående sömn så har Noah snarare börjat ta längre tupplurar än innan, märks att han är helt trött pga att han är så aktiv hela tiden.

    jag sitter bara o väntar på en massa bebiskläder, men jag tror inte de dyker upp förrän om ett par dar. kunde inte låta bli att köpa från Tradera när jag såg massor av fina kläder i st 56 .

  • lunaria

    vad skönt att era små somnar bra nu . nu har vi problem istället, Noah var vaken titt som tätt hela natten, hua. sen var iväg till Uppsala idag på ul, och det var ingen alien där inne utan en helt otrolig liten varelse som var så vacker och frisk . vi lyckades övertala sköterskan om att ändå kolla efter könet (inget de gör på akademiska), men vår lilla pyre var envis och knep ihop med bena så hon/han är lite blyg av sig eller vill att mamma och pappa ska få en överraskning sen . det var helt underbart och jag var nära till tårarna för jag kan äntligen pusta ut över att allt var bra. tänkte jag skulle sätta ut bild på bloggen eller i galleriet ikväll

    x-girl: grattis till Selma!! gratulerade på bloggen, men gör det här med. ja vi vann 30 plagg för 30 kronor. visserligen blev det lite frakt på det då, men billigt ändå . nu ligger de på posten så vi ska hämta ut sen, hihi

  • lunaria

    x-girl: ååh va kul att du känt av bubbel . min moderkaka ligger i framkant så det är nog därför jag inte känner av ibland, men annars är det nog mycket fart därinne, speciellt idag får jag tillägga. skönt att ni alla är vaccinerade nu . vi orkar inte bege oss dit ens för det är så långa köer och det är i så fall bara Noah och inte Dan som får ta just nu..

    Ain: ja vår var väldigt envis, men hon kollade ju bara en gång. hade varit kul att veta men men..

    Noah's sömn har blivit bättre igen, jag tror han är inne i en fas helt enkelt för det är mycket gnäll och han tar min hand så ska jag gå precis där han är o om jag inte gör det så slänger han sig på golvet o vrålar. han hade lite feber igår, men inget som märktes på energinivån, puh. idag var han helt feberfri, men jag har istället legat däckad. vet inte om nå't håller på att bryta ut..dessutom har jag fått knottriga utslag i hela ansiktet, antagligen av min stora förbrukning av citrusfrukter så jag hoppas de försvinner snart. vi har köpt stora nät av clementiner o apelsiner, men nu är det slut på det. Noah har också fått liknande utslag, men inte lika mycket så vi får nog bli lite mer försiktiga. och konstigt nog så tål Dan det, han som har varit så allergisk förr...

  • lunaria

    x-girl: skönt att du iaf kan äta de när du är gravid, har du fått någon noja denna gång då?? jag tror inte heller att du borde oroa dig för att du inte känner av bebis varje dag. vissa dagar känner jag ingenting, medan andra dagar känns det som rena festen inne i magen . jobbigt om du skulle dra på dig en förkylning nu också. nu går det jättemycket virus här så man går ju smått o bara väntar på att de ska attackera en.

    idag så hjälper Dan vår kära granne att flytta. usch kommer att bli så tomt här sen då tre lägenheter av sex kommer att stå tomma i slutet av november. fast jag är glad över att vår andra granne kommer till att flytta, rena knarkaren, och igår var 7:e gången vi ringde till störningsjouren då de åter igen haft så hög musik så Noah till o med vaknade. jag ska väl gå ut en stund med Noah och så kanske vi får lite besök. sen har jag väl lite plugg i helgen. inte så mycket som händer mao, jag känner mig lite piggare från igår iaf så ja borde väl egentligen ta det lite lugnt...mina utslag börjar försvinna tack o lov, höll på att klia ihjäl mig igår.

  • lunaria

    vet inte om Skorpiona tittar något i tråden längre, men jag vill utföra ett hurra för Vidar som fyller 2 år idag. grattis

    x-girl: jag har inga tips att komma med, men det är ju bra att hon iaf tycker det är roligt att sitta på toan. ja man oroar sig mycket mer om rörelser och sådant denna gång eftersom man inte hade koll på när det skulle ske när man väntade Noah.

    Ain: vår potta spelar en melodi så det är ju också som en morot, men Noah är inte redo för pottan än så det får väntas lite . ååh det där klippet ska jag titta på sen, kanske tillsammans med Dan eftersom han är intresserad av Cern .

    CA: Elias verkar ju haft ett jättefint kalas!! ska kika på bilder sen. vi har funderat lite på tågbana, men det kanske verkar vettigt med tanke på hur poppis det är då .

    igår hade vi en jättebra dag och gick ut o plockade massor av trattisar, helt otroligt med tanke på att det är november!! sen hjälpte vi vår granne packa lite saker med flytten. allt var så bra, men så igår kväll fick jag kramp kring lungorna och blev tvungen att gå runt i lägenheten för jag hade så ont o fick ingen som helst luft och när jag nästan trodde jag skulle svimma så kräks jag o då släpper krampen. vet inte om det är nå't jag ätit eller om det är magsjuka. ligger nu i sängen alldeles trött o hängig, detta har jag inte tid med . får väl se hur det blir idag...

    Noah sover bra på nätterna igen, men har fått för sig att han ska skippa middagsluren helt vilket gör honom på eländigt humör. ungen är så trotsig o tjurig som man kan bli oavsett, men han lär sig nya saker så det är ju en fas .

Svar på tråden Vi från "Första barnet i november 2007" - del 9