Inlägg från: lunaria |Visa alla inlägg
  • lunaria

    Vi från "Första barnet i november 2007" - del 9

    Ain: så kul om ni ändå kan komma dit i februari då . jo det här vid jul löser sig alltid, men det är sen från januari det blir ett stort bekymmer för man kan inte båda sitta vid datorerna eller arbeten när Noah är hemma.

    x-girl: så roligt att hon är så intresserad av pussel. det tycker Noah också är kul ibland, men roligast är nog att riva bort alla pusselbitar .

    CA: hade varit jätteroligt att se tavlorna . har faktiskt canvas-tavlor liggande i skåpet som jag köpte billigt på Lidl tror jag. kanske vore något att få Noah att måla på ändå och bara hänga upp i hans rum eftersom vi redan fixat fotokalendrar till Dan's släktingar. så kul för Elias att få tågbana. Noah får ändå så mycket leksaker just nu, men det blir väl framöver..

    igår var jag med till Dan's psykolog för hans utredning om han har ADD och då blev det ju helt klart att han har det. det är ju som ADHD fast utan hyperaktivitet. han ska få medicin för det sen då. vårt dagisproblem kom på tal och hon förstod dilemmat, inte minst med tanke på Dan's diagnos då han har så svårt att komma igång med uppgifter som han borde göra. hon frågade om mig och konstaterade att risken för mig är att gå in i väggen totalt pga min bakgrund om vi ska ha det så här (vilket jag redan är fullt medveten om). så hon skulle skicka ett intyg till kommunen vilket jag hoppas hjälper.

    jag har känt mig så stressad för allt det här och idag så slocknade jag i flera timmar på förmiddagen då Dan hade åkt till skolan. det är inte likt mig så jag tror att jag är lite psykiskt utpumpad för tillfället som gör mig extremt trött...men nu är det helg och jag hoppas man kommer känna sig lite piggare än idag .

  • lunaria

    CA: verkligen en jättefin tavla!! så duktig Elias är, blivande konstnär kanske

    Ain: men herrejisses va hon kan prata då . hade önskat att Noah kunde göra sig såpass förstådd ändå. så roligt att hon kan skilja mellan språken så där .

    det är väl inga stora framsteg om man jämför då, men Noah har sedan helgen börjat säga sitt egna namn. det roligaste är att han säger det på exakt samma vis som hans bästis Arvid på dagis säger det. sen har han sett lite mallig ut när han pekar på sig själv och säger namnet

    jag har i övrigt hunnit vila upp mig i helgen ordentligt och nu ska jag snart sätta mig och hjälpa Dan med hans matte. vi fick nämligen besök av Noah's extrafarmor idag här och Noah fick 7 julklappar av henne. så nu är vi uppe i 20 paket, vilken rolig julafton det lär bli för Noah .

    undrar var Reyngirl och flera tagit vägen?? kommer inte alls in på min egna bilddagbok ens längre för det står bara att det är något fel, så jag kan ju inte kolla på hennes o lindis bilder alls .

  • lunaria

    x-girl: jag försöker också tänka så där, fast nu vete sjutton när jag ändå lider av sömnbrist pga allt bökande i magen på nätterna . ja det är jätteskönt att veta att Noah blir lite bortskämd med presenter om inte annat.

    CA: Ja det hade ju varit bra om de kan säga namnet om någon frågar, men det kommer nog snart för killarna. måste förresten kommentera att Elias är en såå söt tomte . får man fråga om ni använt klister på luvan för att få den att sitta kvar .

    här tog de bort allt lussefirande o jultallrik på dagis, istället fick barnen idag med sig var sin porslinstomte. vet lisom inte vitsen med det, hade hellre önskat att barnen fick sig en upplevelse av något slag istället, men men...här har det kommit massor av snö, var verkligen på tiden . hoppas nu bara att det håller sig till julafton!!

  • lunaria

    x-girl: nämen gud så gullig hon är . inte dåligt att hon kan se såna sammanhang i det hela, hihi. jag tror också de är så hemskt lata här. hela dagiset har ju blivit upp och ner, många ordinarie som är sjuka och så tar de in vikarier som ser uttråkade ut jämt..jag tror Virreh skulle ha runt 11 januari eller nå't om jag inte minns fel, är oxå nyfiken på hur det går .

    Reyngirl: hej gumman!! förstår att du inte har tid, vill bara se att du lever ordentligt *ler*. jag har inte din bloggadress, tror jag skrev det förut så den skulle jag gärna vilja gå in o kolla på . har tyvärr bojkottat FB även om den lockar när du o andra trevliga girls är inne där . så kul att Caspian har börjat krypa likadant som Sierra gjorde, måste ju sitta i generna då .

    skulle behöva sitta mer med mitt plugg nu, men jag har nästan suttit hela dagen så jag är minst sagt skittrött. tror jag kommer att somna bums sen, hoppas bara att bebis kommer göra likadant .

  • lunaria

    Ain: missade tyvärr ditt inlägg..men alltså wow vilket häftigt erbjudande, en annan som kämpat med arbetslöshet får ju tårar i ögonen . när måste han bestämma sig för att ta det då?? jättegrattis iaf, så spännande!!

    ang Dan's diagnos så syns det inte så väl på honom, han har varit blyg och haft svårt för vissa saker, men lärare o andra har tyvärr sett det som lathet eller att det växer bort. han fick ju sin dyslexidiagnos i somras exempelvis...jo Noah älskar ju att sjunga och synas så det är synd att de struntar i firandet här..

  • lunaria

    x-girl: hoppas ni hade en kul dag igår på köpcentrum .

    Reyngirl: så jobbigt med hormonerna, vet ju tyvärr hur det är. vet inte vad man ska välja när man är klar med bebistilverkningen, jag är ju livrädd för att få någon hormonrubbning av något slag faktiskt. jättehemskt att det kan göra en så dålig. hoppas de kan hjälpa dig mer med problemen, är ju inte meningen att du ska gå runt och må dåligt så länge!! självklart tycker vi om dig ändå vännen, är bara orolig för att du ska sjunka totalt. nä här har vi inte lagt ihop till något på dagis, men så får man ju inte chans till att träffa de andra föräldrarna nån gång o diskutera sån't .

    Malia75: nja inte såå stora problem, men ibland blir Noah avundsjuk för han vill exempelvis ha mig för sig själv . så kul att han tycker om luvan, här vägras det ju det mesta på huvudet..

    sajja: förstår att du blir irriterad, allmänt på att folk ska lägga näsan i blöt över saker de inte har nå't att göra med..

    ursäkta att jag inte orkar svara mer, för er som läst bloggen vet ju. tackar för tröstande kommentarer. Jag är så himla ledsen för jag hade skickat ett julbrev till min mentor i Norge, nästan far kan man ju säga då han har betytt mycket mer för mig än vad pappa har gjort. Han var min lärare på högstadiet och igår så ringde hans son och sa att han hade dött sommaren 2008, typ bara nån månad efter vi pratades vid sist. var så ofattbart och hemskt besked att få . idag skulle jag till mvc så det var bara att försöka sminka bort all rodnad kring ögonen. allt var bra me bebis, har 154 hjärtslag/min. blev ganska chockad över att jag gått ner 1,5 kg sen inskrivningen, fattar inte hur det gick till med tanke på all skräpmat jag ätit!! sen har jag uvi igen och om inte denna behandling hjälper så får jag antagligen medicin resten av graviditeten...

  • lunaria

    x-girl: oj en 92-åring är alltid så svårt att köpa något till, kanske ett par tofflor, badrock, julgrupp eller något ätbart brukar ju alltid falla i smaken. så jobbigt med Selma, är hon inne i en fas kanske, har hört många som har problem med sina 2-åringar och även Noah kan nu för tiden få en del hysteriska utbrott!! angående vikten så tror jag att jag smalnat av på resten av kroppen, det trodde bm också och hon kommenterade inte mer om det så det är nog ingen fara. mage har jag så det oroar mig inte, men det kändes lite skumt bara .

    CA: så gulligt att ni fick hem paket från dagis . kul att han förstår vad han har gjort iaf trots att det är ett streck, hehe. förstår att tiden går långsammare när han är borta, men hoppas pepparkaksbaket blir roligt iaf

    här tog Noah och minst sagt var hysterisk i morse. vägrade gå ett steg utan skulle bäras och jag missförstod nog först vad som var fel eftersom hans humör kan gå lite som berg -o dalbana. det visade sig att han hade ont i benet. gav lite alvedon och masserade benet så nu har det blivit bättre, vet inte om han har växtvärk, fått en sträckning eller nå't... jag tror precis som Ain att de fokuserar på olika saker. Noah är hemskt mycket inne i att hålla på med rollspel, sen håller han på med att småpillra på saker och använda vardagliga saker till andra användningsområden. han "lånar" nagellack och ska använda det som saltkar i sitt kök exempelvis. tur att han inte kommit på hur han ska öppna saker än

  • lunaria
    Emil har haft "höftsnuva" två ggr och då har han haltat riktigt rejält. Noah är inte förkyld? I så fall kan det ju sätta sig i höfterna på de här småpojkarna och då får de ont när de går.
    jo han är lite förkyld, kan ju vara det då. jättebra att veta, har inte hört talas om innan .
  • lunaria
    Emil har haft "höftsnuva" två ggr och då har han haltat riktigt rejält. Noah är inte förkyld? I så fall kan det ju sätta sig i höfterna på de här småpojkarna och då får de ont när de går.
    vilken gröthjärna jag har..glömde fråga vad ni har gjort åt det?? nu ikväll sprang Noah omkring som vanligt och verkade inte alls ha några svårigheter, men det kan ju vara bra att veta. försökte googla, men hittade inget vettigt...
  • lunaria
    Det enda man kan göra är att ge ipren (smärtstillande och inflammationsdämpande) och försöka få dem att vila. Man kan ju försöka att planera in aktiviteter där de sitter i vagn istället för att gå t ex.....hemma är det ju svårt att hitta på sitta-stilla-aktiviteter.....de vill ju aldrig ens sitta ner. Det ska gå över på ett par dagar, annars ska man kolla upp det.
    okej, puh då kan jag pusta ut. imorse ville faktiskt Noah sitta still så det var då vi fattade att han faktiskt hade ont i benet. sen var han ju stel och haltade lite smått, men det gick som sagt över när vi gett alvedon och jag masserat honom. annars kan jag ju tänka mig att det är svårt att hålla de aktiva små liven stilla . får se hur det blir imorgon, annars får vi ringa in på måndag. tack för att du sa till om detta .
Svar på tråden Vi från "Första barnet i november 2007" - del 9