• totten86

    steka i trasig teflonpanna?

    kan man steka i teflonpanna som det är ett hack i?
    hört att det kan vara giftigt.

  • Svar på tråden steka i trasig teflonpanna?
  • JAG är BÄST

    Säg vad som inte är gifigt idag.

    Ät en sallad så kan du fett sriva upp att du får i dig gifter.

    Så jag säger stek i den. Jag steker i mina teflonpannor om dom har en repa eller två.

    Sedan om den är överdrivet repigt så kasta den å köp en ny.

  • totten86
    jaghopparhögt skrev 2009-11-22 02:16:51 följande:
    Stek i den, det är inte farligt.Blir jobbigt att steka i den dock när den blir för repig.
    ett hack bara lixom
  • jaghopparhögt
    totten86 skrev 2009-11-22 02:19:39 följande:
    ett hack bara lixom
    Då märks det inte ens.
    Att teflon skulle vara farligt är något som de utvecklingsfientliga 40-talisterna hittade på för en massa år sedan :)
  • totten86
    jaghopparhögt skrev 2009-11-22 02:23:23 följande:
    Då märks det inte ens.Att teflon skulle vara farligt är något som de utvecklingsfientliga 40-talisterna hittade på för en massa år sedan :)
    för man ser ett hack sen silver lixom haha
  • MrsMia

    Ja, det är farligt för det avger giftiga ämnen. Tillverkaren Dupont håller i dagsläget på att ta fram ett slags teflon som inte kommer ha den bristen att det blir hälsofarligt även vid en liten repa. Läste det idag i en stor italiensk dagstidning: canali.kataweb.it/kataweb-consumi/2009/11/23/pentole-antiaderenti-a-rischio-ecco-i-tegami-alternativi/ www.repubblica.it

    Det finns ju alternativ tills att de åtgärdat problemet, för vilket hushåll har oskadade teflonpannor? Gjutjärnspanna, t.ex. fungerar bra.

  • jaghopparhögt
    MrsMia skrev 2009-11-24 12:11:01 följande:
    Ja, det är farligt för det avger giftiga ämnen. Tillverkaren Dupont håller i dagsläget på att ta fram ett slags teflon som inte kommer ha den bristen att det blir hälsofarligt även vid en liten repa. Läste det idag i en stor italiensk dagstidning: canali.kataweb.it/kataweb-consumi/2009/11/23/.../ www.repubblica.it Det finns ju alternativ tills att de åtgärdat problemet, för vilket hushåll har oskadade teflonpannor? Gjutjärnspanna, t.ex. fungerar bra.
    Haha ett stort lol på det påståendet. Finns ju inte ett uns av sanning i det.
  • MrsMia
    jaghopparhögt skrev 2009-11-24 21:39:33 följande:
    Haha ett stort lol på det påståendet. Finns ju inte ett uns av sanning i det.
    Vilket av påståendena? Att teflon skulle vara skadligt? Herregud människa, finns ju hur mycket information om det som helst. Här följer en länk till en sida som sammanfattar problemet ganska bra: www.wisegeek.com/what-are-the-risks-of-using-teflon-pans.htm

    Men du, fortsätt steka i såna pannor om du vill, be my guest.
  • Kjell2
    MrsMia skrev 2009-11-25 14:21:22 följande:
    Vilket av påståendena? Att teflon skulle vara skadligt? Herregud människa, finns ju hur mycket information om det som helst. Här följer en länk till en sida som sammanfattar problemet ganska bra: www.wisegeek.com/what-are-the-risks-of-using-...Men du, fortsätt steka i såna pannor om du vill, be my guest.
    Från artikeln "The EPA deems PFOA products safe for use pending more studies"
  • Kjell2

    Sen påverkar inte repan farligheten. Om en teflonpanna, med eller utan repor, överhettas till mer än 360 grader C, frigörs ett lite av ett ämne som kallas perflurooctanoic acid (PFOA). Enligt EPA kan PFOA vara cancerframkallande.

  • MrsMia
    Kjell2 skrev 2009-11-25 14:27:07 följande:
    Från artikeln "The EPA deems PFOA products safe for use pending more studies"
    Ja, de kommer forska mer på det, men man vet ju redan att de skadliga gaserna uppkommer redan vid 202 grader, så när du värmer upp pannan innnan maten kommer i kommer man lätt upp i ca 370 grader på några minuter (också från artikeln).
    Handen på hjärtat, vem har koll på att man inte ska steka på hög värme med teflonpanna??
    Visst är det obehagligt att läsa om de döda fåglarna, studier som tyder på ett klart samband mellan fosterskador och cancer vid användning av teflonbeläggning?
  • Kjell2
    MrsMia skrev 2009-11-25 14:35:24 följande:
    Ja, de kommer forska mer på det, men man vet ju redan att de skadliga gaserna uppkommer redan vid 202 grader, så när du värmer upp pannan innnan maten kommer i kommer man lätt upp i ca 370 grader på några minuter (också från artikeln).
    I vilka doser?
    Är det mer cancerframkallande än att äta välstekt kött?
    Mer än de mjukgörar från plasen som runt osten som överförs?
    Mer än i en normalportion chips?
Svar på tråden steka i trasig teflonpanna?