Inlägg från: Maria C S 75 |Visa alla inlägg
  • Maria C S 75

    Förbereda smulpaj?

    Hejsan! En fråga från en som inte är så bra på detta med bak. Skall göra en smulpaj men vill ha den nybakad när gästerna kommer. Kan man förbereda pajdeg, fyllning och smuldegen ovan och sätta in i kylen ett par timmar innan man stoppar in den i ugnen. Borde väl inte vara några problem eller...???

  • Svar på tråden Förbereda smulpaj?
  • Maria C S 75

    Tack för svaret! Kom på en fråga till. Ibland så blir den lite degig i botten. Kan det vara för att äpplena är så saftiga? Någon sa att man kan strö lite potatismjöl i botten och att det suger upp vätskan, stämmer det?

  • Maria C S 75
    Lägg äpplena i botten utan pajdeg under (smörj formen först) och strö smuldegen över, så har du löst det problemet
    Brukar göra så när jag gör den till oss själva men nu är det gästr på G Då ser det mycket finare ut med botten tänkte anstränga mig lite extra
Svar på tråden Förbereda smulpaj?