Inlägg från: SofiaO |Visa alla inlägg
  • SofiaO

    Förbereda smulpaj?

    Nej då, det går jättebra

  • SofiaO

    Maria C S 75 skrev 2009-11-22 10:09:57 följande:


    Tack för svaret! Kom på en fråga till. Ibland så blir den lite degig i botten. Kan det vara för att äpplena är så saftiga? Någon sa att man kan strö lite potatismjöl i botten och att det suger upp vätskan, stämmer det?
    Lägg äpplena i botten utan pajdeg under (smörj formen först) och strö smuldegen över, så har du löst det problemet
  • SofiaO

    Maria C S 75 skrev 2009-11-22 10:16:39 följande:


    Brukar göra så när jag gör den till oss själva men nu är det gästr på G Då ser det mycket finare ut med botten tänkte anstränga mig lite extra
    Då kan du nog inte förbereda den helt och låta den stå i kylen... Alternativt är om du har pajdegen uttryckt i en form i kylen, äpplena delade i en skål och smuldegen i ytterligare en skål. När gästerna är på ingång, så häver du ihop allt i pajformen och ställer in i ugnen. Då slipper du nog problemet med kladdig botten.
  • SofiaO

    Blanda lite potatismjöl med äpplena tillsammans med socker och kanel innan du lägger dem på pajbotten, då suger mjölet upp ev.överflödig vätska. Själv har jag dock aldrig stött på det problemet annat än när jag gör bärpaj. Hallon innehåller ju rätt mkt vätska t.ex.

Svar på tråden Förbereda smulpaj?