• Anonym

    När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?

    Anonym (??) skrev 2009-11-24 17:13:02 följande:


    Jag jobbar heltid och får inga extra pengar till jul så varför ska du få det? Räcker inte soc pengar?? Jag måste spara hela året för att ha råd med alla klappar o sånt, börja spara du med!
    Men hallå, man har inte pengar över till att spara när man har socbidrag, det räcker till det som räknas i normen bara.
  • Anonym

    Ts.

    Man kan söka fonder. Gå till ditt bibliotek för där brukar man kunna få information om vilka fonder man kan ha rätt till. Oftast finns det snälla sj'lar som vill hjälpa fattiga barnfamiljer som inte har ekonomi över normen. Hoppas det löser sig!

    Krama

  • Anonym
    Anonym skrev 2009-11-24 17:39:01 följande:
    Anonym (??) skrev 2009-11-24 17:13:02 följande:
    Men hallå, man har inte pengar över till att spara när man har socbidrag, det räcker till det som räknas i normen bara.
    tror du att alla som jobbar har möjlighet att spara?
  • Anonym

    TS sälj datorn och säg upp bredbandet så har du pengar både till julmat och julklappar

  • Anonym
    froppen skrev 2009-11-24 18:46:09 följande:
    Var nånstans står det att TS har dator och egen uppkoppling?
    Näää klart att det tillhör någon annan....
  • Anonym
    froppen skrev 2009-11-24 18:51:16 följande:
    Jaa, mitt gör då det och jag lever inte på socialbidrag.
    och hur vanligt är det tror du,att man inte har en dator/familj?
  • Anonym
    Anonym skrev 2009-11-24 18:19:57 följande:
    tror du att alla som jobbar har möjlighet att spara?
    precis, håller med!! Alla som jobbar och har lön har absolut inte råd med allt till jul som många verkar tro. man får snåla för att få det att gå ihop. får inget extra i lön eller bidrag bara för att det är jul. nej då.
    spara hela året nån 100 lapp varje månad det är ju det man får göra.
    tror knappast ni får extra bara för det är jul, ni får ju efter normen ändå!

    kyrkan hjälper inte alltid till heller, beror ju på om de har så i den kommunen. annars kan de inte bara slänga fram pengar de heller, det som de brukar hjälpa med är ju isf matkassar. inte direkt lösa pengar för att "slösa" med.
  • Anonym

    När jag läser denna tråd känner jag mig rutten rent ut sagt!
    Jag har dåligt samvete över att mina barn kommer att få allllldeles för mkt paket !!

  • Anonym

    Gud vad jag blir irriterad. Har inte läst hela tråden, men suckar över det jag läst. För det första så kan man få bidrag av olika anledningar. De som gnäller över att de inte får någon extra lön har nog inte fått pengar från soc. Har man jobb kanske man har råd att köpa julklappar. Varför ska man bli irriterad över att det går skattepengar till julklappar till barn? Jag har själv fått pengar från soc när dottern var liten. Bodde med min sambo som slog mig och behövde komma därifrån. Fick pengar av soc för att kunna försörja mig och dottern. Till jul fick vi 200 extra. Inte mycket, man man kan iallafall köpa något litet. Är det så mycket att gnälla över. Jag tror inte det är så många som frivilligt väljer att få pengar från soc då man får betydligt mer pengar av att jobba. Visst det finns de som inte orkar jobba och utnyttjar systemet, men jag tror det är få som vill leva på så lite pengar. Självklart ska man få extra bidrag till jul, går inte direkt att stoppa undan på den ekonomin. Det är inte så lätt att få jobb nu heller. Bry dig inte om de som gnäller utan fråga din handläggare på soc hur det ser ut i din kommun. Hoppas du får en bra jul och att din kommun har julpengar att dela ut till dig.

  • Anonym

    av egen erfarenhet så fick jag aldrig extra från soc i samband med jul men dock fick vi bidraget lagon till den 20:e istället för slutet av månaden.

  • Anonym

    när jag gick på soc , fikc jag som 1 barnsmamma ( har sonen varan vecka).

    7000 kr typ , sen plus bostadbidrag & barnbidrag .... så jag fick ut cirka i handen 10 000 kr ..

    De räckte långt för mej , hyra o mat o sånt , min släkt fatta ja ej kunde köpa mkt klöappar men julen e ej presenter., sonen fick mewra o minfmailj mindre

  • Anonym

    Jag jobba bara 70% o är 2 barns mamma , ensamstående ....

    jag har ut 13000 kr i handen .. me barnbidrag som jag delar med barnens pappor för vi har dem lika mkt.

    Jag har ut asså 14000 kr typ allt som allt ..

    Jag har hyra mat el barnomsorg tågkort m.m. ja har räkningar & mat för 9000 kr månaden o ja klarar mej allti ..

    julklappar ja de har ja råd me köper då o då ej allt på en gång

  • Anonym

    M Y L F skrev 2009-11-25 09:54:52 följande:


    Nu lägger jag en sista gång min fråga, hur kommer det sig att vissa familjer som lever med socialbidrag klarar sig alldeles utmärkt. Barnen får julklappar och julmat och detta utan extra bidrag? Dom har råd att köpa kläder, näringsrik mat och skicka med barnen frukt och matsäckar? Jo svaret är sagt flera gånger i denna tråden och det är att många drar på sig alldeles för många skulder. Skulder är inget som socialbidraget skall täcka. Skall vi då genom extrabidrag betala för folks privata skulder? Jag ser att det är vissa som säger att det visst finns bidrag och det med 500 kr per barn? WTF säger jag då, Räknade man med 500 kr extra per familj så var det över 100 miljoner från statskassan om alla skulle få extra under julen. Hur mycket blir det då inte om alla barn skall få 500 kr? Inte undra på att vårdpersonal tjänar så jäkla dålig om så mycket pengar skall gå till julklappar åt barn! Man får faktiskt planera sitt liv. Jag anser att social bidraget är lagom högt. Har själv levt på det och jag hade det ganska bra. Men då hade jag inga skulder att tala om. Då jobbade jag under tiden så jag kompletterade med social bidrag för att jag tjänade så då dåligt. Undra hur många som har den moralen? TS har den ju inte. Hennes lön skulle ju ändå räknas av från socialbidraget. Hur kan man tänka så? Hon lär ju inte vara ensam om det.
    Fast de skulderna måste ha funnits innan för går man på soc-bidrag kan man ju knappast dra på sig skulder ingen lånar väl ut eller ger kredit om man inte har inkomst. Att situationen ändrar sig och man hamnar på soc-bidrag kanske man inte förutser när man tar lån mm.
  • Anonym
    Matruskan77 skrev 2009-11-25 13:43:47 följande:
    Om jag får säga min mening så tycker jag att det kunde vara så att de delade ut en extraslant till jul som en medmänsklig gest, går man på soc-bidrag har man ju bara till det nödvändigaste och alla människor behöver få en liten guldkant ibland.
    fast vara medmänklig funkar inte alltid, speciellt när det är kristider som nu då kan man inte vara snäll. i en ideal värld,absolut då skulle vi väl alla vilja att alla har det bra men så är det inte i verkligheten
  • Anonym
    Anonym skrev 2009-11-25 13:47:18 följande:
    M Y L F skrev 2009-11-25 09:54:52 följande:
    Fast de skulderna måste ha funnits innan för går man på soc-bidrag kan man ju knappast dra på sig skulder ingen lånar väl ut eller ger kredit om man inte har inkomst. Att situationen ändrar sig och man hamnar på soc-bidrag kanske man inte förutser när man tar lån mm.
    alla sms lån då? där får man ju låna oavsett om man har betalningsanmärkningar... *suckar* såna lån borde förbjudas, allt för många som hamnar i skuldträsket pga dem. Folk fattar ju inte, tänker bara snabba pengar...
    Sen finns det ju faktiskt dem som tycker att det är ganska glassigt att leva på soc-bidrag, slippa göra nåt och driva rnt, och tjäna svarta pengar. Kanske inte är många, men de finns ju. Men, om man ska tycka till i frågan om man BORDE få mer pengar i bidrag över jul, så tycker jag rent spontant nej, julen kostar för alla. Det handlar inte om matrealistiska ting, utan om känslan, närheten till familj och vänner. Förr i tiden var ju julklappar, just klappar man fick, som sedan utvecklades till nåt litet man själv gjort. Sen kommer vi till den medmänskliga biten, då jag kan tycka otroligt synd om de som inte får några julklappar, och bara en sådär lite halvvissen jul.
    Kanske borde det finnas nånstans för barnföräldrar, där de kan byta julklappar som barnen tröttnat/ växt ifrån, till nåt nytt för barnen? Typ som vissa hjälporg. med kläder inne i sthlm, där kan man komma och byta till sig nya kläder, lämnar sina, får rena, hela, varma kläder...
  • Anonym
    Har man 12000 kvar efter hyra om man går på soc? Jag har trott att man har existensminimum, så mycket har inte ens jag kvar när jag jobbar. Jag har tyvärr inte råd att skicka pengar till din familj, sorry eller sorry förresten ni har ju mer kvar än mig, he, he. Men jag har alltid trott att man lever i värsta armod när man går på soc, typ man har pengar så man kan köpa mat och sen är det inte så mycket mer, ja i såna fall har jag blivit lurad om det är på det sättet, jag är väl blåögd.
    Hur många är man i familjen om man har 12 000 kr kvar efter hyra?
    Låter inte rimligt alls. Måste vara en väldigt stor familj
  • Anonym
    Libbe7 skrev 2009-11-26 19:51:40 följande:
    Fru U skrev 2009-11-26 19:40:16 följande:
    Jag är sjukpensionär och har levt på existensminimum i många herrans år. Fördelen är ju att man är hemma och kan laga storkok i massor. Till varje jul gjorde jag egen korv och liknande. Det skall alltid gnällas som fan och allt det egna ansvaret är som bortblåst. Om man är så att man inte klarar av det enklaste så bör man inte ha barn tycker jag. Var fan finns tacksamheten i dagens samhälle??? Jag vore tacksam om samhället hjälpte mig ekonomiskt om jag inte själv hade möjligheten.
    Jag är också sjukskriven hemma och har socialbidrag. Jag har för ont för att klara ta hand om barn och göra massor av storkok o sånt som man sparar pengar på. I bland orkar jag men ofta blir det snabbmat just för att jag inte orkar.
Svar på tråden När man har soc-bidrag, får man en extra slant till julen?