Inlägg från: jagäraf |Visa alla inlägg
  • jagäraf

    Retrovagnstråden 18

    Princepesa skrev 2009-12-02 06:35:59 följande:
    Ja, liggmåttet är ju 80 cm! Min väninna hade en Balmoral till sina barn och där är liggmåttet 90 cm. Jag har bott många år i Danmark och där använder man liggvagnen mycket längre än vad vi gör överlag här i Sverige. De har ju också längre modeller av bl a Emmaljunga och Brio än vad vi har här. 
    Visst är det märkligt att man bara "några meter bort" som då i Danmark använder liggvagn betydligt längre tid än vad man gör här i Sverige? Jag var igår på NK i Sthlm och drog i en Barmoral. Vilken vagn! Min 16-åriga dotter var helt salig! Även en dockvagn SX fanns där och en sån skulle jag inte säga nej till. På väggen hade de också en 50-talsdockvagn i flätat material. Troligen Emmaljunga. Kul!
  • jagäraf
    AlexandraK skrev 2009-12-02 11:35:56 följande:
    Jag afVad kostade sx dockvagnen? Om Ellie blir riktit förtjust i dockor o dockvagn kanske det hade varit en fin present när hon blir lite äldre. Snacka om att bräda dom andra småtjejerna i så fall.
    Den kostar på NK 5995:- men beställer man från England tror jag man kan komma ett par tusen lappar billigare undan. Dock är den väldigt stor, passar nog en som är minst 6 år eller nåt sånt. Men helt underbar!!!
  • jagäraf
    AlexandraK skrev 2009-12-02 16:44:51 följande:
    Mycket pengar! Då ska hon VERKLIGEN gilla dockvagnar för att få en sådan.
    Ja, billig är den inte
  • jagäraf
    Uliise skrev 2009-12-02 18:52:08 följande:
    Jag är kär! Sprang in en gång även den här veckan på Solsta Returen och där hade de inte mindre en 4 vagnar inne. Två Brio Duos från ca 95, Derbyn jag såg redan förra veckan ( nu nedsatt från 125:- till 80:-!) och den allra vackraste av dem alla - en gammal Emmaljunga som jag nu vet är en Princess Den är STOR men helt underbar, grå/lila med jätteskönt gung. Åh, jag har ju aldrig kört en "retrovagn" förut, eller jag har aldrig kört annat än dockvagnar egentligen... Men trots storleken kändes den lätt, och jag älskar att korgen är så pass hög - hatar att moderna vagnars liggkorgar är i knähöjd... Visst är den inte perfekt i tyget med lite skråmor här och där och lite rost - men det borde gå att fixa.Kunde inte låta bli att ta lite bilder Någon som vet vilket årtal den är ifrån?i172.photobucket.com/albums/w16/Gonatcha/DSC0...i172.photobucket.com/albums/w16/Gonatcha/DSC0...i172.photobucket.com/albums/w16/Gonatcha/DSC0...i172.photobucket.com/albums/w16/Gonatcha/DSC0...i172.photobucket.com/albums/w16/Gonatcha/DSC0...
    Jättefin vagn! Princess är en av de största vagnar jag vet, liggmåttet är verkligen rejält tilltaget. Jag vet inte exakt från vilket år vagnen är men gissningsvis någonstans mellan runt mitten av 80-talet, kanske 85-88 eller nåt sånt. Men jag förstod inte riktigt, köpte du vagnen? Vad kostade den?
  • jagäraf
    Uliise skrev 2009-12-02 20:06:52 följande:
    Var så mycket jag ville skriva att jag glömde en del! Jo jag köpte den, kunde bara inte lämna den där för ynka 125:-! Första retrovagnsköpet för min del Var lite spännande att få i den i vår Citroen i golfstorlek, men det gick bara bra, trots att liggdelen tog upp en del av utrymmet i baksätet Har alltid älskat gamla vagnars utseende, tror det beror på hur vagnarna såg ut när jag var liten. Eller nja, är född 87 men en del sådana såg man ju när man var liten. Och den fina rosa dockvagn jag hade när jag var liten var en sån där stor, fin liggvagn - typ, Rondo/Princess/Emmaljunga i allmänhet. Sedan har jag alltid älskat vagnar, svårt att förklara för andra bara. Men vadå, det är väl som att gilla bilar? Oj vad jag skriver..
    Det var ett bra pris du fick vagnen för
  • jagäraf
    Uliise skrev 2009-12-03 10:13:21 följande:
    Jag undrar en sak när det kommer till min princess, eller 80-talsvagnar rent generellt. Ofta finns de ju i olika typer av material, plysch eller "vanligt tyg" tex. Nu undrar jag, är plyschmodellerna oftast äldre? Eller gjordes de samtidigt?Såg i MaryMalous barnvagnstest som hon har i sitt galleri att Princess kom ut i plysch i fyra olika färger det aktuella året för testet. Sen har jag en mapp med retrovagnsbilder där inte en enda är i tyg? Jag vill se fler!
    Jag vet inte om plyschen kom först men jag har också en känsla av det. Vanligt tyg känns mer slutet av 80-talet och plysch början. Jag har tre princess, två vanliga och en tvilling och alla tre är av plysch.
  • jagäraf

    Jag har idag gjort mitt första fynd relaterat till vagnar, på Kupan jag jobbar på. Två barnvagnsfiltar, den ena gul nytillverkad (virkad) fast i äldre stil. Den andra en mormorsfilt i vagnsstorlek. Säkert från 70-talet.

  • jagäraf

    När, lite mer exakt, använde man s k mormorsfiltar? Tror mig ha hört 70-talet men är det tidigt eller sent 70-tal?

    Boothwalker, har du något tema till din almanacka?

  • jagäraf
    ingefrid skrev 2009-12-03 20:27:39 följande:
    Hej!Jag har en gammal Emmaljunga med plyschtyg och guldfärgade broderier på, köpt på auktion för ca 13 år sedan. Ska försöka lägga upp bild här om jag bara kommer på hur man gör ;)Problemet är att ena "skruven" eller vad den kallas som håller ihop chassit i X:et (någon som förstår hur jag menar?) har gått av och nu sitter där en spik istället, mindre bra. Någon fixig person som kan berätta hur man kan laga den?Vi måste även köpa en ny madrass, men sedan är den fit for fight igen. Vad kan man tro om ålder, kan det vara 70-tal kanske?
    Det här är en Emmaljunga som låter ungefär som den du beskriver och den är från 1979 fast jag vet att de fanns redan 1976. Min har inga stänkskärmar men det beror på att de som köpte den -79 ville vara lite moderna och helt enkelt valde bort skärmarna...
Svar på tråden Retrovagnstråden 18