Inlägg från: Boothwalker |Visa alla inlägg
  • Boothwalker

    Retrovagnstråden 18

    Boothwalker skrev 2009-12-09 09:50:07 följande:
    Beställer nog almanackorna på söndag så vill ni ha en så säg till innan dess =)
    Räven överraskar Grisen...
  • Boothwalker
    rosenknopp09 skrev 2009-12-11 17:08:00 följande:
    jag har en liten fråga... när ni som samlar på vagnarna, när ni började köpa vagnar var ni gravida,hade ni barn? är det fel att köpa en vagn nu när man inte är gravid?
    Jag har 15 vagnar och är tyvärr väldigt ogravid (pga avsaknad av lämplig pappakandidat)
    Räven överraskar Grisen...
  • Boothwalker
    rosenknopp09 skrev 2009-12-11 17:49:45 följande:
    okej. men hur ser ni på -skrock-? tycker ni det är konstigt att skaffa en barnvagn innan barnet finns? vi planerar barn nu men... många säger köp inget förrän du vet att du är gravid tackvare skrock... jag är så kluven...
    Jag tror inte på skrock. Tycker det är smartare att köpa innan om man springer på saker till ett bra pris så blir det inte så dyrt när man väl får barn =)
    Räven överraskar Grisen...
  • Boothwalker
    MaryMalou skrev 2009-12-11 20:01:41 följande:
    Boothwalker: Trevligt men extremt förvånande att få en hälsning från dig från dig via en dagisförälder!
    Ha =)

    Jag har faktiskt varit på det dagiset. Var och hälsade på dem i somras... Vi träffade Yukio då med =)

    Jag frågade henne faktiskt först om hon sett till några retrovagnar i närheten när jag insåg att du måste bo rätt nära. Sen kom vi fram till att era barn måste gå på samma dagis =)
    Räven överraskar Grisen...
  • Boothwalker
    MaryMalou skrev 2009-12-11 21:20:27 följande:
    Det är ganska många som har retrovagnar i Bagarmossen. Fast vi brukar ha en ganska ny Emmaljunga softy till och från dagis så oss borde hon (Romeos mamma som jag inte kommer ihåg namnet på) inte ha sett. Brukar ta kimin till affären rätt ofta men bromsen funkar inte riktigt på den och sonen är alltid så skitig på väg från dagis så den brukar inte få åka dit. Bra gjort att räkna ut att de går på samma dagis. Iofs är Bertil ett ovanligt namn och om du hade koll på att sonen heter det så kanske det var lättare.
    ok =)

    Hon heter Veroniqa. Och ja det var för att jag visste vad bertil hette som vi kom på det =)
    Räven överraskar Grisen...
  • Boothwalker
    MaryMalou skrev 2009-12-11 23:04:12 följande:
    Veroniqa känns bekant. Blir inte riktigt att man hälsar med namn på alla föräldrar. Däremot har Bertil ett fenomenalt minne för vad de andra barnens föräldrar heter så han har sagt det hemma någon gång. Världen är bra liten!
    Ha ja =)

    Man hälsar kanske med namn första gången men är det mycket då kanske man glömmer =)
    Räven överraskar Grisen...
  • Boothwalker
    toson skrev 2009-12-12 22:59:11 följande:
    Hej på er retrovagnsexperter! Jag är grymt imponerad av era kunskaper och ert vagnintresse, och hoppas att ni kanske ska kunna hjälpa mig med en sak! Det är nämligen så att jag har en gammal Briovagn. Den är väl inte sådär jättejättegammal (kan det vara tidigt 90tal?), men den kvalar in som retrovagn, tycker jag helt klart. Jag är mycket, mycket förtjust i den och min son älskade den. Se bild i mitt galleri om ni är intresserade. Vore kul om någon av er hade en aning om vad den heter och hur gammal den kan vara? Nu till mitt stora bekymmer. Ett hjul är trasigt. Det är säkert ett vanligt problem - "låsningen" av hjulet är paj, så hjulet vobblar. Jag har lagat det någotsånär mha ett lock från en penna, men det känns inte helt stabilt. Vi väntar syskon till sommaren, och därför skulle jag gärna vilja laga/ersätta hjulet. Det blir nog snarare ersätta, vete katten hur man skulle laga det bättre? Är det någon av er som vet om det går att få tag på hjul till gamla vagnar på något sätt? Eller vet någon om det finns någon typ av nya hjul som funkar (inte snyggt alls, jag vet, men ändå bättre än att inte köra vagnen alls, tycker jag...). Jag vore jättetacksam om någon hade något tips!
    Låter om en bussning är trasig (Den lilla plastmojen som sitter inuti och gör så att hjulen inte vobblar och så) Kan finnas att köpa på bsrnvagnsaffärer. Men jag vet inte hur många affärer som fortfarande har såna till gamla hjul i sina sortiment. Men du kan ju fråga...

    Angående vagnen så finns den med i denna annons från 86 så den borde vara från då eller så =)
    http://www.familjeliv.se/hem/marymalou/gallery/php6t5nzr.jpg
    Vad den heter vet jag dock inte men det kanske nån annan gör...
    Räven överraskar Grisen...
  • Boothwalker
    Uliise skrev 2009-12-13 13:55:36 följande:
    Tss, i fredagsnatt drömde jag att jag var på ett second hand med 6 st fina gamla retrovagnar, synd att man inte kan ta med sig dem ur drömmen
    I know. Vet inte hur många gånger jag drömt att jag hittat snygga vagnar =)
    Räven överraskar Grisen...
Svar på tråden Retrovagnstråden 18