• Vivs

    Förstföderskor BF mars 2007 Sthlm PART 15

    Aha..jag är först! Glömmer alltid att säga till dig, Swe, att det står fel födelsedatum på Ellie..hon är född 26e. Får se om jag kommer ihåg att påminna dig till du öppnar ny tråd igen

  • Vivs

    Grattis igen, Frill! Kul att ni fick en liten tjej också. Vi valde mellan Ellie och Thea till sist.. Vad sägs om Thea? Det är fint. Och så gillar jag Tyra och Annie Ja, det finns ju massor men är så svårt att hitta ett som passar perfekt till sin egen bebis.

    Zul, förstår att du jobbar mycket, slitit inom vården Inom vilket område jobbar du? Du är på SÖS eller?

    Vi ska klä gran idag, och baka pepparkakor, mysigt!!

  • Vivs

    Zul - går är lite överdrivet att säga än så länge... hon har tagit några steg ett par gånger så visst kan hon men mer har hon inte vågat Hon säger "där" och pekar på allt och ett par gånger har hon sagt "mamma" och "bll" (bil) och "lllo" (lilo, vår katt). Hon babblar på som tusan men man förstår ingenting av hennes språk.. Något som är kul är att J och E börjat leka tillsammans lite, så underbart sött!

  • Vivs

    Vad dramatiskt, Frill! Men skönt att allt gick bra och att du var inne i din dimma så du inte riktigt hann oroa dig.. Låter som ni har fullt upp med lilla Moa! Det som är skönt när det är andra barnet är att man vet att nätterna blir bättre Jättefint namn, förresten!

  • Vivs

    God fortsättning på det nya året!

    Sole - ja, spännande att höra hur det går med båda barnen på dagis. Ellie börjar också snart, första mars ska hon skolas in. Hon känns alldeles på tok för liten för att börja dagis. Har ännu inte börjat gå på riktigt, bara ett och annat steg då och då, säger bara ett par ord, har inte riktigt börjat sova en gång om dagen än och äter fortfarande bara med händerna..så liten och pluttig och jag har så dåligt samvete för att jag ska sätta henne på dagis. Det trista är att det blir långa dagar också då Mattias jobbar långt bort och jag har så oregelbundna arbetstider. Men jag antar att hon kommer klara av det, man har ju inget val

    Vintern är fin, det håller jag med om men den här kylan tycker jag är fruktansvärd..det går ju inte att vara ute med barnen och de blir så uttråkade här hemma. På måndag börjar J på dagis efter jullovet, ska bli skönt att återgå till den riktiga vardagen igen! För min del får vintern gärna försvinna och sommaren komma lite tidigare i år..typ nu..

  • Vivs

    Undrar förresten om någon har en POP skaloverall i strl 86 eller 98 att sälja till mig?

  • Vivs

    Frill - vad skönt att få lite tid med lilltjejen! Förstår att det måste varit hektiskt under julhelgen..det finns liksom ingen extra tid över då.

    Plutten - J har alltid sovit dåligt och sover fortfarande dåligt. Hon vaknar varje natt och gråter..jobbigt!
    E sover inte heller något vidare just nu, hon har tre tänder på gång vilket nog är orsaken till mest vakenhet hela nätterna men normalt sover hon hyfsat, somnar vid åtta i sin säng och vaknar upp någon gång på natten, då får hon komma över till oss och somnar om på en gång, sen vaknar hon vid sex-halv sju.
    Jag kan inte ens beskriva i ord hur mycket jag längtar efter att ha två barn som sover hela kvällar och nätter! Man blir ju galen av detta ständigt vaknande!

    Sole - även jag blir imponerad av pusselläggandet! J gör precis som A, försöker tvinga dit bitarna! Tur att hon är bra på andra saker Trotsig är hon också, har varit det länge nu, jag börjar fundera på om det är så hon är, hon har världens temperament och blir ofta jättearg.

  • Vivs

    Sole - vad underbart det lät med rosé och grill...åååå vad sugen jag blev nu! Kanske ska dra fram grillen i snön och trotsa vintern

    Emma - jag läser dina inlägg Kommer bara aldrig ihåg vem som skriver vad så jag missar väl att kommentera en del, sorry! Skönt att ni har så bra sovande barn, jag önskar jag kunde säga detsamma...! Jag har funderat på allt man gör och så men jag tror egentligen att barn har sin sömnrytm och är på sitt sätt..när jag gjorde min praktik på bvc hade en av sköterskorna två barn som aldrig hade sovit bra trots att hon försökt allt. Det kändes så skönt när hon som jobbar med sånt hade det likadant som en själv, då känns det som att det kanske inte är ens eget fel

  • Vivs

    Vart ligger Vapiano? Låter supermysigt att träffas och äta lite mat och ta en öl..jag ska verkligen försöka följa med den här gången! För min del passar de flesta veckodagarna än så länge men jag ska kolla med Mattias så han kan komma hem i tid och ta hand om barnen

  • Vivs

    Vilken tid hade ni tänkt er? Jag följer gärna med men Mattias måste hinna komma hem och ta hand om kidsen å sen måste jag hinna in till stan... skriver upp mig iaf och hoppas att jag kan! Vi säger väl den 15e då eller?

    Vapiano, måndag den 15e februari!
    Swe
    Plutten
    Sole
    Lillie74
    Hellur 
    Vivs

  • Vivs

    Vad kul att så många kan och vill följa med!! Jag måste bara sätta ett eventuellt framför mitt namn... idag skulle vi ha ettårskalas för Ellie. Mattias skulle ner och handla lite på förmiddagen, halkade utanför Ica och bröt fotleden. Så kalaset blev inställt och han lär få gå på kryckor några veckor så jag får se om han kan ta hand om Ellie ändå den kvällen, det är ju lite svårt att bära. Men jag ska försöka ändå, är ju så kul att komma iväg och så längesen vi sågs, så många!

  • Vivs

    Jag får tyvärr ta bort mig från listan. Inser att M inte kan ta hand om barnen själv med en bruten fotled, gips å kryckor.. och eftersom vi inte har någon barnvakt måste jag vara hemma.. så synd

    Sole, M är inte sjukskriven alls, han får åka taxi till jobbet i stället. Han har kontorsjobb så han sitter mest hela tiden. Men han har varit hemma lite nu ändå, är lite sänkt av de smärtstillande han tar.
    Ja, Ellie börjar dagis 1a mars och jag ska börja jobba. Ska bli rätt skönt och jag kommer bara jobba 60% i början, lite lagom!

    Vapiano i Gamla stan, måndag den 15e februari!
    Swe
    Plutten
    Sole
    Lillie74
    Hellur 
    Pippil8
    Frill
    Zul
    Lilia (Bianca tror jag hon hette på FL förut)

  • Vivs

    Sole - ni får göra storkok på helgen och ha i frysen...eller köpa snabblagad mat, typ falukorv och fiskpinnar och sånt. Det går ju fort..helst vill man ju äta middag tillsammans, hela familjen Vilken tid hämtar och lämnar ni barnen?
    Satt just och tittade på hemnet och såg ett fint hus på Bällstalundsvägen 3, tittade inte ni på det huset förut? Vi ska alltså inte flytta men det är kul att titta...

  • Vivs

    Sole - gud vad härlig er helg lät!

    Hellur - vad kul att det händer saker! Framför allt med den lilla är det ju så roligt när de skrattar riktigt och börjar bli rörliga!

    Emma - Vad tidig W är, vad kul!

    Jobbigt med alla vattkoppor men ändå bra att ha det avverkat. Vi har inte haft några här, varken jag eller barnen..men det kommer väl.

    Det händer saker här också med barnen...Jen har tagit ett steg framåt i talet. Hon har verkligen kommit in i den åldern där de säger massa kul grejer som de kommer på. Saker som får en att kikna av skratt och man undrar var hon snappat upp allt.
    E går mer och mer. Hon tog sina första steg tidigt, nio månader tror jag hon var, sen har hon bara tagit ett steg någon gång ibland. Hon vill fortfarande hellre krypa men det går framåt iaf, hon kan gå långt men vill inte...
    Båda mina tjejer är så hemskt bestämda i humöret och de driver mig till vansinne här hemma. Ser fram emot att börja jobba i mars 
    De senaste två veckorna har vi genomgått tredagarsfeber, diarréer, förkylningar, halsont, krupp och dessutom min käre sambo som bröt fotleden..man undrar hur mycket man ska stå ut med, puh!!

  • Vivs

    Sole - om ni hann vaccinera inom 72h efter exponering kanske ni hann... å andra sidan har det gått vattkoppor på Js dagis fyra gånger sen hon började och varken vi eller grannens barn har lyckats få det!
    Vad spännande med huset! Ser fram emot att umgås med er i sommar 

  • Vivs

    Ja, Plutten, det låter inget vidare med en cysta...kan tyvärr inget om det...

    Vi ska ha kalas för Jennifer nästa vecka..någon som har några presentförslag?

  • Vivs

    Sannixxx- tack för förslagen! Har funderat på en cykel men tycker hon är för liten än..nästa sommar tror jag är bättre, de har inte förmågan att reagera snabbt med bromsen när de bara är tre..men det är klart, om man är med hela tiden kan inte så mycket hända
    Pippihus är en bra grej! Pärlplattor skulle jag gärna ge men ellie stoppar fortfarande lite saker i munnen ibland så jag vågar inte ha pärlor här än.. köksgrejer gillar hon, finns ju fina grejer i trä, kanske ska kolla efter lite såna. När jag frågar Jennifer önskar hon sig bara en rutschkana..men jag tycker de tar för stor plats och är tveksam om hon verkligen kommer använda den mer än typ en vecka..någon som har en rutschkana hemma?

Svar på tråden Förstföderskor BF mars 2007 Sthlm PART 15