• Swenglish

    Förstföderskor BF mars 2007 Sthlm PART 15

    Femtonde tråden!

    Syskon BF-lista:
    Sole- födde Vera 6/11
    Vivs- födde Ellie 25/1
    Zul- födde Simon 30/1
    Pippil8- födde Alvar 31/3
    Bassekatt- födde Oskar 13/6
    Emma- födde Wilma 7/8
    Ginger- födde Lilly 15/8
    Hellur-födde Felix 5/10
    Frill - bf 2/12

  • Svar på tråden Förstföderskor BF mars 2007 Sthlm PART 15
  • Vivs

    Aha..jag är först! Glömmer alltid att säga till dig, Swe, att det står fel födelsedatum på Ellie..hon är född 26e. Får se om jag kommer ihåg att påminna dig till du öppnar ny tråd igen

  • Hellur

    Detta är den 15:e tråden! Så roligt att vi fortfarande håller kontakten!

    Frill - Tänker på dig. Hoppas det är dags snart!

    Sömn - Vi började skära ner på W's sömn dagtid för några veckor sedan då han inte ville sova på kvällarna och var uppe till 22 ibland. Han får sova max 30 min på dagarna. Och den senaste veckan sover han nästan aldrig längre. Läggningarna har blivit så mycket lättare, han somnar runt 20 tiden.

    Välling - Det var länge sedan W drack välling på morgonen, kommer inte ihåg när han slutade med det. Han har haft perioder när han inte äter välling på kvällen men nu gör han det igen. Dock har vi skapat problemet tetravälling... så han sveper tetror men dricker inte pulver välling. Han får om han vill ha.

    Blöja - ja W har fortfarande blöja. Vi försökte i somras men han var inte så intresserad. Nu har han fått lite intresse och vill inte alltid ha blöja men vill inte gå på toaletten eller pottan... men han provar de små toaletterna på dagis ibland, utan att det kommer något. Det får ta den tid det tar, har inte bråttom. Men till våren/sommaren kommer vi att vänja av annars.

    Pippi - Att vara tvåbarnsmamma är inte lätt alla dagar. Det är jobbigt ibland. F är snäll och hänger med till och från dagis, i och ur bilbarnstol och vagn, en irriterande bror som ska röra honom hela tiden och som gärna är lite elak. W är trotsig och tycker att F tar lite för mycket tid med mig. Dagarna går snabbt och jag hinner inte med så mycket. Men det är mysigt ändå, vet att det är nu i början det känns som tyngst. Men tiden jag hade med W finns inte för F på det sättet.

    Här går tiden fort! F blev 2 månader i lördags och han har börjat le och han har blivit stadig i nacken. han fäster blicken på saker och gripa tag i saker. För snart två veckor sedan vägde han 5 170 g och var 59 cm lång.
    Han är så snäll! För inte mycket väsen och han är så go.

  • Sole

    hej hej!

    verkar som det inte är nån bebis för Frill än?

    Hellur
    grattis till F som är 2 månader!!

    idag var vi på inskolningsfika på nya avdelningen och Alvin höll lov måste jag säga
    istället för att leka satt han med oss föräldrar och fröknar och fikade. Jag fiiiikar! sa han gång på gång, gullungen!
    det känns jättebra med dom nya fröknarna på avdelningen och jag tror det kommer bli jättebra för de äldre killarna.

  • Plutten forever

    15:e tråden, det är ju fantastiskt!

    hellur - precis så är det med A, om han sovit på dagen somnar han jättesent, mellan 21-22, och det tar evigheter, han är tokpigg. Vill ju att han ska vara trött på kvällen! Så man får en snabb och mysig läggning utan krångel.

    Ja, det var mysigt med överinskolningsfika, känns som de kommer trivas där, ingen av dem var blyg eller så. Och tänk vad bra det kommer gå för Vera att börja, hon är ju praktiskt taget redan en i gruppen!

    Idag är jag hemma med A som är snorig men i övrigt pigg. Det är alltid värre på morgonen ju, tyckte han verkade sjuk men nu är det full fart. Vi bakar ett pepparkakshus, jättemysigt! A fick välja godissorter och han hjälpte till att trycka dit dem. Så kul att man verkligen kan pyssla ihop nu utan att riskera att han bankar sönder alltihop..
    Nu sitter han i soffan och äter upp det godis som blev över... dålig mamma.. äsch, det är ju jul snart

  • Sole

    hur går det för Frill? Hon har ju inte varit aktiv här eller på fejjan på flera dagar eller hur?

  • BasseKatt

    Ja, en liten lillasyster blev det visst. Hoppas hon loggar in och berättar mer snart.

    Massa grattis här också Frill!!!

  • Frill

    Hej hej,

    sitter med en arg tjej i knät och försöker äntligen uppdatera. "Lillasyster" som inte har något namn ännu (förslag mottages tacksamt) blir tre dygn gammal om två timmar Hon kom i onsdags 9 dec 17.59, 3540 g och 50 cm, så lite större än brorsan. Allt gick väldigt bra, även om det var lite kaosartat mot slutet av förlossningen, och jag mår otroligt mycket bättre än efter förra gången.

    Får berätta mer sen, nu mer mat åt lilltjejen.

  • Zul

    Stort grattis till en lien flicka Frill! Härliga nyheter! Du får skriva mer när allt lugnat sig. Vad skönt att du redan är hemma o allt gått bra.

    Ja visst är man piggare fysiskt efter andra förlossningen, man var ju helt förstörd första gången tyckte jag.

    Vi har köpt gran och klätt den ikväll, mysigt. Agnes har magsjuka, men vi andra har klarat oss hittills... Vi skulle haft stor jullunch här idag men fick ställa in pga magsjukan, fick äta maten själva. Simon är stor, men går gör han nog inte än på ett tag, går med gåvagn nu. Klappa händerna och "dansa" när han hör musik är de senaste roliga sakerna han gör, väldigt go kille. Agnes är snäll mot honom, men ibland får han sig en smäll när han vill ta hennes saker.
    Nu längtar jag till julen, ska få ledigt i alla fall 5 dgr i rad, det är slitigt med nya jobbet och jourerna, längtar efter ledighet.
    Vore kul att få till en träff med alla er tjejer tycker jag, i januari kanske! AW med bebisarna vore skoj.

  • Vivs

    Grattis igen, Frill! Kul att ni fick en liten tjej också. Vi valde mellan Ellie och Thea till sist.. Vad sägs om Thea? Det är fint. Och så gillar jag Tyra och Annie Ja, det finns ju massor men är så svårt att hitta ett som passar perfekt till sin egen bebis.

    Zul, förstår att du jobbar mycket, slitit inom vården Inom vilket område jobbar du? Du är på SÖS eller?

    Vi ska klä gran idag, och baka pepparkakor, mysigt!!

Svar på tråden Förstföderskor BF mars 2007 Sthlm PART 15