• Fru U

    Du som är lärare/dagispedagog vad tycker du om terminsgåvor till er?

    Jag vet att man inte säger dagis men rubriken blir så jättelång annars. La tråden i känsliga rummet för alla kanske inte vill skylta med sitt yrke.

    Själv förstår jag inte vitsen med att klasserna ska ge gåvor varje terminsavslut (och till alla lärare), jag förstår knappt ens vitsen med att ge lärarna gåvor vid årskursens avslut.

    När en älskad lärare slutar kan jag förstå att man samlar ihop till nåt och kanske även när man går från tex lågstadiet till mellanstadiet.

    Men vad tycker ni lärare? Förväntar ni er gåvor till jul och till sommaren? Vill ni ha det?

  • Svar på tråden Du som är lärare/dagispedagog vad tycker du om terminsgåvor till er?
  • gamlingen

    Detta är så fjantigt.

    Din uppskattning till dagispersonal, bb-personal, folk i sjukvården etc etc etc
    visar du på annat sätt.
    Presenter och blommor som skaffats genom insamlingar är enbart löjligt. Själv skulle ja bli förlägen om någon gav mig sånt på jobbet.

    Lägg av! säger jag till folk som arrangerar såna insamlingar.

  • Fru U

    Fast varför är det fel att samla till en riktigt älskad lärare som man aldrig mer kommer att träffa?

    Eller varför är det fel att samla till någon som går i pension? (som man uppskattat)


    gamlingen skrev 2009-12-12 00:53:54 följande:
    Detta är så fjantigt.Din uppskattning till dagispersonal, bb-personal, folk i sjukvården etc etc etc visar du på annat sätt. Presenter och blommor som skaffats genom insamlingar är enbart löjligt. Själv skulle ja bli förlägen om någon gav mig sånt på jobbet.Lägg av! säger jag till folk som arrangerar såna insamlingar.
  • gamlingen

    Inget fel alls, om man gör det till särskilda tillfällen.

    Men på en del håll verkar det vara regel; varje teminsslut, present till lärarna.

    Jag tycker att det är overdoing. Själv får jag inte presenter från kunderna två gånger om året. Och jag gör mitt bästa, jag lovar.

  • Fru U

    Jag tycker också det ska vara vid speciella tillfällen för annars är det ju inte speciellt.

    Själv föredrar jag i alla fall att få presenter när det är nåt särskilt och inte bara för sakens skull och jag antar (felaktigt?) att andra oftast tänker så också.

  • Jamieolivia

    Jag tycker att det är det andra i vardagen som gör jobbet värt...en trevligt ord när man lämnar barnen, ett mail av uppskattning eller ett telefonsamtal. Det är alltid trevligt att höra att man gjort ett bra jobb oc att man uppskattar det man gör. Vi är himla materiella hela tiden...men som du sa, det är inget fel i att ge present till läraren när barnet lämnar klassen för gott (byter stadium eller skola eller om läraren pensioneras eller slutar)...det blir som ett minne man kan se tillbaka på :)

  • MiaP

    Det var verkligen på tiden att någon frågar. Det samlas och samlas och samlas. Men som sagt, är det verkligen så att det förväntas?

    Jag lägger gärna en slant. Men nästa gång kanske jag ska vara klassförälder och samla in och handla något. Avskyr sånt! Vi har fått tre påminnelsebrev om pengar från klassföräldrarna i december. Suck, det kan ju vara så att inte alla vill vara med.

    Jag hoppas att många lärare och annan personal läser denna tråd och svarar. Mycket intressant att höra vad ni tycker.

  • Anonym (högstadielärare)

    Det är absolut inte förväntat, det skulle vara mer uppskattat om man skulle få höra att man gör ett bra jobb och att man kommer att vara saknad. Istället är min vardag just nu full med svordomar, hot om våld (inte just mot mig, men mot kollegor), skadegörelse och anmälningar till det sociala. Hellre alltså elever och föräldrar som uppskattar det man gör än en present vid terminsslut!

  • Anonym (förskollärare)

    Jag blir jätteglad när föräldrar och barn visar sin uppskattning med en liten present eller ett kort med snälla ord.

  • Anonym (förskollärare 2)

    Förväntar mig ingenting men blir väldigt glad och rörd!

  • mariaheterjag

    Jag blir också glad men det är inget jag förväntar mig. Håller med om att de insamlade presenterna kan kännas lite krystade, då föredrar jag faktiskt spontana presenter och kort från enkilda familjer som verkligen är nöjda och vill visa det!

Svar på tråden Du som är lärare/dagispedagog vad tycker du om terminsgåvor till er?