• Fru U

    Du som är lärare/dagispedagog vad tycker du om terminsgåvor till er?

    Jag vet att man inte säger dagis men rubriken blir så jättelång annars. La tråden i känsliga rummet för alla kanske inte vill skylta med sitt yrke.

    Själv förstår jag inte vitsen med att klasserna ska ge gåvor varje terminsavslut (och till alla lärare), jag förstår knappt ens vitsen med att ge lärarna gåvor vid årskursens avslut.

    När en älskad lärare slutar kan jag förstå att man samlar ihop till nåt och kanske även när man går från tex lågstadiet till mellanstadiet.

    Men vad tycker ni lärare? Förväntar ni er gåvor till jul och till sommaren? Vill ni ha det?

  • Svar på tråden Du som är lärare/dagispedagog vad tycker du om terminsgåvor till er?
  • mariaheterjag

    Vi får inte ta emot gåvor till ett värde större av en blomma, just för att förhindra korruption. Finns noggranna bestämmelser angående detta. Där jag jobbar står aldrig föräldrarnas namn med vid insamling... jag vet att inte alla är med på presenterna men det spelar ingen som helst roll!

  • UpsyDaisy

    Jag säger OFTA till min dotters fröknar att jag tycker de gör ett fantastiskt jobb. Dessutom så ställer jag mig upp vid varje föräldrarmöte och säger hur mycket jag uppskattar deras arbete och vad de gör med våra barn. Jag tror de är rätt nöjda med berömmet för de vill alltid att jag ska komma på mötena :P

    Men som sjukskriven ensamstående mamma så har jag inte så mycket pengar eller ork att skaffa fram presenter till fröknarna. Men ska nog ge dem ett julkort iallafall.

  • Anonym (förskollärare 2)
    UpsyDaisy skrev 2009-12-13 12:42:42 följande:
    Jag säger OFTA till min dotters fröknar att jag tycker de gör ett fantastiskt jobb. Dessutom så ställer jag mig upp vid varje föräldrarmöte och säger hur mycket jag uppskattar deras arbete och vad de gör med våra barn. Jag tror de är rätt nöjda med berömmet för de vill alltid att jag ska komma på mötena :P Men som sjukskriven ensamstående mamma så har jag inte så mycket pengar eller ork att skaffa fram presenter till fröknarna. Men ska nog ge dem ett julkort iallafall.
    Ett julkort med en härlig hälsning är nog så mycket!
    Dessutom blir jag riktigt rörd när jag hör hur mycket du berömmer din förskola och dess pedagoger. Vad härligt att ni trivs så bra!
  • UpsyDaisy

    Anonym (förskollärare 2) skrev 2009-12-13 12:45:44 följande:


    Ett julkort med en härlig hälsning är nog så mycket!Dessutom blir jag riktigt rörd när jag hör hur mycket du berömmer din förskola och dess pedagoger. Vad härligt att ni trivs så bra!
    Jag är faktiskt seriöst imponerad av vilket jobb förskolelärare gör. De tar en stor grupp barn (och på min dotters dagis är hälften i trotsåldern) och tar dem på utflykter, gör pyssel tillsammans med dem, de målar, bakar, leker med lera, går ut till skogen, biblioteket, sagostunder, teater, vattenlek...ja allt möjligt! Och detta med en stor grupp småbarn....och UTAN att tappa tålamodet. Tycker de borde få medalj :P
  • Anonym

    Jag tycker mest det är jobbigt även om jag samtidigt blir rörd att de. Har fått prydnadssaker som har varit fula men eftersom jag tycker om personerna klarar jag inte av att slänga dem men vill ändå inte ha det framme.

    Föredrar att få ett tack för en bra termin istället!

  • Juppepuppe

    Blir väldigt glad, men det behöver inte vara något stort. Blir glad för tanken. En självplockad blombukett på väg till skolan gör mig väldigt rörd.
    Som högstadielärare betyder det mycket att eleverna uppskattar det man gör eller att de vågar visa att de uppskattar. En kram när de slutar eller ett tack betyder mycket mer än en chokladkartong. Det känns bra att få uppskattning eftersom vi ofta får höra allt negativt i första hand. Tonåringar är inte alltid jättebra på att visa att de gillar det man gör...

  • Anonym (juristen)

    Det är faktiskt förbjudet i lag att ta emot, eller ge, gåvor till en offentliganställd. Som någon här har sagt, är det korruption.

    Jag ogillar starkt att ge presenter till folk som bara gör sitt jobb. Och föräldrar som måste visa offentligt att de uppskattar deras jobb.

  • Fru Plommon81

    Anonym (juristen) skrev 2009-12-13 12:58:33 följande:


    Det är faktiskt förbjudet i lag att ta emot, eller ge, gåvor till en offentliganställd. Som någon här har sagt, är det korruption. Jag ogillar starkt att ge presenter till folk som bara gör sitt jobb. Och föräldrar som måste visa offentligt att de uppskattar deras jobb.
    Men herregud! Det är ju inte som att vi behandlar olika barn annorlunda beroende på vad eller om de gav någon liten julklapp!
  • mariaheterjag

    Anonym (juristen) skrev 2009-12-13 12:58:33 följande:


    Det är faktiskt förbjudet i lag att ta emot, eller ge, gåvor till en offentliganställd. Som någon här har sagt, är det korruption.Jag ogillar starkt att ge presenter till folk som bara gör sitt jobb. Och föräldrar som måste visa offentligt att de uppskattar deras jobb.
    Vi får visst ta emot gåvor men som sagt inte till större värde än en blomma ungefär. Ingen MÅSTE visa att de uppskattar vårt jobb. Det är upp till var och en, visst blir man glad för omtanken, men inte tar jag det minsta illa upp eller tittar snett på dem som inte ger. Inget man förväntar sig ens.
  • Anonym (juristen)

    Fru Plommon81 skrev 2009-12-13 14:09:21 följande:


    Men herregud! Det är ju inte som att vi behandlar olika barn annorlunda beroende på vad eller om de gav någon liten julklapp!
    Nähä,
    jag tror att du gillar dessa ödmjuka föräldrar (och deras barn) som är sååå tacksamma för att du gör ditt jobb.

    På mitt jobb får jag ofta "tack" eller "hjärtligt tack" för det jag gör för människor. Det är stort för mig.

    Hur är dagispersonalen funtad om de tar emot gåvor som tack??

    Jag själv minns då jag var barn, de slemmiga typerna som kom med blommor och gåvor till personalen på dagis och skola.
    Gissa om de barnen blev favvobehandlade. . . Inte av kompisarna (som de ofta hade svårt med). Men oooh, vad fröknar och manliga lärare tyckte att de var gulliga och diskret gav dem extra återkoppling och gullegull.
Svar på tråden Du som är lärare/dagispedagog vad tycker du om terminsgåvor till er?