Inlägg från: mariaheterjag |Visa alla inlägg
  • mariaheterjag

    Du som är lärare/dagispedagog vad tycker du om terminsgåvor till er?

    Jag blir också glad men det är inget jag förväntar mig. Håller med om att de insamlade presenterna kan kännas lite krystade, då föredrar jag faktiskt spontana presenter och kort från enkilda familjer som verkligen är nöjda och vill visa det!

  • mariaheterjag

    Har inte fått så mkt "skit" utan mer godis, champange, chockladaskar osvs... sånt som man kan använda Det är ju alltid trevligt att få! En teckning kanske jag inte skulle bli så glad för... det får vi ju varje dag av barnen liksom

  • mariaheterjag

    Vi får inte ta emot gåvor till ett värde större av en blomma, just för att förhindra korruption. Finns noggranna bestämmelser angående detta. Där jag jobbar står aldrig föräldrarnas namn med vid insamling... jag vet att inte alla är med på presenterna men det spelar ingen som helst roll!

  • mariaheterjag

    Anonym (juristen) skrev 2009-12-13 12:58:33 följande:


    Det är faktiskt förbjudet i lag att ta emot, eller ge, gåvor till en offentliganställd. Som någon här har sagt, är det korruption.Jag ogillar starkt att ge presenter till folk som bara gör sitt jobb. Och föräldrar som måste visa offentligt att de uppskattar deras jobb.
    Vi får visst ta emot gåvor men som sagt inte till större värde än en blomma ungefär. Ingen MÅSTE visa att de uppskattar vårt jobb. Det är upp till var och en, visst blir man glad för omtanken, men inte tar jag det minsta illa upp eller tittar snett på dem som inte ger. Inget man förväntar sig ens.
  • mariaheterjag

    Anonym (juristen) skrev 2009-12-13 15:36:35 följande:


    Fru Plommon81 skrev 2009-12-13 14:09:21 följande:
    Nähä,jag tror att du gillar dessa ödmjuka föräldrar (och deras barn) som är sååå tacksamma för att du gör ditt jobb.På mitt jobb får jag ofta "tack" eller "hjärtligt tack" för det jag gör för människor. Det är stort för mig.Hur är dagispersonalen funtad om de tar emot gåvor som tack??Jag själv minns då jag var barn, de slemmiga typerna som kom med blommor och gåvor till personalen på dagis och skola.Gissa om de barnen blev favvobehandlade. . . Inte av kompisarna (som de ofta hade svårt med). Men oooh, vad fröknar och manliga lärare tyckte att de var gulliga och diskret gav dem extra återkoppling och gullegull.
    Men Gud sådär går det inte alls till! Jag bryr mig inte de minsta om vilka föräldrar som ger presenter eller ej. Om föräldrarnas handlingar oavsett om de är positiva eller negativa i oliksa sammanhang låter man ju ALDRIG gå ut över barnen. Det vore ytterst oproffesionellt. Föräldrarna ger ju för att de VILL, vi har aldrig bett dem. Hos oss är det långt ifrån alla som ger något, och visst det brukar vara en liten insamling ifrån några av föräldrarna men det är ingen stor sak alls. Nu applicerar du gamla minnen ifrån skolan som säkert har förändrats en del ifrån när du var liten
  • mariaheterjag

    Jag skulle inte bry mig det minsta om det blev "förbjudet" att ge julklappar och andra gåvor. Som sagt det är inga dyra grejer vi får och handlade det om det materiella i sig skulle jag hellre köpa egna saker när jag vill. Men nu är det tanken och gesten som är fin och det är därflr man blir glad inte pga av VAD man får.

    Jag tror att du har fel därför att jag arbetar på förskola och vi skulle ALDRIG särbehandla barnen på något vis för att deras föräldrar gett presenter eller ej. Tycker faktiskt att det är rent löjligt.

  • mariaheterjag

    Tycker det är lusigt att det här ämnet väcker så mycket känslor hos folk. Har inga egna barn än men fast jag är lärare själv vet jag inte om jag kommer ge presenter till mitt barns framtida "fröknar". Mest för att jag inte är en sådan person som gillar att pyssla ihop saker och fixa... men skulle det bli en insamling klart man skulle bidra med några kronor. Men´i alla fall det jag vill säga är: Vad är grejen!? Varför en så big deal!? En del vill visa uppskattning genom en gåva, en del kanske visar uppskattning genom att vara trevliga... det är lika mkt värt. Det är föräldrarna själva som skapar pressen att "alla ska ge nåt".

    Anonym (läraren): Förstår inte din inställning, klart man blir glad av en liten present, men det är ju frivilligt inget man kan förvänta sig. Dessutom vill man ju att det ska vara hjärtligt och inget måste. Bara för att du tycker det är kul att fixa och göra hemmagjorda kort så kan du inte förvänta dig att andra ska göra likdant. Antar att du gör det för att du VILL och tycker det är kul och inte för att få något i gengäld eller av pliktkänsla.

  • mariaheterjag

    Anonym(juristen): Jag återupprepar, det är inte förbjudet att ta emot typ blommor som förskollärare! Vi har ett tydligt dokument "Mutor och jäv" något sådant är rubriken och där står det vad som är tillåtet och ej. Så du överdriver.

  • mariaheterjag
    Juppepuppe skrev 2009-12-13 20:31:06 följande:
    Det finns en del här som skriver att de inte skulle ge gåvor till förskolepersonal eftersom de har lön. Jag håller med om att det int eär ngt de behöver, men en del av oss villge för att visa uppskattning ändå. Det gäller inte bara det yrket. Vi gav samma typ av gåva till vår plattläggare som gjort ett jättebra jobb i vårt badrum. Han tjänar definitivt inte för lite, men vi ville visa att han gjort ett mycket bra jobb och att vi var nöjda. Antar att man är olika som personer. Fattar inte att det kan bli så mycket diskussion om det.
    Håller med! Det handlar ju inte om att ge gåvor till lärare för att "dryga ut lönen" Hoppas verkligen inte föräldrarna ser det så, det är ju nästan skämmigt! Utan en del väljer att visa uppskattning på detta sätt och sen är det inget mer med det.
  • mariaheterjag

    Knytes: Klart det blir jättefel med insamlingar när alla känner att de måste ge fast de inte har råd. Men samtidigt är det vårt (som arbetar i förskola/skola) fel? Det är ju föräldrarna som startar dessa insamlingar, vuxna människor som kan ta eget ansvar eller? Man måste ju kunna säga ifrån om man inte har råd, och i alla fall där jag jobbar står det ALDRIG namn på korten ifrån insamlingar så man har ingen aning vilka som är med på presenten eller ej. Sedan är det vissa som kommer med egna små presenter och det måste ju få stå för dem, jag blir jätteglad men inte ser jag ner på dem som inte har med nåt för det!

Svar på tråden Du som är lärare/dagispedagog vad tycker du om terminsgåvor till er?