Inlägg från: xtina85 |Visa alla inlägg
  • xtina85

    Hur mycket socker i vipsad grädde lägger ni?

    Jag undrar om det finns någon "grundregel" för hur mycket teskedar socker man ska ha i 2,5 dl vispad grädde som man lägger på tårtan? Hur mycket socker/vaniljsocker lägger ni i er vispade grädde?

    Sen undrar jag oxå hur ni gör om ni "dränker" tårtbottnarna. Läste någonstanns om man fixar botten o mellanfyllningen dagen innan så behövs det inget för att "dränka" tårtan med för den då drar i sig av fyllningen man gjort. Gör ni oxå så??

  • Svar på tråden Hur mycket socker i vipsad grädde lägger ni?
  • xtina85
    relan skrev 2009-12-12 12:01:28 följande:
    Jag tycker det blir för sött med socker i grädden - den är tillräckligt söt i sig. Samma med att dränka tårtbotten, blir för sött.
    Jo, men dränker man inte tårtbotten är ju kanterna "skarpa" och tårtor ska ju vara mjuka o enkla att skära i.. är nu iaf orsaken jag hört till varför man ska dränka dem. men sen läste jag om man fyller dem dagen inna så sköter det jobbet! :)
  • xtina85

    April Mamma skrev 2009-12-12 12:04:03 följande:


    Inget alls....blä för socker i grädden =)
    jag tkr alla prtar om att de lägger lite, spec vaniljsocker för att få mera smak. :D men om de flesta ändå inte lägger så förstår jag varför man inte hittar ngn mängd el varför det står om det i recepten! ;)
  • xtina85
    xtina85 skrev 2009-12-12 12:07:43 följande:
    April Mamma skrev 2009-12-12 12:04:03 följande:
    jag tkr alla prtar om att de lägger lite, spec vaniljsocker för att få mera smak. :D men om de flesta ändå inte lägger så förstår jag varför man inte hittar ngn mängd el varför det står om det i recepten! ;)
    tack för era svar! men är det ngn skillnad med gräddsort om man inte lägger socker. är alla grädden lika söta. den grädde jag använder är 20% o låglaktos...
  • xtina85
    Burberry skrev 2009-12-12 14:01:54 följande:
    Klart det ska vara socker och vaniljsocker i grädden. Sockret häller jag på högt, av vaniljsockret sätter jag 1/2 tsk till 2 dl grädde. Och det ska vara äkta grädde!Jag dränker nog alltid tårtbottnen, oftast med fruktspad eller saft, till och med fast jag sätter banan eller vaniljkräm som fyllning. Jag gillar när tårtor är mjuka.
    :) då alla ska vara så olika! vi ska ha ett års kalas i nästa vecka o jag e ingen sötsaksmänniska, men de som kommer märker direkt om ngt saknas! jag tror jag nångång ha lagt 3tsk vanlit socker o 1tsk vanilj.. låter det mkt? (i 2,5 dl)
  • xtina85
    Burberry skrev 2009-12-12 14:10:54 följande:
    Låter jättebra! Kan hända det är ett österbottniskt fenomen dethär med sockret, jag tror faktist jag aldrig blivit bjuden på osötad gräddskum.. Hoppas kalaset blir bra
    måste verkligen vara ett österbottniskt fenomen som det verkar på svaren jo! :D
Svar på tråden Hur mycket socker i vipsad grädde lägger ni?