En elvisp som inte stänker?
Ska investera i en ny elvisp eftersom min gamla Hugin har en förmåga att stänka ner halva köket när man vispar med den. Har ni några tips på elvispar som inte stänker så förfärligt?
Ska investera i en ny elvisp eftersom min gamla Hugin har en förmåga att stänka ner halva köket när man vispar med den. Har ni några tips på elvispar som inte stänker så förfärligt?
En vanlig bunke...
Jag använder den oftast till vispgrädde och att göra potatismos (då vispar man ju direkt i kastrullen). Ibland vispar jag ägg och socker till sockerkaksmet.
En tanke jag hade var att det kunde vara skillnad på själva visparna. Mina har "pinnar", lite grövre i tjocklek som går rakt ned innan de svänger in mot "navet". Det finns ju de med platta "pinnar" elller de som har lite tunnare pinnar som svänger sig i en liten krumbukt ner mot "navet". (Helt obegriplig förklaring kanske? En bild på en med platta "pinnar": www.siba.se/Archive/SE/6/SE54017.jpg) Vad har ni för tankar om det?
En annan tanke är hastigheten. Min hugin går på jättehög fart redan på 1:an så det går inte att "finköra" direkt.
Och ja, man kan ju köpa en vispbunke, självklart har jag utvärderat den tanken innan. Men då kan jag ju lika gärna slänga ut de 5 snygga Rosti-skålarna som jag sparat ihop