• L E A

    Samlingstråd för oss med GBS (Streptokocker B)

    Anna65 skrev 2010-01-11 11:13:39 följande:
    LEA, skönt att det var inget läckage. Hoppas GBS:n lägger sig latent nu för flera år framåt.
    Hon trode att det bara var vanlig uvi, min blåsa är lite illa till efter bebisen varit på den. Jag tömmer den inte redigt oavsätt hur jag än gör.

    Dom undersökte mig väldigt bra så jag är så tacsam att dom tar ens oro på allvar.

    Det som fick mig o flyga i taket idag var ju när jag lämnade odling. Då det visade positivt på nitrit så ska jag ju ha pencillin. Då fick inte min bm skriva ut det enligt sköterskan som kollade mig. Var tvungen o vänta på en läkare som inte skulle bli ledig förän 2h senare. Jag tänkte få med mig medicinen hem då jag ändå var på lass o där har dom apotek i anslutningen. Bor ju en bit utanför o så har jag liksom ett liv utanför sjukhuset också. Har ett jobb som ska skötas, inte så lätt o trolla fram ersättare sådär på nolltid.
    Som tur va gick läkaren som skrev ut selexid sist jag var där förbi i samma veva. Stannade upp henne o bad om pencillin vilket jag fick med mig på 1 minut.

    Får bm skriva ut medicin eller hur är det med detta?! Tror min bm skrivit ut medicin till mig vid min förra grav men å andra sidan var det 5 år sen så det kanske hunnit ändras...
  • L E A
    Anna65 skrev 2010-01-11 12:30:53 följande:
    Förstår att du blir upprörd över att behöva vänta, jag själv bor ute på landet och som du säger så har vi annat med tiden att göra än sitta ett par timmar i väntan på recept som är solklart att man ska få. Skönt att doktorn kom förbi, ibland så tror jag att personalen gör det mer komplicerat än det är.Barnmorskan får endast skriva ut recept på vissa mediciner, t ex preventivmedel. Hon får inte skriva ut antibiotika. Du hittar följande info på länken nedan, längst ner på sidan står följande text. "Barnmorskans förskrivningsrätt omfattar hormonella medel i födelsekontrollerande syfte samt förskrivning och insättning av spiraler. Ca 85-90 % av alla preventivmedel förskrivs av barnmorskor." www.vardforbundet.se/templates/VFArticlePage4...
    Tack Anna, hade som sagt ingen aning.
  • L E A
    Paw Print skrev 2010-01-11 21:31:48 följande:
    Hej allihop!Alyssa-Grattis till lillkillen, har helt missat det. Skönt att allt gick bra!Ego-Var hos MVC´s specialistläkare i fredags. Tappen har växt på sig och var sluten igen, så jag riskerar inte på samma sätt att föda för tidigt längre. Så skönt! Nu var det inte heller längre något som låg i vägen, så jag kommer att kunna föda vaginalt. Ska tillbaka för en ny kontroll om en månad.I morgon ska jag till BM för vanliga kontroller och lämna odlingsprov för UVI och GBS.Sängarresten gäller fortfarande till viss del, läkaren sa att jag får känna av hur mycket jag klarar att vara uppe, för när jag varit uppe för länge eller går ute får jag mkt. och onda SD. Har iaf fått låna en rullstol av sambons farmor så jag kan ta mig ut lite. Hoppas att snön försvinner snart, för det är en riktigt svår konst att köra rullstol i snö!Börjar bli så uttråkad nu! Har byggt ett modellplan, läst en massa böcker, målat, sett alla dåliga dag-tv program och gjort allt annat jag kunnat göra från sängen. Är trött på allt nu och har ingen aning om vad jag kan roa mig med. Men sålänge bebis stannar inne är jag glad ändå!
    Skönt att det vänder!

    Vilken vecka är du i?
  • L E A
    Jkpg Deluxe skrev 2010-01-11 22:17:17 följande:
    Jag tror det är olika...på ett sjukhus sa de till mig att de bara observerar bebis 1 dygn, på det andra så sa de att de vill ha oss kvar iaf 2 dygn, men någon behandling ges inte till bebisen...bara observation, så är det här i jkpg-län iaf... jag har tid för igångsättning nu på torsdag så då ska jag verkligen se till att droppet blir satt i tid!!  Hoppas du får bra svar å bemötande från din förlossningsklinik!!! KRAM
    avis snart får du träffa din bebis. Hoppas det går bra och att ni får må bra!
  • L E A
    Avelyn skrev 2010-01-12 14:51:18 följande:
    Min Aaron är här nu. Föddes 7/1 2010 med planerat kejsarsnitt. Fick AB dropp innan snittet. Hade höga värden under graviditeten som dock aldrig nådde ner i noll trots antibiotika. Aaron har inte testats för Gbs men har ett fint allmäntillstånd. Äter bra och växer. Verkar må bra. Stannade på BB tills i går.
    Grattis till sonen! fint namn!! Skönt att allt gick bra...
  • L E A

    Aurora träffen gick bra för min del. Idag ringde också min bm för hon hade fått svar på ondlingen jag lämnade i måndags. Går ju på pencillin nu och hon bekräftade bara att det hela var en vanlig  uvi. Gbsen var negativ.

  • L E A
    vargaa skrev 2010-01-14 14:30:29 följande:
    Tack. :) Jag missförstod, urinträngningar är ju att man har täta toabesök. Jag känner tvärt om att jag kissar sällan och ibland inte kan kissa trots att jag känner mig kissnödig. Så då behöver jag nog inte oroa mig. Tack för svaren.
    Urinträngningar är när man kissar ofrivilligt. Det liksom tränger på o läcker små mängder som gör fruktansvärt ont. Det är som o kissa rakblad. Man får sen en känsla av att vilja kissa mer men det kommer inget. Det kommer på mig tårar.

    Just nu har jag kraftig uvi, min gbs upptäcktes just via uvi. I vissa fall yttrar sig gbs i uvi men i dom flesta fall så är det en gnagare som finns där i smyg. Det är inte säkert att det för alla gör sig tillkänna men att det för många orsakar besvär.
    Misstänker man så ska man be om odling!
  • L E A

    någon av er som fått kraftig diarre av pendomax?! selexid som tydligen ska va samma fick jag det inte av, denna gång får jag knapt behålla nått...tur jag bara har till på söndag kvar o äta av dom...

    skönt dessutom att dom hjälpt, det svider inte när jag kissar o mina egna stickor gav inget utslag på nitrit (testade med morron urin)...

    trevlig helg alla!

  • L E A

    nu e jag i alla fall fri från pencillinet! Ska lämna en odling på måndag för kontroll.

    hur mår ni andra?!

  • L E A
    gulligavera skrev 2010-01-18 11:40:01 följande:
    Har samma besvär igen *sukcar* o precis som du så blir jag asdålig av penicillinet.Jag ska till BM imorgon o lämna nytt prov då.
    Lider mer dig Inget kul detta o vilken oro Kan inte själv slapna av för en dag. vill bara att detta ska va över!
    vill ha min bebis nu!
Svar på tråden Samlingstråd för oss med GBS (Streptokocker B)