• L E A

    Samlingstråd för oss med GBS (Streptokocker B)

    blev lite orolig att jag tappat bort er men nu e jag också här.

    var hos bm idag, inget gbs vid sista odlingen. rätt skönt.

    ska lämna prover var fjärde vecka nu.

    den 7 januari ska jag träffa läkaren och då ska beslutet om ett snitt tas.

  • L E A
    gulligavera skrev 2009-12-17 10:49:50 följande:
    Görs det enbart odling via urin på er?Är det lika tillförlitligt som att ta från tappen/slidan?
    På mig har dom enbart tagit via odling. Det som avgör om det ska tas från slidan är mängden bakterier i urinen (så sa min bm). Är det för höga halter så tas de där också.

    Hur mår du?
  • L E A

    Jag undrar en sak, nu kommer min förlossning att (som det ser ut idag) asvslutas med ett planerat snitt. Detta har inget med min gbs att göra, det har med mina tidigare upplevelse. Jag kan säga så mycket som att kuratorn och psykologen jag gått hos har enats om att detta jag varit med om är trauma. Nu undrar jag en sak som jag gått o tänkt på ett tag. Kan jag smitta bebisen efter förlossningen?

    Vad ska man undvika?

  • L E A

    Mölndalstjej 83 skrev 2009-12-18 21:08:43 följande:


    Ok. Min läkare frågade inget om flytningar, bara om jag hade symtom på uvi, vilket jag inte har. Men jag har förstått att om man har GBS i urinen så har man det även i vaginan? Ska lämna ny odling på måndag men förstår inte riktigt varför egentligen, vad kan ha förändrats sedan i tisdags. Hur ofta lämnar ni urinodlingar?
    Vid en odling kan man se mer noga hur stora halterna är. Då är det morgonurin du ska lämna. Svaret får du efter ett par dagar. Om du har höga halter så kan du få behandlas med antibiotika.

    Gbs är en smygare, en bakterie som inte ger symtom på alla. På mig yttrar sig dom höga halterna i uvi. Jag ska lämna odling var tredje/fjärde vecka. En vecka innan jag ska träffa bm så vi kan gå igenom resultaten. Dom sista två odlingarna har inte visat nått på mig.
  • L E A

    Men att amningen kunde smitta bebisen fick mig o må dåligt igår kväll. Med mitt första barn så gick hela amningsprocessen åt skogen. Mjölkstockningar, såriga bröstvårtor, mjölk i mängder och en bebis som inte alls var sugen. Till slut så vaknade vi en morgon o där fanns inte en droppe. Jag såg verkligen fram emot o amma denna gång men vet inte om jag vågar.

    Kan man pumpa istället o ge via flaska?

    Kan man smitta bebisen via pussar och annan beröring?!

  • L E A
    gulligavera skrev 2009-12-19 11:12:05 följande:
    Har haft ont varje dag till o från sedan ngn månad tillbaka, har nu fått antibiotika mot GBS som jag ska ta i 10 dagar.Är på dag 5 nu med Kåvepenin.Men nu har smärtan tilltagit och höll på nästan hela natten, kunde inte ligga på ngt håll.Det gör ont över hela nedre delen av magen på mitten, känns om om det kommer från bebismagen.Är i v.20+1 i natt funderade jag på att åka in, grät av smärta i flera timmar.Vad kan det vara som gör så ont?Bebisen sparkar som vanligt.Lägger inlägget här också , vet snart inte vad jag ska ta mig till.Sammandragningarna blir inte bättre heller.Sedan har jag en fråga till, det luktar mysko om mitt kiss.Det luktar liksom inte kiss utan sött på ngt sätt, även tunna som vatten flytningar som luktar likadant.(Ursäkta äckel)
    Vet inte men jag hade otroligt mycket växtvärk från vecka 19-22. Det gjorde så otroligt ont. Kan det vara det?
  • L E A
    gulligavera skrev 2009-12-20 10:57:18 följande:
    Vet inte?Kändes ditt mitt på hela nedre delen av magen?På mig känns det som att ngt går sönder inuti...Har vanlig värk på ena sidan då o då och som mensvärk också.
    Mitt har suttit i mitten på magen, mellan äggstockarna och där runt om. Sen har smärtan strålat olika vid olika ställningar. Jag har haft ont både när jag gått o när jag suttit ner. Jag har varit väldigt öm. Gjorde ul och så kände hon även inne men allt var i sin ordning.

    En sak som hjälpt mig massor är lundmyrs vetebälte. Den går liksom o ha runt magen o sänka en bit ner. Man värmer den i micron!

    Jag är även snittad med mitt första barn så denna gång har jag haft en otrolig växtvärk. Jag vill inte ge dig en diagnos nu men skriver hur det var för mig i just dom veckorna...
  • L E A
    Pyzzlan skrev 2009-12-20 18:35:35 följande:
    Nu har jag hittat hit. Funderade när det var så tyst i tråden Har försökt läsa tillbaka litet och har några kommentarer. Först om amningen. Vår son hade GBS sepsis två gånder efter varandra (första gången vid 5 veckors ålder) och då läste jag att det finns en liten risk för överföring via mjölken. En av hans läkare som forskar i amning sa ändå att fördelarna övervinner riskerna med amning. Dessutom odlades min mjölk och den var helt ren. Jag helammade i 6 månader och ammade i 14 månader. För mig kändes det jätteviktigt att själv kunna göra något för att stärka sonens immunförsvar. Eftersom han är prematur orkade han inte suga först, men jag pumpade var 3:e timme i två veckor och gav det via flaskan och det ångrar jag aldrig fast det var jobbigt.När det kommer till min GBS så har jag den i slemhinnan i vaginan. Därför syns det aldrig något på urinodlingar utan man måste ta prov i slidan. Så ni som har konstiga flytningar rekommenderar jag varmt att vända er till en gynekolog för att ta prov. Själv var jag och tog en odling i förra veckan och den var ren tack och lov. Dock rekommenderade gynekologen ny odling i tredje trimestern (är i v 20 nu) för att säkerställa rätt medicinering vid förlossning. Antibiotika kommer jag i vilket fall som helst att få eftersom jag vet att jag är GBS bärare.Oj det här blev långt
    Oj, hade inte en aning om att man kunde lämna odling på mjölken. Jag tror inte jag kommer klara av o amma detta barn. Är inställd på att pumpa o ge på flaska. Hoppas det går för som du säger så övervinner fördelarna med amningen.

    Min gbs yttrar sig oftast i uvi, men jag ska be om ett prov i slidan också. hoppas bara att jag fåt mitt snitt beviljat...
  • L E A
    Pyzzlan skrev 2009-12-20 21:16:57 följande:
    L E A skrev 2009-12-20 19:43:49 följande:
    Jodå, där jag bor odlas t ex alla mjölkdonatorers mjölk innan man får donera till sjukhuset. Varför tror du inte att du kan amma babyn? Var det problem förra gången eller?
    Förra gången så strulade amningen redan på bb, jag hade inga börstvårtor som barnet kunde få grepp om. Fick inte använda amningsnapp av personalen där. Kämpade som en idiot. Hade mjölk i mängder, pumpade efter vår son ätit o kunde få ut mellan 100-120 ml från ett bröst. Det gjorde så jag fick mjölkstockning efter mjölkstockning. Han blev bara less på att han inte fick ut något. När jag kom hem testade vi med amninsnapp men då hade han redan tappat sugreflexen på nått sätt. Det var bara till att övergå till o pumpa. Mina vårtor fanns det inte ett spår av men när jag pumpade kom det ut mjölk. Pumpade i nästan 2 månader, hade 4 mjölkstockningar med hög feber under tiden och när allt började flyta på som det skulle så vaknade vi en morgon o skulle pumpa men då fanns inte en droppe kvar i tuttarna. När jag tittar på mina bröst så blev dom precis likadana denna grav också. Menar då att bröstvårtorna bara blev platta o indragna på nått sätt. Skit svårt o förklara o bm som undersökte mig sa själv att hon aldrig sätt att det blev så. Tror därför att det inte kommer gå denna gång också. För så fort jag plussat så började mina bröst bli större o bröstvårtorna plattare o mer indragna. Jag har i vanliga fall rätt stora bröst men det sa bm att det inte var orsaken.

    Denna gång så tror jag att jag provar med att pumpa så länge det går o ger på flaska. Går det inte så blir det ersättning.
  • L E A
    Anna65 skrev 2009-12-21 18:15:11 följande:
    Min första dotter ammade jag och inga problem. Jag är väldigt storbystad. Hon fick bra tag på mina bröstvårtor trots att man knappt kunde se dessa. Min yngre dotter ammade jag också men då var jag tvungen att använda amningsnappen hela tiden så ge inte upp. Båda gångerna var jag tvungen att pumpa extra efersom jag hade så mycket mjölkstockningar. Tur att maken fanns till för att massera när det blev som jobbigast med stockningen. Lycka till med amningen när det är dags.
    Går det denna gång så går det annars får jag pumpa o mata på flaska...Kommer inte gråta ett skvätt ifall det skulle krabba, istället kommer jag inte plåga mig själv eller mitt barn som jag gjort sist. Jag är rätt enig med mig själv, tog det väldigt hårt med sonen men nu kvittar det liksom på nått sätt...
Svar på tråden Samlingstråd för oss med GBS (Streptokocker B)