Inlägg från: Solrosen82 |Visa alla inlägg
  • Solrosen82

    Bebisar födda oktober 2007 del 10

    majsan: Usch va jobbigt att gå och vänta på att få ett sånt besked nu i juletider och allt. Det e ju bland det värsta som kan hända att ens barn e sjuk.

    Här e en till med julstress, försöker hinna göra så mycket som möjligt nu så att kvällen före julafton e fri.

    Det där med kli i ögonen... får man röda ögon också? Meja och Zack e sjuka båda två och Meja har röda ögon.

  • Solrosen82

    God jul på er alla!!

    Själv sitter jag på jobbet med en gräsligt hes röst. Det passar inte riktigt ihop med mitt jobb, men jag ville inte sjukskriva mig heller. Det ringer som tur e väldigt lite på juldagen. Hade det varit en vanlig dag hade jag aldrig kunnat jobba.

    Vi firade julen först hos mamma med jullunch och klappöppning, sen vidare till svärmor för middag och fler klappar. Zack ville mest leka med allt han fick och hade inte riktigt tid att öppna.
    Ungarna är fortsatt sjuka och nu har Zack också ett rött och lite kladdigt öga. Så det låter som du beskriver Trazzlan. Mejas ögon ser fina ut nu. Men febern och hostan är kvar. Själv hade jag feber i onsdags och magen var helt slut.

    Zack är förresten torr på dagarna nu. Nån olycka händer ibland, men han har t.o.m. sprungit till pottan själv. Allt har skett på bara några veckor och jag är så imponerad att det kan gå så fort. Han är jättestolt över sig själv och lika lycklig varje morgon då han får ta på sin sina "songer".

    Majsan: Tankarna går till er lite då och då och det hugger tag i mitt hjärta när jag tänker på hur jobbigt ni måste ha det. *Kramar*

    Yrrepyrr: Tråkigt att du inte får vara frisk. Hoppas du hittar nåt som du kan sysselsätta dig med istället...

    Nufsan: Grattis till Jonnas bajs i pottan! Så skönt när det funkar också.

  • Solrosen82

    trazzlan: Här e ungarna fortfarande sjuka. Var med dom till VC igår och jag blev bara ordentligt irriterad. Den idiotiska läkaren vi fick komma till tog inte ett prov, tittade inte i halsen eller öronen, lyssnade bara på lungorna och sa att vi kunde fortsätta med hostmedicin och så går det över. Frågade om hon kunde ta ett prov för att utesluta bakterie med tanke på över en veckas feber och Zacks grönsnor, men näe, det behövdes inte, de har virus sa hon. Då frågade jag om hon var helt säker och hon svarade bara -Ja, det är jag. Vi är i princip aldrig till läkaren och man e ju ännu mindre sugen nu. Det e nästan så att jag hoppas att det är en bakterie så vi kan anmäla henne sen.
    Syrran som e sköterska blev så förbannad och sa att man måste hota med att anmäla dom om de är sådär. Ska det vara så??!!
    Angående ögonen så är Zacks kletiga, så vi tvättar dem. Antar att det har blivit ögoninflammation. Mejas ser bra ut. Verkar vara nåt smittsamt de har för nästan alla vi varit i kontakt med har blivit sjuka.

    Hur ska nyåret firas för alla i tråden då?

  • Solrosen82

    snöstjärna: God fortsättning på dig med!! Va trist att du får vänta så länge, du har inte funderat på att försöka gå ner resten på egen hand? Du har ju redan gått ner mycket

    majsan: Jag tänker på er då och då och håller tummarna att det inte är så allvarligt med Thea. Skönt att ni kunnat "komma tillbaka" i vardagen iaf för ett tag.

    Line: Jag funderar på att byta Vårdcentral. Jag har gått till en annan när jag bodde hemma och där var det aldrig några såna här problem.

    Här har ungarna blivit feberfria, men hostan är kvar och man börjar vara lagom less. Känns bra att vi fått tid på barnmottagningen för att reda ut Zacks tunga andning när han blir förkyld.

    Känns skönt att vi inte har en bebis just nu när jag läser om alla ni som knappt får sova nåt. Jag har vart helt slut i skallen nu när vi fått sova dåligt då barnen varit sjuka. Att dessutom ha en bebis att ta hand om då hade varit väldigt jobbigt. Men de e ju så goa de små liven att jag behöver bara titta på en liten bebis så blir jag sugen

  • Solrosen82

    Fantastic: Ja vi misstänker att det kan vara förkylningsastma eller nåt liknande. Surt med batteriet som dött. Typiskt att åka på såna utgifter såhär just efter jul.

    trazzlan: Jag får skratta för mig själv när jag läser det du skrev om att du först ska äta upp chokladen. Så tänkte jag också göra Sen är det bra mat och träning som gäller!

    Majsan: Grattis till Bröllopet!! Va kul att få förbereda. Vi planerar ju bröllop våren -12, så jag har börjat fundera lite smått vilken klänning jag vill ha. (Fast vi tjejer gör väl det hela livet )

    nufsan: Grattis till sömnen! Skönt att få sova ut nån gång iaf och skönt när man får sovmorgon av sin karl. Det brukar jag också få, han vill nämligen inte att jag ska somna så tidigt på kvällen...

  • Solrosen82

    Majsan: Skönt att få en tid, även om det kanske inte blir ett så trevligt besök. Men kanske bättre än ovissheten.

    Nufsan: Åh va stora dina små är nu! Jättesöta

    Ang. maten så äter Zack bra, men mindre än tidigare. Har läst att det beror på att de behöver mindre mat. Sen blir de kräsnare också, så det är ett plus om man lärt dom äta varierat innan 2 år.

    Olimpia: Härligt att få träffa släkt och vänner och vila upp sig lite

  • Solrosen82

    trazzlan: Jobbigt för er också att få gå och vänta på besked. Visst är det så att endel barn kan ha blåsljud som växer bort med tiden?

    Var på mitt första spinning/torso pass igår. Spinning har jag varit på tidigare, men det är många år sen sist. Var riktigt jobbigt tills jag blev varm i kroppen. Kul att komma igång och träna.

  • Solrosen82

    Zummar: Usch så hemskt för din kompis! Det är så orättvist när barn dör.

    Majsan: Skönt att det händer saker! Håller tummarna för att det inte är så allvarligt ändå.

    Nufsan: Tråkigt med krupp... Zack får ju tungt att andas i perioder, så vi fixade tid på barnmottagningen. Sambon var dit igår, allt såg bra ut, men vi fick ändå utskrivet bricanyl och så skulle vi komma dit när han är dålig nästa gång(just nu är mår han bra).

    Zack han väger nu ca 17kg och är 98cm lång.

  • Solrosen82

    Oj va mycket som skrivits här på några dagar!

    Välkommen Dior!! Visst var det du som skrev om talet? Jag har två barn, en snart 4-åring och Zack som e född 4nov -07. Meja(4-åringen) var sen med talet, kunde vara enstaka ord när hon var 2 år. Zack däremot, kan minst 5 ords meningar och är väldigt snabb att lära sig. För Meja lossnade det nog när hon var ca 2,5år. Nu pratar hon ungefär som andra 4-åringar.

    Anksan: Kul att se dig här igen och Grattis till graviditeten!! Vet ni könet?

    Tussimamma: Kul att höra hur ni har det. Är du kvar på jobbet du började på efter mammaledigheten?

    Nufsan: Meja har varit väldigt jobbig mot Zack länge, det började när han var nån månad gammal. Hon bet honom varje dag i perioder och inte förrän i höstas blev det slut på det. Vi började fokusera på att berömma henne för de bra sakerna hon gjorde. Sen så började Zack ge igen och då ÄNTLIGEN så slutade hon. Jag är fortfarande på helspänn ibland när de leker. De bråkar ganska mycket, men när Zack kan ge igen så blir de ju mer "rättvisa" bråk. Mitt råd är att markera med att säga nej och lyfta bort en bit. Sen fokusera på de bra sakerna hon gör. Sen är ju åldern de är i nu väldigt jobbig som den e.

    Zack verkar ha ärvt mitt tjurhumör Han blir så j-kla tjurig när han får för sig nåt. Men för det mesta är han resonlig och på bra humör. Jag och sambon pratade om att vi måste vara noga med att uppmärksamma storasyster eftersom att alla automatiskt ger Zack så mycket uppmärksamhet då han charmar alla.

  • Solrosen82

    Majsan: Gillar Oliver att se på film? Kanske du kan prova att sätta han i soffan med en film på dagen tiden då han sov förut? Verkligen inget lätt problem det där. Uttrycket att sömn föder sömn tror jag på

Svar på tråden Bebisar födda oktober 2007 del 10