Inlägg från: Maria222 |Visa alla inlägg
  • Maria222

    varför blev kolan så lös?

    Jag har precis gjort gräddkola med sirap, socker, kakao och grädde. Den skulle koka ordentligt till ca 125 grader och sedan stelna i en form. Men den stelnade inte! Jag hade en termometer som visade över 125 grader (ca 150). Enligt receptet var det viktigt att den fick koka rikligt, men blev det för varmt i allafall tror ni? kan det vara orsaken? Går den att rädda?

    Hur gör ni egen kola?

  • Svar på tråden varför blev kolan så lös?
  • Maria222

    Jaha så länge alltså... jag kokade bara upp det på högsta värmen... ska nog se mig om efter ett annat recept..

  • Maria222

    Nu har jag gjort om allt från början. Och denna gång blev den perfekt!
    Kokade den 10 minuter och den blev alldeles lagom seg/hård.
    Tack för alla svar och tips! Min termometer visade säkert fel, kanske höll jag den mot botten eller för långt ner.

Svar på tråden varför blev kolan så lös?