• MissGoodie

    Socker VS florsocker

    Jag har ett recept på mandelmassa där man ska använda florsocker. Sen trodde jag att jag inte hade florsocker hemma och letade upp recept där man endast använder vanligt strösocker. Nu upptäckte jag precis att jag hade lite florsocker hemma, dock inte till hela satsen mandelmassa. Kan jag ta hälften vanligt socker och hälften florsocker eller ska jag hålla mig till en sort (dvs strösocker)?

  • Svar på tråden Socker VS florsocker
  • Amazina

    Tag strösocker och mal ner det i en mortel el liknande. Annars riskerar du att få knapra på sockerkorn som inte smält samman med massan.

  • Bridgett

    Det går också bra att mixa sockret, håll på tills du ser att det blivit "mjöl".

  • Googels

    Jag använde vanligt socker när jag gjorde mandelmassa för ett tag sen. Det blir till 'mjöl' när i en matberedare när man kör den och mandeln tillsammans.

  • MissGoodie

    Tack för era svar!
    Men vet någon av er vad jag gör om mandelmassan blir för lös? *panik*

Svar på tråden Socker VS florsocker