Inlägg från: Sephiroth |Visa alla inlägg
  • Sephiroth

    Septemberbarn 2009 del 2

    Strimma skrev 2010-01-09 08:45:54 följande:
    jo men finns inte det på apoteket. det hade vi till min bror när han var liten. han var så dunderallergisk. sojavälling finns ju också men kan man göra själv är det ju rätt smidigt:)
    Gröt fanns iaf, men jag tror vällingen som finns är från 6 månader? Iaf så är det lätt och billigt att koka egen. =) Vet dock inte hur mycket välling man ska ge? Lika mycket som man gav ersättning eller vad?

    Vi ska iaf hämta gröt till fisen idag. :D
  • Sephiroth
    Bubba80 skrev 2010-01-09 20:51:06 följande:
    Jag har bara börjat med gröt...inte testat nån smakis ännu
    Samma här.
  • Sephiroth

    Jag har börjat bada med Loke nu, det är mycket mysigare. :D Är lättare nu när de kan "sitta" själva utan att man måste stödja nacken. Ska köpa en sån där sittstol till badkaret snart. =)

    Fyfan, snart har jag kört en vecka diet utan att fuska. Är så jävla peppad! Har gått ner 2 kilo och minskat 8 cm i midjan enligt måttbandet, även om jag inte vågar lita riktigt på att det är så mycket. ;)

  • Sephiroth
    Knubbe12 skrev 2010-01-10 22:07:32 följande:
    Åh, fy f-n vad duktig du är! Har aldrig i hela mitt liv kört någon slags diet. Har alldeles för dålig självdisciplin... Du, om du ska köpa en stol till badkaret, kolla noga så att den är rejäl och stabil och att den sitter fast bra (om du menar en sådan med sugkoppar). Fick en sån till son nr 1, men den typen vi hade var helt värdelös. Jag är dock övertygad om att det finns sådana som är riktigt bra bara man orkar kolla runt lite.
    Jag ska kolla på det! :D Får fråga lite i affären vilka som är bra kanske. Ännu är det litet tidigt att börja med sådan, då han inte kan sitta helt bra själv. Men blir nog roligare för honom att bada så också, tror jag.

    Jaha, 3 kilo ner och 9 cm minskat i midjan.

    Jag är såå glad! :D
  • Sephiroth

    Taaack! :D Jag är så taggad att gå ner till matchvikt. ;) Snart nere på vikten innan graviditeten, men sen ska jag ner lite mer. 17,2 kilo har jag gått ner iaf. ^^

  • Sephiroth
    Knubbe12 skrev 2010-01-11 13:53:07 följande:
    Alldeles nyss vände sig lilleman från rygg till mage, vilket han gjort sedan ett tag tillbaka, men nu klarade han även att flytta armen som annars brukar hamna under bröstet. Jippi!  Vad glad man blir för små framsteg nuförtiden. Det går så snabbt nu och varenda vecka ser man något nytt. Vi har en spännande tid framför oss! Arvid har oxå fått sitta med vid bordet i sin barnstol, men det var inte så populärt ännu. Det verkar som att han tyckte att det var lite obekvämt. Trots att vi pallat upp honom sitter han som en hösäck...
    Duktig! :D Hälsa honom det från mig. ;)
  • Sephiroth
    Emma skrev 2010-01-11 22:25:04 följande:
    Erkegris: Vi har... eller rättare sagt JAG har det så om nätterna. Men jag ammar honom varje gång för jag orkar inte riskera att jag måste resa mig upp ur sängen en gång till ifall det inte var nappen. Nu är jag sååååå jävla förbannad på karln..... När jag kom hem från mina föräldrar förut ikväll så skulle vi ge Mattias gröt. Vi gjorde det. Sen så gick jag upp med honom och ammade och skulle sedan lägga honom och han började skrika direkt.. Kände att jag inte orkade med en läggningskväll till. Går då ner till sambon och frågar om han kan gå upp. "Han skriker ju redan nu" Är hans svar. Jag blir irriterad och går upp. Sen kommer sambon efter och verkar skitsur men sätter sig och är redo. M vaknar många ggr och efter ca 20 min så går jag upp och frågar om jag ska ta över en stund. Han svarar inte ens. Trodde att det var för att M var på väg att somna så jag sätte rmig på våran säng en stund men får inget svar. Då blir jag förbannad och mumlar skit i det då och går ner. Det är alltså 40 min sen nu och nu sover M men karln har inte kommit ner.... FYFAN... Ska jag göra allt jobbigt och så och han bara så få dom glada gulliga trevliga stunderna? Är så jävla förbannad på honom just nu.
    Jag har markerat redan från början med min sambo när han har velat "lata sig". Skriker lillkillen och jag har tagit hand om honom natten/morgonen så ligger jag kvar på soffan och säger att det är hans tur. Surar han och säger att han är trött eller liknande säger jag bara något i stil med "det är jobbigt att ha barn" och sen är det ingen mer diskution om saken. Karln vet såklart att man ska hjälpas åt, så jag är noga med att låta honom ta de jobbiga bitarna också, även när jag är pigg och orkar själv.

    "Det är din son" också är en jävligt bra mening som dock många pappor verkar ha svårt att förstå. Jag har haft tur med min sambo helt enkelt. Hoppas det håller i sig. *skratt*

    Angående mat så ger vi Puppe ca 150-180 varannan till var fjärde timme beroende på honom själv. Han får bestämma. ;) När han var liten åt han mycket mer sällan. Ca var femte timme. Nu har vi börjat med välling och gröt också så att han ska vara nöjd lite längre. Hans mage blir stressad när han får för ofta. =(

    Och så angående sovandet; han sover görbra på nätterna och har gjort det sen födseln. Det har blivit svårar med åldern men vi vaggar honom aldrig och har aldrig gjort det. (Om han inte är jätteledsen och övertrött såklart) Vi har sett vaggandet som en utväg om han är ledsen. Är han ledsen i sängen så försöker i trösta honom i sängen genom att prata och klappa på honom så att han lugnar sig. Han har sovit i egen säng från födseln så jag tror att det kan spela in. Han har aldrig vart speciellt förtjust i att sova på oss, eller i famnen.

    Jag antar att han är van vid att sova själv, inte bli vaggad och att inte sova i famnen. Kanske är därför han sover så bra?

    Idag ska vi till BVC också och väga honom samt köra en läkarkontroll om hans nattskräck. Tror att han kanske har svårt att andas ibland.
  • Sephiroth
    Emma skrev 2010-01-12 10:41:06 följande:
    Tack hörni för erat stöd. Jag frågade honom igår när jag gick och lade mig vad det var för fel jag har gjort. Varför han bara ignorerade mig. Då sa han att det var för att han var trött. Då undrade jag varför han då inte tacksamt tog emot hjälpen när jag gav den. Men det fick jag inget riktigt svar på. För egentligen så tror jag bara att det var för att han var vrång och irriterad. Jag vet att han har det jobbigt på jobbet och jag önskar att jag kunde hjälpa honom med det. Men det kan jag ju tyvärr inte. Får nog ta ett snack ikväll när Mattias har somnat. Idag gick det iallafall bättre med gröten nu på förmiddagen. Hela smakportionen gick i plus amning efteråt. Han till och med hjälpte till med händerna när jag kom med skeden och nu fattade han också att han var tvungen att öppna munnen för att få in godsakerna i munnen. Ni som ger gröt och smakisar. Hur många har ni gett per dag precis när ni har börjat? Är 2 per dag för mkt om man ammar efteråt?
    Loke förstod genast hur han skulle göra när skeden kom, men vi har använt samma sked till d-dropparna. Hur ger du d-droppar?

    Vi har gett en liten liten portion gröt några gånger nu, men han verkar tröttna ganska fort. Först skrattade han till och med för att det var så gott. :D Tokunge. En portion om dagen tycker jag räcker, men ska försöka att öka sen. =) Då ger vi ersättning efter. (han äter mycket mindre av den då. :D jippie!)
  • Sephiroth
    Emma skrev 2010-01-12 12:15:13 följande:
    Pamsa: Mmm det känner jag att jag behöver. Därför ska jag förmodligen åka iväg och simma imorron kväll. Så får J sköta allt med maatning och nattning så får han se att det inte är så lätt. Dom har bara varit ensamma typ ngon timme förut. Sepiroth: Jag ger d-dropparna på sked med lite mjölk på. Annars spottar han ut det direkt. Men man får typ locka honom att skratta innan man ger dom annars så gapar han inte. Men vi får prova att ge dom i samband med gröt eller så hädanefter. Här blir det bara billiga kläder! Typ HM, lindex, kappahl. Tycker dom har fina och bra kläder! Skor tänker jag nog typ lika som strimma gör. Har ju ännu inte köpt några skor så jag vet ju inte hur man kommer resonera sen ju
    Det tror jag blir väldigt nyttigt! Att bara ha själv någon timme på fyra månader låter jävligt slappt. ;) Inget illa menat alltså, men jag tycker att man är två föräldrar och inte en och en som är med och leker.

    Kläder köper jag det som är fint, oavsett märke. Har aldrig brytt mig om märkeskläder till mig själv så.
  • Sephiroth

    Ger du gröt kan du ha mjölk/ersättning till. Som när man själv äter gröt dvs. Men vi har fett honom ersättning efteråt. :)

    Var nyss på BVC på läkarkontroll om att han skriker i sömnen. Jag tror att han kanske har haft svårt att andas genom näsan, och tyckte självklart att vi skulle kolla det.

    Det var länge sen jag blev så arg!! Det första han frågade ut mig/oss om var hur vi försörjde oss och om vi hade en dålig familjesituation. Som att Loke mår så dåligt med oss att han inte kan sova utan att drömma mardrömmar. Tack för den liksom.

    Vidare tyckte han att vi gav för mycket mat och skulle börja ge mindre. Var fjärde timme "ska" tydligen barn i den här ålder klara sig på. 150 var fjärde timme alltså. Loke vill äta myyycket mer än så! Så nu ska vi alltså börja svälta sonen som följer sin kurva jättefint. Tror ni att vi kommer göra det? ;) Vi fick heller inte ge välling, för det var för tidigt. Trots att den vällingen vi kokar själva är rekommenderad för fyra månader.

Svar på tråden Septemberbarn 2009 del 2