• Gaytjej

    Vi som inte var gravida

    sahara sahara skrev 2010-01-05 11:54:24 följande:
    Positivt: Lillstrumpan sov sex timmar i natt.Negativt: Hon gjorde det på mage. Jag vågar verkligen inte låta henne sova på mage, trots att jag vet hon föredrar det, och sover bättre så, men i går lade jag henne på sidan (det var så hon sov som riktigt nyfödd), och hon välte över.  Det är inte mycket jag nojar med, men just magsovningen är jag ordentligt uppskrämd om.
    Har ni andningslarm till henne? Vet inte hur eller hur väl det fungerar, men läst om folk som har det iaf.
  • Gaytjej
    Kronärtskocka skrev 2010-01-05 18:36:22 följande:
     Ammiz- Grattis till det juridiska föräldraskapet!
    Instämmer, grattis! Hur lång tid tog det?
  • Gaytjej
    Ammiz skrev 2010-01-06 18:52:24 följande:
    presens indikativ: har aldrig hört talas om att det finns larm som går att använda vid samsovning! Vi har iaf inte heller larm, har inte pratat så mycket om det men då valde vi mest bort det just för att vi ville samsova. Men tror ändå att vi låter bli, sägs väl att de fellarmar ofta och då kommer man få panik i onödan och det känns ändå som att risken är så liten.japp, här stängs ingen ström till tvättstugan av- tvättstugan är dessutom ett fristående hus mitt på gården, så ingen har ont av att man tvättar där senare på kvällen. Jättebra!

    gaytjej: tack! Nu är ju bebis svensktillverkad, och några veckor innan hon föddes var vi på familjerätten och skrev på alla papper. Den 30 november föddes hon och den 17 december registrerades jag som hennes vårdnadshavare.
    Ah, det visste jag ju egentligen, att hon var svensktillverkad =)

    Ang larm och samsovning - är som sagt inte påläst alls; men är det så att larmet inte fungerar ifall man själv ligger och andas i närheten? Ifall man har bebisen i ett ngt motsvarande babynest (http://www.babynest.se/) mellan sig, tror ni att det fungerar då?
  • Gaytjej
    sahara sahara skrev 2010-03-01 20:45:25 följande:
    Hon kom en torsdag, på måndagen började mamman jobba igen. Upptrappande deltid första veckan, sen heltid. Heltid innebar att hon åkte hemifrån vid åtta, och kom hem vid sex. Pappan var sällan hemma innan åtta... När bebisen var tre månader skolade jag in henne på dagis.
    Cheesus bananas! Vilket land var detta?
    sahara sahara skrev 2010-03-01 20:45:25 följande:
     Jag vet inte om det är för att ställningen är lite annorlunda och knäna lite mer upp mot magen, eller om det för att hon får sitta i famnen, eller om det är spegeln eller något helt annat
    Prova sätta pottan i handfatet? =)
    www.donationsradet.se - Ditt beslut kan rädda liv!
  • Gaytjej
    Kronärtskocka skrev 2010-06-11 20:14:10 följande:
     Vi insåg dock att vår kombi inte var så stor som vi trodde. När man monterar bilbarnstolar tar de ju extremt med plats... 
    Jamen precis! Alvars Akta Graco-babyskydd är placerad bakom passagerarsätet, vilket gör att den av mig eller frugan som sitter på passagerarsätet nästan har knäna under hakan - och då är vi inte superlånga någon av oss (tvärt om) och framförallt så är bilen inte en liten kombi (en Subaru Outback). Hur gör folk som har småbilar på riktigt? Och hur gör folk som är ihop med karlar på 1,90+? Kan man undra :)
  • Gaytjej
    lotuskotte skrev 2010-06-12 13:35:49 följande:
    Gaytjej: Det är kanske därför männen alltid sitter bakom ratten...
    Vi har samma bekymmer med kombin, som är en skoda felicia, den är inte heller rymlig när acta graco skyddet är på plats, fast vi har det i fram på passagerarsidan.. Vi har ju 2 stora hundar med dubbelbur i bagageutrymmet vilket också innebär att vi har barnvagnen isärplockad i baksätet vid färd, ja det är TRÅNGT!!!!!
    Fast vi har beställt en helt ny bil en Ford Focus kombi hoppas på rymligare baksäte där tills vi måste byta bilbarnstol vilket är snart... Dock äger hundarna bagageutrymmet i alla bilar vi använder...
    Vi hade ju den sagolika turen att vinna en Seed Pli-vagn som är känd för att ta liten plats när den är ihopfälld.  Alltså kan vi ha bägge jyckar (border collie-retriever, flatte bl a,-korsningar) + liggdelen och underredet i bagaget. (Någon bur har vi dock inte till hundarna även om det förstås hade varit bäst sett ur ett säkerhetsperspektiv!).

    Tänk, när frun var liten så packades hela familjen bestående av två vuxna, fyra barn, två-tre hundar, kanin och marsvin (fåglarna och ormarna lånades ut) in i en Volvo 245:a tillsammans med en hel sommars packning för vistelse i sommartorpet. Fruns mamma fick sitta bak i bagageutrymmet på det lilla extrasätet de hade där då alla ungarna påstod att de mådde illa om de var tvugna att åka baklänges... Det var tider det.. 

  • Gaytjej
    sahara sahara skrev 2010-08-04 15:57:28 följande:
    barr
    :D Från en gammal julgran eller från er utemiljö?

    Vårt hus är verkligen inte anpassat för krypande barn eller gående barn utan förstånd (man bör väl vara över 25 i alla fall för att kunna röra sig ledig här) så det ska bli en intressant utmaning att bebisanpassa huset. Kanske får göra som svärmor när hennes äldsta (tvillingar) var hemma med sin nattjobbande pappa. Golvet i tvillingarnas rum var i stort sett madrasserat och där låg pappa och sov på förmiddagarna med tvillingarna krälande över sig. Han vaknade ju om det behövdes, men det fanns i alla fall inget att skada sig på... :) (Jodå, det blev dagis för dem sedan)

    Apropå mat. Har ni tips på ngn hemlagad puré som är god? Alvar gillar älskar gröt, blåbär och katrinplommon, men puréerna är ju sådär.. Morot och haricots verts är OK, potatis och palsternacka gick bara första gången. 
  • Gaytjej

    Smygskriver lite för att jag inte kan låta bli!

    Grattis (här också!) paprikatingeling!! Gudars så skönt för er att det tog sig på en gång, efter alla era t o r Danmark innan E blev till... Det slog mig förresten häromdagen att vi faktiskt inte hade haft vår lille Alvar ifall ni jag inte träffat på dig här på näten - det var ju du som fick mig att inse att man kunde shoppa egen sperma via ESB! Så miljoner tack för det, det blev ju himlans bra :D Ska bli spännande att se Elis lillasyster/lillebror till sommaren!

    Apropå syskonförsök så är jag sugen på att tuta och köra tämligen omgående! Frun är inte riktigt lika sugen, så vi får se hur vi kan komma överens. Vi har inte ens bestämt vem av oss som bär nästa gång. Jag som tidigare velat ha ett komplett handbollslag har backat något och skulle faktiskt vara rätt nöjd med 2 eller kanske 3 ungar...

    Och apropå kläder så blir jag också rätt belåten när folk får fråga eller gissar fel eller blir allmänt förvirrade. Vi klär Alvar i kläder vi tycker är fina och det är ganska så färgglatt och för det mesta könsneutralt. Rätt rosa är snyggt tycker vi - dock inte med prinsesstryck eller glitter och volanger... Men det hade vi inte klätt en tjej i heller!

    Och så slutligen apropå äggdonation - detta är också något jag absolut hade kunnat tänka mig! Men liksom presens indikativ så är jag fortfarande sur för att vi inte fick den hjälpen vi behövde i Sverige och att vända mig till RMC Malmö för ÄD är fullständigt uteslutet. Jag har kollat lite på Sahlgrenska, men rent åldersmässigt så tror jag det är svårt att hinna med det och ev syskonverkstad. Kanske kan jag kohandla lite med Trianglen - en uppsättning av mina ägg mot billigare FET:er?

    Här hemma ser det ut som följer:
    ¤ Alvar har sent om sider börjat åla! Nu är han överallt och ingenstans *pust* Hämtade just ut honom från mellanrummet mellan kamin och murstock. I övrigt är dras han med en förkylning sedan 4,5 veckor tillbaka men är pigg och glad ändå.
    ¤ Närståendeadoptionen har dragit ut på tiden - vi har gjort allt så fort vi kunnat  sedan Alvar föddes, men hamnat helt fel i förhållande till semsterar och råkade dessutom ut för att socialnämnden helt sonika ställde in det mötet där vårt ärende skulle gått upp! Nästa möte är i slutet av oktober så först en bit in i november när Alvar närmat sig 9 månader kommer han att ha två föräldrar.
    ¤ Jag börjar jobba i början av november och ser framemot detta med blandade känslor.... Hur ska man hinna med att vara mamma, fru, hästägare, matte, gårdsägare, dotter, syster och vän och dessutom lärare med tusen uppgifter för mkt mot tiden man har till sitt förfogande?

Svar på tråden Vi som inte var gravida