Inlägg från: ÄngelBängel |Visa alla inlägg
  • ÄngelBängel

    Sytråden - maskinbroderi

    Hej,

    får jag vara med?

    Har en Husqvarna quilt designer II (? sitter på jobbet och har hjärnsläpp) Broderar nu mest bara en massa från Embroidery library och är av någon anledning helt oväntat fast i Lace-träsket. Oväntat eftersom jag egentligen inte gillar "gulliga pilliduttiga" grejer men mycket praktiskt med spetsjulgransprydnader med små barn i huset.


    mät ditt värde utifrån vem du är, inte vad du gör.
  • ÄngelBängel
    ak74 skrev 2010-01-04 16:02:33 följande:
    Jag köper också mycket från Embroidery library. Om du gillar lace så kan jag tipsa om deras helloween kollektion med minilace broderier. Finns bl a en liten döskalle som jag broderat och satt nyckelring i.
    Måste kolla... låter farligt lockande.

    78Misan: Det är en speciell stabilisering som är mycket stadig och försvinner när man doppar den i vatten. Kommer inte alls ihåg vad den heter dock. Liknar den man lägger på frotté för att slippa öglor men är MYCKET tjockare.
    mät ditt värde utifrån vem du är, inte vad du gör.
  • ÄngelBängel

    Jag har använt Jysks Beaver Lyx, kanske är det den som har bytt namn? Beaver suger ingenting innan den är tvättad och luddar av sig en 1/2 handduk i första torktumlingen men sedan är den jättebra.

    Jag är jättedålig på att ta betalt, ung. hur mycket säljer ni tex. broderade handdukar för?


    mät ditt värde utifrån vem du är, inte vad du gör.
  • ÄngelBängel

    För 60 kr måste det väl vara ett ganska litet broderi, eller? Annars kan man väl knappt täckt matrialkostnaden? Nu köper jag ju tråd, mellanlägg och så i sybehörsbutiken men så mycket kan det väl inte skilja?


    mät ditt värde utifrån vem du är, inte vad du gör.
  • ÄngelBängel

    Jag har sparat mitt första stygnsatta broderi... det är helt omöjligt att se vad det är och jag lyckades flytta bågen så andra hälften av stygnen är förskjutna. Jag har behållit den som en startpunkt, vad som än händer efter detta blir det bättre.

    Jag köpte med Huskvarnas Digitizing men maskinen men det är en gammal version eftersom min maskin är 5-6 år gammal. Det tar lite tid men det blir oftast jättebra. Det finns massor med olika satinytor att använda men jag använder i stort sett bara slät satin. En gång gjorde jag en körsbärsgren och valde då en med struktur som liknade bark och ett vågmönster för blombladen.


    mät ditt värde utifrån vem du är, inte vad du gör.
  • ÄngelBängel

    Jag har löst en del problem men jag har inte en susning om hur mycket det skiljer, kan jag hjälpa så försöker jag gärna. Jag lärde mig i de tutorials som fanns i instruktionsboken.


    mät ditt värde utifrån vem du är, inte vad du gör.
  • ÄngelBängel
    Ullerull skrev 2010-01-28 23:40:13 följande:
    Smart tips, tack! Om man köper fråndet där andra stället får man använda det till försäljning då?Jag säljer ju inget än, ger bara bort i present. MEN det är många som frågar om jag kan tänka mig att sy och jag ska sälja lite på en flärdkväll här i byn om en månad, de frågade och jag får gratis mat om jag ställer upp  så vem vet, det kanske blir så att jag kommer sälja lite till nära ock kära så småningom. OM tjejernas garderober är fulla och jag vill sy mera!
    Var in i din blogg och kollade dina alster, vilken fin fållsöm på alefantklänningen BTW. Kul att du har kommit igång, det är så kul att kunna köpa enkla billiga t-shirt och pawow så har man något speciellt för just det barnet som får den.

    Jag har alltid undrat om "dagisväskan" som man stöter på nu och då i pysselbloggar. Nu förstår jag ju att det inte är en väska man har till och från dagis utan en väskmodell. Som av en händelse planerade jag att sy en tygväska till Lillebror som börjar inskolningen på måndag. Det ska bara bli en extraväska att ha i ytterfacket på hans lilla-lilla-kånkenväska som inte rymmer alla kläder vid början och slutet av veckan. Hittar jag ett tillräckligt tunt tyg kanske jag satsar på den modellen istället för vanlig tråktygväska. Om den ska broderas? Vad tror ni
    mät ditt värde utifrån vem du är, inte vad du gör.
  • ÄngelBängel
    Ullerull skrev 2010-01-29 22:01:14 följande:
    78 misan: Ahhh, det bästa är alltså att rita eget! Ängelbängel: Tack! Jag gillar den fållen skrpt, det bli ju som en variant av täcksöm. Det går säkert att göra den tätare och få den att synas ännu mera. Jag skulle nog satsa på en i stummare tyg, gärna ett ordentligt och stadigt, då håller den formen bättre. Min bruna är bra mycket stadigare än den med pippi och den stadiga varianten är ju att föredra. ak74: Ahhh, nu var det pingviner va? Eller kollade jag på fel ställe?
    Det blev i ett mjukt med hållbart jeanstyg som jag köpte 10 meter av när jag skulle göra några påsar för leksaker, behöver jag nämna att min känsla för mängd och storlek pajjar totalt när jag är stressad Så nu använder jag jeanstyget till allt och bunten minskar knappt i storlek. Bild kommer när senare. Jag fick dock lov att förlänga axelbandet för att kunna behålla lite djup i kassen, jag tror inte att hennes sidor var 45x45 för både dina och min ser likadana ut och hennes är betydligt högre.

    När jag stygnsätter brukar ta clipartbilder från Word, eller göra bildsökningar via google om det är något speciellt jag letar efter. Jag har under helgen suttit och stygnsatt Storebrors nya favorit Wall-E efter en bild från en färgläggningsbok jag hittat på nätet. Iom att mina alster aldrig säljs brukar jag inte vara alltför oroad över copywright.

    Men om jag inte söker en exakt grej brukar jag börja på embroiderylibrary, jag betalar gärna 3-4 $ för något som mig annars tar 3 kvällar att påta med själv.
    mät ditt värde utifrån vem du är, inte vad du gör.
  • ÄngelBängel
    Stratus skrev 2010-02-02 14:55:45 följande:
    Hoppas du lyckas! Det är så tråkigt när det blir fel. Appropå fel. Jag broderade en uggla på en body och när jag sen hade sytt ihop allt så upptäckte jag att det gått en maska i tyget. Någon föreslog att jag skulle försöka brodera över maskan. Är det någon som har tips på små broderier? Pytte. Ugglan sitter på en gren med löv. Vad skulle jag kunna brodera där som passar. Ett till löv kanske... Men det måste ju vara litet.
    Jag skulle nog bara fånga maskan med en tråd och fästa på baksidan.

    78Misan: Lycka till med räddningsprojektet.
    mät ditt värde utifrån vem du är, inte vad du gör.
  • ÄngelBängel

    Ullerull: Jag har glömt bort vilket stygnsättningsprogram du har, i mitt Husqvarna program finns det att välja "yta -hål. Då broderar den ytan men tar bort upp till 9(?) hål. Jag tycker själv ofta att det blir tjockt om man broderar ett lager på ett annat lager, speciellt om man broderar på trikå.

    Jag har nu fotat WallE och min väska men får inte ner bilderna i rätt storlek till FL, dags att öppna en blogg kanske?


    mät ditt värde utifrån vem du är, inte vad du gör.
Svar på tråden Sytråden - maskinbroderi