Inlägg från: 78Misan |Visa alla inlägg
  • 78Misan

    Sytråden - maskinbroderi

    GOBLIgobli skrev 2010-01-18 17:42:37 följande:
    Provar om det funkar med bilder... Iaf, mina stygnsatta lappar till nya datanördsbebisfiltarna.
    Snyggt
    Längtar efter sommar
  • 78Misan
    Ullerull skrev 2010-01-19 11:57:19 följande:
    Jo jag får göra det. Jag är itne helt bang på att lära mig själv, det där problemet jag hade fixade jag kl 1 inatt, efter ca 2 tim trixande :o) Nu har jag fyllt solen och gjort en kant, strålarna kvar, å så måste jag ju få hem maskinen så jag kan prova. Problemet är väl att det tar ljusår att lära sig själv, ljusår som itne finns trots att jag är mammaledig. Ännu värre blir det när jag börjar jobba igen.
    har du googlat programmet???? eller på youtube brukar det finnas en del bildredigerings tutorials kan hända att det finns till stygnsättning oxå.
    Längtar efter sommar
  • 78Misan
    Mimmi 71 skrev 2010-01-19 14:10:35 följande:
    Idag skickas ytterligare tre handdukar. Kanske inte det allra kreativaste att brodera, men det möjliggör ju att vara mer kreativ med andra saker. Totalt har jag skicka iväg 35 bowlinghanddukar
    vad kul vart köper du handdukar håller på att leta själv till webbshopen men vill ju ha med lite kvalité
    Längtar efter sommar
  • 78Misan
    Mimmi 71 skrev 2010-01-19 14:50:54 följande:
    Till detta ändamål så duger Jysk handdukar (Lyx) alldeles utmärkt. Men jag kan ju inte skryta med att de håller så bra kvalité. Får klippa bort lite trådar och stora öglor på de flesta handdukar.Funderar på om man skall fortsätt med lite finare handdukar om man inte skall bege sig ned till tygriket och exv Almedals.
    funderar på om man ska ha en "billig" handduk och en "kvalité"  i shoppen för ska man ex ge bort nåt på lite skoj/spex så kanske man inte vill lägga den xtra 100:- på en handduk
    Längtar efter sommar
  • 78Misan
    Ullerull skrev 2010-01-19 15:15:08 följande:
    Jag älskar jysk bashanddukar, de är helt fantastiska på uppsugningsförmåga, kanske ingen vidare lyster i tyget men oj så bra, använder inga andra, har slängt alla andra handdukar!
    jag har 1 sort jag har hittat på gekås som är fantastiska. fast det är inte alltid dom finns.
    Längtar efter sommar
  • 78Misan
    GOBLIgobli skrev 2010-01-24 21:37:02 följande:
    Yeiiii! Min första "riktiga" stygnsättning!
    såååå läckert
    Längtar efter sommar
  • 78Misan
    GOBLIgobli skrev 2010-01-24 23:39:19 följande:
    Tack! Den är inte helt perfa, var nåt stygn som försvann...
    övning ger färdighet
    Längtar efter sommar
  • 78Misan
    Ullerull skrev 2010-01-27 16:05:54 följande:
    Wohooooo...postbilden (ha hon som körde förstås) knackade på idag och hade med sig ett paket från Brother, wohooo......mycket tidigare än jag räknat med så nu får jag klämma och känna innan jag åker bort i 2 v på måndag. Just nu jobbar den med no.2 av min egen stygnsättning av loggan, ska lägga ut en bild så ni får se. Det är ju bara rakt av som namnbanden ser ut, logga vet jag itne om jag kan kalla det. Men det verkar funka ganska bra.Kom dock fram till att den tunna tråden som följer med inte är till som övertråd utan som undertråd, det blev mycket bättre när jag tog vanlig sytråd att brodera med.
    Kul nu har du ju några dagar på dig att testalite och sen fundera medans du är borta
    Längtar efter sommar
  • 78Misan
    ak74 skrev 2010-01-28 09:48:47 följande:
    Vill bara tipsa om www.clipartopolis.com Där man kan ladda hem clipartbilder och leka med. Tänkte börja träna stygnsättning, men vilket format ska man ladda hem? WMF, BMP, GIF eller...?
    BMP eller EPS EPS vectorgrafik är super lätt att stygnsätta för mig iaf

    Tack föer länken ska kika lite där
    Längtar efter sommar
  • 78Misan
    Mimmi 71 skrev 2010-01-28 13:46:12 följande:
    Mitt program använder sig utav bmp. Nu har jag stygnsatt min Findus och justerat några småsaker. Bla så har den automatiska stygnsättningen en förmåga att göra raksömmar som går utanför broderiet som liknar de hoppstygn som blir. Fast de är ju lätta att ta bort så det gör inget. Skall nog försöka hinna med att sätta igång detta broderi redan i kväll, är så nyfiken på hur det blir.Ullerull: Grattis till Pärlan! Man blir helt såld på  broderi när man väl börjat, jag lovvar
    hihi jag sitter o stygnsätter lite gratis vectorfiler jag har laddat hem. ska oxå beställa tråd idag har bestämt mig för att köra Gunolds trådar ska beställa en låda med 27 färger sen komplettera med ytterligare 9 färger samt lite solvy fabric och klisterspray
    Längtar efter sommar
Svar på tråden Sytråden - maskinbroderi