• EL I

    Allergitråden

    Kavat skrev 2010-02-09 16:25:05 följande:
    BYT LÄKARE! Det måste finnas någon med mer kunskap än den du var hos. Han verkar ju inte ha någon koll överhuvudtaget på allergier. Det är inte du som är hypokondriker!!!! Jag blir så arg när jag läser vad du skriver!!! Jag tror många av oss har känt oss som hypokondriker hos läkarna, men jag tror också att de allra flesta av oss här har haft rätt angående allergier och det har ofta varit flera saker de varit allergiska mot i slutändan än vad man trott från början.. Hur går du vidare? Gör ett patchtest!!! Finns det ingenstans nära så gör ett själv först och se om det visar någon fota och dokumentera resultatet! Och fortsätt med matdagboken. Vart bor ni föresten? Stor kram till dig! Jag tror på dig och jag tror på att du känner din son bäst!
    Tack! Vi tillhör Örebro landsting. Denna läkare är allergiläkare... hmm
    Jag känner mig JÄTTEDUM nu och att jag kanske bara får för mig saker många jag pratar med säger "mitt barn hade också utslag i ansiktet" men han ser ju för fan ut som en clown...o sen att han är så grinig
    Frisören skrev 2010-02-09 16:19:53 följande:
    ELI: Byt läkare! Honom ger jag inte mycket för. Men det han säger har en poäng. Din kille kanske liksom mina girls är känslig i huden. Dvs. de reagerar utan att ha en renodlad allergi. Men jag tycker ändå att du ska byta dr till någon du har förtroende för och som inte får dig att känna dig som en hypokondriker. Jag känner precis likadant ibland ska du veta och jag tror tyvärr inte att det är ovanligt. Vart bor du?
    Tack! Jo jag tror säkert han ÄR allmänt känslig också, så det tror jag nog han har rätt i... men jag tror också att detta ÄR nåt annat än bara känslig hud men nu börjar jag tvivla på mitt eget sunda förnuft
  • EL I

    Sen sa han också att det var väldigt otroligt att det skulle vara nån allergi för att han inte 1. hade diarré 2. han gick upp i vikt (och är till och med väldigt rund)

    Aha nu fattar jag!! Det är BARA de som har diarré och inte går upp i vikt som har allergier då...hmm konstigt då at han inte trodde på sonens mjölkallergi då diarré är ett av symtomen..

  • EL I
    Helle76 skrev 2010-02-09 19:53:34 följande:
    Tack för era svar om att det finns dagis som gör det.  EL I: Gud vilken läkare. 
    Mmm det kan man minst sagt säga känner mig helt körd i botten. verkar som om väldigt många läkare nonchalerar allergier pga att de är så diffusa eller är det för att de inte VILL???
  • EL I
    Amulett skrev 2010-02-09 20:11:58 följande:
    Och märkligt att min son HADE (har?) allergi som till och med visade sig på pricktest. Han hade 1. inte allergi 2. gick upp i vikt som han skulle (och låg på +1 på alla kurvor, utom huvud som var +2 ...)
    ja det är ju väldigt tydligt att han bara drog till med nåt för att han inte hade något rättmätigt argument till sina åsikter.
    jag menar om han BARA var känslig så  borde han ju se likadan ut hela tiden ELLER att han blev sämre när han badade, var i kyla eller så, men det blir han inte. Så de tmåste ju vara nåt annat han är allergisk/överkänslig mot för annars skulle det ju inte blossa upp sådär?!?! Eller är jag helt ute o seglar??
  • EL I
    Helle76 skrev 2010-02-09 20:19:15 följande:
    Grejen är denna att vi har gått igenom nåt liknande med vår äldsta son  också. Jag har liksom fått nog. Vår största son som nu är 3.5 år snart.
    Han var förstoppad så han skrek när han bajsade och han kräktes pga förstoppning från att han var 1 vecka tills han var drygt 3 år!!
    vi testade allt vad laxermedel heter, både mediciner o "mat"...allt de sa till oss var "en del barn är bara såna här"
    Tills ca ½ år innan han växte ifrån det, började de fundera på mjölkprotein allergi... nu mår han bra, efter över 3 år av förstoppning...

    när sen lillebror började skrika precis så som storebror gjorde när han var nyfödd och kräktes som en tok (precis som storebror) men hade diarre istället för förstoppning så körde jag på den linjen med en gång och märkte ju förändring direkt.

    Så rent krasst har vi nu stått upp med vården i 3.5 år utan att direkt fått nån hjälp. vi har fått göra ALLT själva och har inte blivit trodda och man har fått höra att allt är NORMALT!
    jag jobbar själv inom vården så jag är på "den sidan" också men i detta fall tycker jag den suger...
  • EL I
    Helle76 skrev 2010-02-09 20:37:46 följande:
    EL I: Det är inte okey att det har gått till så. Som förälder känner man sitt barn bäst och vet när något inte är okey. Jobbar oxå inom vården själv och blir rädd när jag läser om detta ni varit med om och andra som oxå är med om sådana saker.
    håller med, försöker själv att agera så som man själv vill bli bemött o man hoppas ju att andra inom vården gör likadant, men tydligen inte!
    Jag funderar själv på att läsa vidare till barn sjuksköterska och nu känns det ännu mer angeläget så att föräldrar blir tagna på allvar.

    Jag funderar på att ringa till ett annat sjukhus. vi bor mellan två sjukhus och vi tillhör eg ett annat men jag sökte mig till det jag jobbar på. funderar på om jag ska ringa barn mott på det sjukhuset vi egentligen tillhör och se vad de säger?!
  • EL I

    Ok tackar alla för allt pepp! Ska ta tag  i detta när jag blir ledig så jag har möjlighet att ringa!!
    Det blir ju en bit att åka fram o tillbaka men det är det ju värt om man vet att det funkar.

    Börjar dock bli orolig attt jag inbillar mig hihihihi men det är väl inte så det var väl bara han som fick mig att tvivla.

  • EL I

    fan blir arg på läkaren o arg på mig själv...fick dåligt "självförtroende" o testade att ge honom soja. lite grann i går kväll o lite grann till frukost...minimalt. Natten gick bra men nu är han lös i magen och gallskriker, har gjort så en timme snart nu. panikskrik, rapar och INGET är bra. Blir som en båge ena sekunden och som en boll den andra! fan också!!!!
    DÅLIGT SAMVETE!!!

  • EL I
    Kavat skrev 2010-02-10 16:15:45 följande:
    Ja, men då vet du att inte soja funkar. Blev han röd på kinderna av sojan? Kram!
    nä inte än i alla fall... så det är troligtvis inte det som gör honom röd. om det inte är en väldigt långsam reaktion
  • EL I
    Kavat skrev 2010-02-10 16:21:38 följande:
    Ok, nej, jag tror inte att det där akuta illröda är en sen reaktion. Men han verkar ju ha sen reaktion på soja i övrigt. Ring numret till Linköping jag la in i går. De ringer ju upp när de får tillfälle. Säg bara på telefonsvararen att du vill göra lapptest på sonen och undrar hur man går till väga för att få en tid. Svårare än så är det inte. Någon ringer upp och kommer säkert fråga ut dig om hur han reagerar osv och det är ju jätte bra att du har rättså bra koll på reaktionerna nu, alltså när han blir röd, blir gnällig, får ont osv.
    tack!
Svar på tråden Allergitråden