• EL I

    Allergitråden

    Kavat skrev 2010-02-05 19:18:22 följande:
    www.shenet.se/ravaror/kaliumsorbat.html Kaliumsorbat, konserveringsmedel som finns i allt möjligt, står lite i länken ovan. Min dotter tål det inte, Miralicias dotter tål det inte och har för mig att det är någon/några till här som har barn som inte tål det.
    aha ok
    i dag blev han mkt rödare och ett mkt större område med rött än tidigare dagar... märkligt, men det kanske blir värre ju längre det håller på??
    Ska jag fortsätta smörja med mildison? har gjort det i 4-5 v nu! Är det någon idé? kan det skada om jag gör det?

    han börjar bli mer torr rent generellt nu och börjar få lite sådär rödaktig på händerna men ännu ser han nte ut någonstans som han gör på kinderna men det var ju så det började på kinderna...
  • EL I
    Snutten skrev 2010-02-05 19:41:29 följande:
    ELI: det är inte farligt att smörja med mildison, den är så svag kortisonsalva. Har du någon mjukgörande? Miniderm eller locobase är bra. Om det är väldigt torrt kan man använda locobase repair som är superfet och väldigt effektiv. Jag fick reda på att de RAST prover som vi tog för en vecka sedan på Siri inte visar någon fisk allergi trots att hon fick andnöd då de serverade fisk på dagis sist. Nu väntar jag på telefontid med läkaren i nästa vecka så får vi diskutera hur vi ska gå vidare. Förmodligen blir det provokation på Östra/ barnmedicin. Är det någon av er som vet något om någon som får andnöd av livsmedel luftburet men som inte visar på allergitester? Och vet ni om det finns något test som kan påvisa en sådan allergi, känns lite läskigt att provocera då hon fick andnöd sist.
    jag har smörjt med locobase repair hela tiden jag smörjt med mildison. Mildison 2 ggr/dag och locobase 2 ggr hemma och sen smörjer de minst en gång på dagis.
  • EL I
    Frisören skrev 2010-02-05 20:31:35 följande:
    ELI: Går ni på någon hudmottagning? Har du hört talas om DermaSIlk? Den är nästan magisk! : www.medeca.se/  Har ju ingen aning om hur din son ser ut, men det kan vara värt att gå upp ett snäpp med kortison t.ex. men Locoid smöja 2ggr/dag i en vecka vila 2 dagar och sedan smörja 1v. med miniderm. Enligt ÖL på hud så ger det bättre effekt om man har en paus på 2 dagar (i följd) så att huden får vila sig lite. Annars blir den lätt "van" vid kortisonet. Men som någon sa så är miniderm väldigt svag (dock kortison) och det är ingen fara att smöjrja med. Snutten: Min tjej reagerade kraftigt på pricktestet,  49 på RAST men visade sig vara kraftigt luftburet allergisk (ägg) med risk för Anafylaxi. Så visst behöver RAST inte visa så jätte högt! Min dotter hade aldrig fått i sig ägg (annat än via luften) och de fick sluta efter andra dosen på provokationen. Reaktionen kom redan efter 1:a dosen.
    jag lägger in dig på min adresslista så kan du titta på bilderna i mitt galleri.

    vi går inte på hud. jag har inte haft möjlighet att visa sonens kinder förut eftersom de var väldigt nonchalanta på barn och de trodde det berodde på kylan vilket jag VET att det INTE gör.
    ok. jag fick höra från barn att jag skulle gå upp till 3 ggr/dag med mildison men det har inte gett någon förbättring, men kanske ska ta uppehåll någon dag nu då.
    för du menar väl mildison och inte miniderm, för det är väl ingen kortison va?

    har inte hört talas om dermasilk. ska kolla in det, men ska nog vänta tills jag varit på barn på tisdag med att ändra nåt tänkte jag.
  • EL I
    Blå Flygare skrev 2010-02-05 21:06:20 följande:
    Man kan behöva en mjukgörande som miniderm utöver kortisonet som mildison. kortison 2 ggr/dag och mjukgörande några ggr efter behov.
    ja men om jag kör med locobase repair, är inte det bra eller?
  • EL I
    Frisören skrev 2010-02-05 22:08:34 följande:
    Åh förlåt för min trötta gröthjärna Menade såklar Mildison, Locobase är bra har jag hört, men sedan finns det många diskussioner kring detta med Parabener och mineraloljor
    har du sett bilderna i mitt galleri? är det nåt du känner igen??

    ok vad säger de om det då
  • EL I
    Blå Flygare skrev 2010-02-05 22:33:48 följande:
    Den är bra om man vill ha något fett som skyddande lager och ger fukt åt huden. Det bra med miniderm är att den mjukar upp huden också. Bra när det är "krokodilhud".
    ok så man ska köra med alla tre kanske!?
  • EL I

    Nu kommer jag med mina dumma frågor igen hihi men ni kan ju så mkt. Jag har sett ett mönster gällande sonens utslag och sånt och det är att han är glad och nöjd när han är röd om kinderna och sover bra på natten då men dagen efter så är han på uruselt humör!! Känns så konstigt, man tycker han borde vara kinkig NÄR han är röd.
    Någon som känner igen detta?
    dagen efter så går han bara runt och gnäller, ska vara i famnen och inget är bra. han är bara nöjd korta stunder, o han sover sämre på natten efter...

  • EL I
    Blå Flygare skrev 2010-02-06 09:56:11 följande:
    Låter som att han får i sig något, reagerar inom några timmar med eksem och efter många timmar med mage o humör. Det är inte ovanligt att de reagerar med flera reaktioner som tar olika länge.
    ok det kan vara så alltså?
    i o för sig rätt logiskt med tanke på att han först får ont i magen vid mjölkintag och många timmar senare diarré...men tänkte att det kanske var annorlunda när de inte reagarerar med magen så att säga?!
  • EL I

    Då är även kinderna "normalt" röda o det där ilskna är borta. Det är det enda mönster jag sett.

  • EL I

    vad är vårdbidrag?

    Är det för er som har multiallergiska barn? Har bara hört om det när man har ett funktionshindrat barn det är därför jag undrar man måste ju lära sig hihi

    Kan man bli mer och mer allergisk mot något eller är liksom allergin "konstant" om ni förstår vad jag menar!

Svar på tråden Allergitråden