• Kavat

    Allergitråden

    Miralicia skrev 2010-02-22 20:28:16 följande:
    Ajajaj Jag har fått så också ibland av vissa plåster, så för min del har det ofta hjälpt att byta till ett annat märke på plåster. Det "snällaste" jag kan komma på som man lätt kan få tag på på apoteket och som inte kostar skjortan och som täcker är väl bara vanliga kompresser som man sen kan fästa med kirurgtejp typ denna som ska vara hudvänlig www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukte...
    Ah! Då var jag inte så dum då. Satte en tillfällig kompress som jag hade hemma i förbandlådan med sådan tejp lite löst. Då kanske jag vågar tejpa lite mer så det sitter fast också.
    Frisören skrev 2010-02-22 21:03:45 följande:
    Min stora tål inte plåster, men hon tåler som Miralicia säger kirurgtejp. Prova det!
    Tack! Låter ju som det kan funka.
    Lillasnigel07 skrev 2010-02-22 20:16:28 följande:
    Ah, det lät ju smart också. Ska se om detta funkar, men det blir nog ett besök ändå till apoteket.

    Vad skulle man göra utan er?! {#lang_emotions_flower}
  • Kavat
    Snutten skrev 2010-02-22 23:09:01 följande:
    Det finns en bred hudfärgad "papperstejp" som är snäll. Den klistrar inte fast så hemskt heller. om du använder tejp kan du ju variera var du tejpar på huden
    Mela78 skrev 2010-02-22 21:27:55 följande:
    Jag har för mig att det finns olika slags kirurgtejp. Någon som är hudfärgad ska vara ännu bättre för känslig hy än de som är vita. (om jag minns rätt, kan vara tvärtom också). Kanske någon här med erfarenhet som har koll, eller om du frågar på apoteket.
    Tack! {#lang_emotions_flower} Det får bli en sväng till apoteket idag för i natt har tejpen kliat, även om det var mycket bättre än första varianten.
  • Kavat
    solstraalen skrev 2010-02-24 13:58:00 följande:
    Hej Nu har jag en fråga, om någon är laktosintollerant/liknande. Hur yttrar sig symtomen? Hur lång tid tar det innan symtomen kommer? När går dom över? Pratar nu om på oss vuxna.
    Jag får hemska magkramper och blir jätte fisig (luktar inte mumma) och magen blir jätte stor (luft) och så får jag diarré.
    Jag fick min laktosintolerans sekundärt av min glutenintolerans. Dvs flimmerhåren försvann i tarmen och då har laktasenzymerna (som bryter ner laktos) ingenstans att fästa och då blev jag laktosintolerans.

    För mig funkar det ok att ta laktas-tabletter till viss del. Diarrén brukar jag få ändå, men slipper det akuta, fisarna och framförallt magkramperna.
  • Kavat
    Aurora82 skrev 2010-02-23 12:52:15 följande:
    Hej. Har aldrig hittat till denna tråden tidigare... blir så himla less på alla allergier ibland... eller kanske snarare omgivningen. Är superförkyld, höggravid så jag antar att jag är extra känslig men ibland rinner det bara över. Jga har alltså en underbar liten grabb med massor av allergier: ägg, alla spannmål, soja, baljväxter, kvalster, katt... förkylningsastma... det är ju rätt psykiskt påfrestande, och då menar jag främst oron över hur han har det på dagis eller släkt och vänner, skuldkänslorna, får han lika bra mat osv... alltid nåt som gnager... och nu till det som får mig att skriva. jag ringde dagis för att kolla att han mår bra, eftersom han varit hemma i en vecka pga förkylning etc... då har personen jag pratar med meddelanden från kocken på förskolan. Hon vill att jag skriver en ny lista på vad han kan äta och inte tål... vilket jag redan gjort. Och att hon vill ha ett nytt mö
    att det inte var bra... att jag ska liksom bara gå med på det nu... även om jag gillat kocken hade jag inte pallat, jag lider av krämporna (sjukskriven) kring graviditeten och har annat att tänka på... men den här kocken har blandannat ifrågasatt mig vid flera tillfällen. Tillexempel sa hon till mig att man i princip inte kan vara allergisk mot broccoli och blomkål, för det har hennes son surfat fram på nätet. (!!) Hon är alltid kall och liksom lite hånleende när jag tagit upp saker med henne. Jag vet inte varför, om det är personkemin eller om hon känner sig ifrågasatt när han får eksem och jag vill veta vad han ätit, eller vad tusan det är. Ahh jag kanske förstorar grejer nu, är lite mer hårdhudad och handdlingskraftig i vanliga fall, men skönt om man fick några kloka ord från personer som lever med det här... födoämnesallergier alltså. Ingen annan kan fatta hur det är... Vet inte om det finns någon röd tråd i det jag skrivit men poängen är väl kanske att de här med allergierna är ju något ständigt pågående som man lär sig att leva med. men att då bli ifrågasatt och motarbetad, usch, av en person som har en stor del i det dagliga livet... blev så jäkla ledsen bara..
    Hej och välkommen!

    Förstår din frustantion. Bra förslag med lista digitalt, då är det ju lätt att fylla på och skriva ut igen vid behov, både för din och deras del.
    Men mötet? Har hon frågor så be att hon skriver dem på ett papper så kan du ju svara när du har tid. Det bästa är ju ändå om man har en kommunikation, att de kan fråga vid behov, för det är ju ändå din sons hälsa det gäller.
    Sen att hon ifrågasätter, du har väl intyg från läkare? Tycker det är oförskämt av henne att ifrågasätta. Men kan det vara så att hon bara vill hjälpa till egentligen, fast du känner dig påhoppad? Känns inte som att blomkål just bör vara något problem att undvika i hans mat, så det känns konstigt att hon ifrågasätter en sådan sak.
    Hoppas det löser sig på bästa sätt!
  • Kavat
    Mama Law skrev 2010-02-23 14:05:14 följande:
    Hej! Long time no see. Hoppas att allt är bra med er som känner igen mig. Här är det upp och ner. Alvins grund astma är sämre och ev byte av dagis är aktuellt. Wiking går det upp och ner med och just nu är det inte bra. Towa har inte varit frisk mer än ett par dagar åt gången sen i höstas så livet är underbart. Har precis skickat in en ny ansökan av Vb och hoppas på en höjning den här gången. Hur har det gått för er andra som sökt har ni fått nåt beslut och va blev det i såna fall?! Kram
    Hejhej!
    Trist att de är så sjuka, men känner tyvärr igen det alltför väl.

    Vi ska inte söka om förän om ett år, men egentligen borde man väl slänga iväg en tidigare, bara för att försöka få höjning, men det är väl meningslöst då de verkar dragit åt svångremmen.
  • Kavat
    lillasysteryster skrev 2010-02-23 22:15:24 följande:
    k kavat: Hur går det med plåstren? Är man allergisk mot något särskilt när det blir sådär med plåstren?
    Ingen aning om det är någon speciellt man inte tål?!
    Nu har jag testat akutens plåster, micropore (?) tejp/kirurgtejp och kompress samt vattentåligt plåster och allt kliar lika mycket och är jätte rött och eksemigt när jag tar bort tejp/plåster.

    Var och köpte 2 till varianter idag, sensitive och en annan variant av "skavssårsplåster" som jag tänkte använda som tejp och se om det funkar. Beställde också Cavilon, hoppas att det gör susen!
  • Kavat
    Prince or Princess skrev 2010-02-24 21:12:20 följande:
    hmmm.. nu har vi varit hos dietisten för första gången med dottern som är 19 mån och har varit allergisk sen hon var 2 månader... Gav oss inte ett dugg kan jag säga. (hade ju behövt komma för ett år sen) Allt kunde jag ju sen innan (från denna tråden ffa! tack alla!), men det var två saker som hon sa som jag inte kunde släppa: (hon var förövrigt väldigt snäsig och trist :( ) Att vi ska ge vår dotter saker hon inte tål fast hon får stora ( ca 5 x 5 cm) röda fläckar, (om hon nu inte märker av det själv och har besvär, typ att utslagen kliar). Låter jättekonstigt i mina öron, jag har fattat det som att man kan få värre allergi om man utsätts för saker man inte tål (i för hög dos alltså), men hon sa att det finns inget som tyder på det. ?????????????????? Sen sa hon också att just mjölk får hon absolut inte få i sig, för det kan skada tarmarna (på samma sätt som gluten vid glutenintolerans typ), om hon fortfarande inte tål det, utan det måste läkaren säga till när vi kan provocera. har aldrig hört detta, kan det verkligen vara rätt? nån som vet om dessa två saker verkligen stämmer? vidare tyckte hon att jag skulle "slappna av" så att vår dotter får ro att äta (hon äter dåligt) bör det tilläggas att jag var helt frustrerad när vi gick därifrån?
    Vilken konstig och trist dietist!
    Angende att ge till en viss gräns. Skitsvårt. Håller helt med Snutten att det påverkar ju mer än vad du kanske märker för stunden. Hon kanske äter ännu sämre om ni ger saker hon inte tål för att hon får ont i magen (som hon inte kan berätta eller sätta ord på). Visst om mina barn får små små prickar runt munnen som i stort sett omedelbart hade gått bort och ingen annan reaktion så ja, och man var säker på det, ja, då hade de nog fått någon gång. Men mina barn reagerar båda två med ilska, aggressivitet, ont i magen och andra sena reaktioner och även som dotterns reaktion på citrus; hon kissade på sig hur många gånger som helst på samma dag, trots att hon varit helt blöjfri i ett år. Nu blir hon även rödlila i underlivet och det svider i flera dagar, så vi ger henne inte det.

    Angående mjölk. Ja, alla saker de är allergiska mot kan göra skada i magen. Men det är inte samma sorts skada som vid glutenintolerans. Och mjölk är inte speciellt farligare än något annat som man är allergisk mot, utan det beror i så fall mer på hur allergisk hon är mot sakerna. Att t.ex något man är jätte allergisk mot skadar mer än något man är lite allergisk mot.

    Hoppas Miralicia kommer med en lite mer vetenskaplig förklaring.

    Angående att du ska lugna ner dig.. Skit i henne! Klart man inte ska stressa barnen, men det är svårt att vara lugn om de aldrig äter. Har hon några favoriträtter? Kram!
  • Kavat
    2små2stora skrev 2010-02-24 21:11:25 följande:
    Kavat: testa med att fästa kompressen med steristrip. De finns som väldigt smala tejpar och sätt dem utanför det irriterade området. Nu har J ätit något hon inte tål, för hon bajsar grus. Inte så löst men aldeles grusigt.
    Snutten skrev 2010-02-24 21:24:49 följande:
    EL I skrev 2010-02-24 19:52:37 följande:
    cavilon är väldigt bra. vet inte om det finns att köpa på apoteket men annars är ju mepilex border väldigt bra...alla sorter av mepilex är bra men border tycker jag är väldigt mild.
    Tack för alla tips!{#lang_emotions_flower} Ska se om jag får till det på ett eller annat sätt. I går varade och blödde det en del när jag tog av och torkade. Det är fortfarande en klump kvar, så jag misstänker att jag kommer att behöva skydda det en vecka minst... Det är nog bra att jag fick 10 dagars antibiotika..
  • Kavat
    Miralicia skrev 2010-02-24 21:50:06 följande:
    Jag samlar på en lista med saker att besvara och utveckla ... lite senare under helgen. Sitter och läser till en Farmakologitenta på lördag morgon och har en plan att försöka undvika en omtenta på den (vilket är bra mycket lättare sag än gjort med tanke på hur de rättar - kräver att man skrivit svar på och utvecklat resonemang om sånt som de inte ens ha frågat efter så det gäller typ att gissa rätt på vad man förväntas utveckla och svara på utöver det som de frågar efter i varje fråga ). Därav att jag är lite halvt frånvarande och bara gör korta inhopp med lite kortsvar här och där just nu även om jag läser.
    Lycka till på tentan!
  • Kavat

    Ni är för söta!

    Sensitive plåstret har inte kliat lika vansinnigt mycket så lite cavidon under det så kanske det kan funka? Vi får se. Men det är väl sista utvägen annars med mepilex border. Kompress och binda är väl absolut sista alternativet annars. Tur att man har bebismage som börjar bli stor som kaske kan hålla uppe bindan.
    Sen är det ju aldri g en lugn stund i denna familjen. Sonen halkade igår på pallen i badrummet och slog ut en bit tand, så nu ska vi strax iväg till tandläkaren. Sen blir det rul i eftermiddag och kalas i kväll.

Svar på tråden Allergitråden