Inlägg från: Snutten |Visa alla inlägg
  • Snutten

    Allergitråden

    Kavat skrev 2010-03-03 21:12:54 följande:
    HJÄLP!Glukosbelastning - någon som vet om det är rent socker eller glukos från ??????
    Ingen aning faktiskt men kan du inte ringa innan då och kolla. Eller ta med dig vanligt socker och försöka räkna ut på något sätt.

    För jag antar att faste blskr var för högt?
  • Snutten
    Kavat skrev 2010-03-03 21:30:28 följande:
    Näpp, det var bra sist, men i och med att jag är gravid och har diabetes i släkten samt att jag har några kg för mycket så vill de göra en glukosbelastning. Men nu när jag fick papprena hem så insåg jag att det står sockerlösning (glukos)! Glukossirap mm från vete reagerar jag ju på, så är det från vete, så kan jag ju inte göra den.
    Men om faste blskr är bra borde det inte behövas. Eller om du mäter ett par ggr under en dag för att se hur du ligger. Nu jobbar ju inte jag på MVC utan på förlossningen men jag är ju bm iallafall.
  • Snutten

    jag försökte hitta något om glukosbelastning i fass men jag kunde inte hitta. VEt du vad preparatet heter?

  • Snutten

    Vi har astma problems: jag har gett ca 17000 airomir puffar, 8 st betapred m.m. Och ungen hostar konstant och har en resp på ca 40-50 / min. Hon ahr hållit på såhär hela dagen. Vad sjutton ska jag göra???

  • Snutten

    Jag gav en dubbelpuff airomir till och det var precis som om det var det som saknades för hon somnade. Vi får väl se hur natten blir .

  • Snutten

    Jag gav betapred i eftermiddags. Så det har väl gått ca 6 timmar nu, jag visste faktiskt inte att det kunde ta så lång tid. Trodde det tog en timma ungefär.  Betapreden är slut men min syrra är läkare så hon ska skriva ut mer så jag kan ge lite imorgon också.

    Som sagt ni är fantastiska, snabb och kunnig hjälp!

  • Snutten
    Mama Law skrev 2010-03-04 22:05:06 följande:
    Airomir kan man ge upp till 4ggr i timmen om det behövs oavsett om det är dubbelpuff eller inte. Det är inget man kan överdosera dom blir bara lite speedade. Kanske inte så lite efter egen erfarenhet, men tar hellre det än jobbigt med astman.
    Jag har gett ungefär 3-4 ggr/timme flera omgångar idag. Nu hostar hon väl bara 1 ggn/ 15 minuter istället för att hosta varje minut dessutom andas hon mycket lugnare nu. Så det är mycket bättre. Hoppas att det håller sig inatt.
  • Snutten

    natten har varit ok, puffat var annan timme ungefär. Nu sitter vi i soffan och myser och hostar. hopas att hon somnar lite sedan så jag också får sova eftersom jag ska jobba inatt

  • Snutten
    Mama Law skrev 2010-03-05 10:07:56 följande:
    Skönt att det lugnade sig lite iaf. Hoppas hon sover igen lite så du hinner vila lite inne jobbet. Vet hur det är det där med sjuka barn och nattjobb inte alltid det funkar!
    man slipper vabba iaf! imorgon är det ju lördag och då är min man ledig
  • Snutten
    Prince or Princess skrev 2010-03-08 20:06:44 följande:
    AARGH!!!!Maken var hos läkaren med dottern idag i ett annat ärende, så började de diskutera allergier:Enligt henne (allergiläkare var hon tydligen) kan man inte vara allergisk mot sojalecitinMan ska ge livsmedel som de reagerar på , men inte dagligen, för "alla" barn reagerar på saker.sen tyckte hon epipen var helt onödigt när vi ska åka till usa (jag tänker på tex planet, instängd flera timmar, dottern kanske hittar en jordnöt o stoppar i sig, och vi vet inte om hon tål, men kanske inte gör det och svullnar igen, tex) Men hon menade på det att eftersom pricktest/blodprov inte ger utslag (har bara testat de vanligaste livsmedlen, och inte nötter vad jag kan komma ihåg) så kan man inte få en typ 1-reaktion. Stämmer detta?Oavsett vilket så har vi inte testat varenda livsmedel i hela världen, så vi kan ju inte veta om det är nåt mer hon inte tål som hon kanske reagerar så på.Tycker ni jag överdriver när jag vill ha med en EpiPen? Hon har flera sidor med grejer hon inte tål!blir så himla förbannad p åmaken också, står på läkarens sida och tycker hon är "gud" typ. och att vi ska lyssna på dessa idiotråd. han har med egna ögon sett att hon reagerar på sojalecitin, vilket han själv sa nu, men försöker ändå övertyga mig om att det var nåt annat i som hon reagerade på. Och det vet jag att det inte var, men eftersom det var ett tag sen kommer han inte ihåg turerna kring det hela, vilket jag definitivt gör!!!sen är jag väldigt nyfiken på detta med att om man inte visar på proverna att man då inte kan få en anafylaktisk reaktion? allstå på de livsmedel man testat.
    Teoretiskt kan man inte få anafylaktisk chock om man inte visar en IgE medierad allergi. MEN min dotter har vid ett tillfälle fått andnöd/astmaanfall, inte anafylaxi, av fisklukt. Hon visar inte på tester så vi ska få provocera på sjukhuset. Vi har i samråd med läkaren, som jag litar på till 100 %, valt att avstå fran att ha Epipen tills vi vet helt säkert att hon reagerar med anafylaxi. Om hon "bara" får andnöd är det bättre att behandla med tex luftrörsvidgande astma mediciner och ta ut henne i frisk luft.

    Om jag var du, men det är jag ju inte, så hade jag inte valt att ta med Epipen. Har ni nötter hemma ibland? Har hon känt lukt av nötter tidigare? HUr reagerar hon i sina allergier? Har hon astma? Tror du inte att de i någon medicinlåda ombord på planet har epipen eller dylikt? Jag må vara konstig men så länge vi kan undvika epipen så gör vi det. Jag tycker att om man ska ha det ska man ha med den överalt ALLTID, annars finns det ingen vits. Vad gör du om ni sitter på pizzerian och någon serverar en pizza med nötter? Har ni med en Epipen då? Jag vill inte provocera dig eller så bara vinkla saken lite. Ni kanske kan få Betapred, kortison, utskrivet, det räcker ganska långt.

    Sojalectin är det en del som inte tål, men det är ovanligt (!), vi kan nog inte räkna på oss som finns här inne med våra/våra barns svåra allergier.
Svar på tråden Allergitråden