• Snutten

    Allergitråden

    Hon har aldrig reagerat med annat än utslag, men nu efter jag läst om mama laws erfarenhet med jordnötter så vill jag faktiskt inte chansa, har ringt vår vanliga läkare för att be henne skriva ut en. Då känner jag mig helt trygg! Ska faktiskt bära med mig den sen överallt, precis som du säger att det är ingen vits annars, har inte tänkt så innan! Kanske att jag överdriver med det, men då kan jag slappna av till 100% iallafall. Vi äter jordnötter vid samma bord som vår dotter, och pussar henne efteråt, har aldrig blivit minsta reaktion, så då kanske det inte är nån fara om hon skulle äta en? men det kanske kan finnas andra livsmedel som ger en reaktion tänker jag. Hon har aldrig någonsin reagerat på något luftburet tror vi, ev ägg förra påsken, men det har gått bra sen dess, så det är väl mer om hon stoppar något i munnen tänker jag, och vi inte hinner märka det/stoppa henne.

    Ang betapred så kunde det ju tydligen dröja innan de började verka, och då är det kanske ändå försent! det har vi hemma med.

    Jag förstår din tankegång men man brukar inte skriva ut Epipen till någon som inte redan har reagerat med en anafylaktisk chock. Om ni kan sitta brevid er dotter och äta nötter och sedan tom pussa på henne så är nog risken rätt liten att hon reagerar med anafylaxi. HUr gammal är hon? Går hon på dagis? Ska de ha Epipen där med? Är det något annat du är orolig för att hon ska reagera på mer än nötter?
  • Snutten

    Vet faktiskt inte varför det blir ljusgrått, jag lyckades inte kopiera utan att få det.

    Vi resonerar nog olika. Tycker ni att det känns bättre med en Epipen är det väl bra. Vi vill helst inte ha det om vi inte absolut måste det. Vi får väl se hur fisk provoaktionen på sjukhuset går, det kanske slutar med att vi måste ha Epipen.

  • Snutten
    Prince or Princess skrev 2010-03-09 21:16:49 följande:
    nu så...svart igennä det är väl olika hur man är också kanske. vår ordinarie läkare sa tex att en del blir väldigt stressade av att ha en massa mediciner hemma, för mig är det precis tvärtemot. då vågar jag tex provocera utan att känna mig det minsta orolig, blir alldeles lugn av att ha det hemma! Hon märker ju såklart också om jag är superstressad över att hon kanske svullnar igen osv, då vill hon väl verkligen inte äta det jag ställer fram...
    Nä stressad av mediciner blir jag nog inte, jag är barnmorska men jag vill inte ha en massa saker i onödan. Vi känner oss nog inte så oroliga. Knäppa kanske!?
  • Snutten

    Jag tror att Siri reagerar med eksom i asnsiktet på besprutade vindruvor. Är det någon som vet var i Göteborg man kan köpa ekologiska osprutade grönsaker och gärna vindruvor, eftersom det är en av få frukter hon kan äta.

  • Snutten
    Kavat skrev 2010-03-11 19:04:40 följande:
    Brukar det inte finnas på välsorterade Ica Kvantum och/eller Coop? Det ligger ju sällan med resten utan i specialförpackningar bland ekologiskt mm.
    Ok får åka och kolla då. Har inte spanat in det sortimentet så mycket förut.
  • Snutten
    EL I skrev 2010-03-11 20:13:51 följande:
    Ja det är ju det... usch känner mig så elak men jag tycker det är svårt då det känns som om ALLT "normalt" försvinner om han inte kan äta vete heller
    Det finns ju många ris och majs alternativ. Men jag håller med dig. Är SÅ glad för att Siri tål sädesslagen. Det känns som om att det blir lättare då
  • Snutten
    EL I skrev 2010-03-11 20:29:02 följande:
    ja det är ju det jag ska få en assistent av min mamma hihi så då kan jag ju börja baka eget bröd (orkar inte baka själv utan maskin ) och då kanske det blir enklare. tyvärr känns det som om det är vete i det mesta, även konstiga saker som t ex blodpudding såg jag häromdagen...
    En assistent är bra! Vi har en elektrolux som har snurrat måååånga varv, och många fler lär det bli
  • Snutten

    I Fass står det 2,5 ml för barn 1-5 år. Står ingen vikt dosering. Men det är ju inte farligt med antihistmainer så du kan säkert ta 2,5 ml alt ge 2 ml om du vill. Kram

  • Snutten
    Kavat skrev 2010-03-11 21:54:48 följande:
    Ja, när vi träffades sist så var de ju på hans mage väl?  *Hoppas fortfarande att vi får koppor i veckan" Hade varit skönt att veta att de har haft det nu när man ska ha liten. Inte kul att få det till hösten....Jag fick vattkoppor för 10 år sedan, alltså som vuxen, de 3 första kliade jag hål (innan jag fattade vad det var) på så de minns jag såååå väl, för de gjorde ont länge. Och en var vid näsvingen, en på rumpan och en på låret. Så på mig började det inte på bröstet.
    mina källor kanske inte är så tillförlitliga heller

    PAtrik hade för ett par år sedan och han var DÅLIG, blev inlag på infektion och 1,5 år senare fick han diabetes förmodligen pga vattenkopporna.
Svar på tråden Allergitråden