• EL I

    Allergitråden

    Frisören skrev 2010-02-06 20:08:19 följande:
    Alltså ELI: Jag tycker verkligen att du ska stå på dig om att få komma till hud! Visst ser köldskador liknande ut, men du har ju mer koll! Locoid är nog inte så poppis att ha i ansiktet kom jag på, men däremot så kan man badda eller bada i en en lösning dom har på sjukhuset. Minns inte vad det heter men det är lila Det finns också andra mjukgörnade krämer som innehåller karbamid som kan vara mer effektiva. Ang. parabener och mineraloljor så finns det teorier (forskning?) som menar att det kan ha bieffekter på hormonbalans mm. Googla på det så hittar du säkert mer info. Jag har lite kort om tid ochkan inte leta åt dig. VB är värdbidrag och det kan man i vissa fall få från en fjärdedel till ett helt per dag om man har ett barn (eller flera) som kräver mer omvårdnad eller omsorg än ett "vanligt" barn i samma ålder.
    metylenblått?

    ja jag ska höra vad de säger på barn på tisdag först men anser de inte att det är nåt han är allergisk mot. Är han allergisk mot något så borde det ju kanske avklinga av sig själv när vi inte ger det längre?!

    Först hade jag lite tankar på äpple efter gårdagen...men i morse var han "bra" på kinderna men ikväll var han illröd igen.. Har i o för sig varit ute i dag men det var ju nollgradigt och vi var inte ute så länge...men klart har han känsliga kinder vid kall luft med tanke på hur han ser ut. Det blir ju inte BÄTTRE av kyla å andra sidan kom detta som sagt när det var plusgrader ute och det är ingen skillnad om han varit inne 3 dagar...det illröda kan komma ändå.
  • EL I
    Miralicia skrev 2010-02-06 21:38:20 följande:
    Kaliumpergamanat
    ok ska tänka på det så får jag höra med barn vad de tycker.

    en fråga till ang min son. eftersom jag aldrig haft nåt barn med eksem/utslag innan så har jag inte reflekterat över vissa saker men i dag t ex så åt sonen  pannkakor till lunch vid 13.30 (jag vet han får det rätt ofta nu, mest för att testa.. vet inte om det är dumt eller inte men det är det jag sett ett mönster kring, så han får det kanske 1-2 ggr/v)
    han var "fin" i huden innan. bara lite lite torr och lite lätt röd som han alltid är nu förtiden.
    Sedan var det likadant fram till 17 då jag la honom för att sova en powernap. Han sov ca 20 minuter. När jag tar upp honom är han illröd igen om kinderna. Nu har han varit vaken i ca 20 min och är fortfarande illröd...kan det vara pga att han blev varm när han sov? sitter det i så länge, eller tror ni det är av nåt han ätit igen??
  • EL I
    Mela78 skrev 2010-02-07 20:47:02 följande:
    Måste bara berätta att igår när jag var och handla tänkte jag leta efter den mjölkfria vällingen från Semper. Den fanns inte, men det fanns en del annat som jag inte sett innan. De hade möblerat om lite bland vällingar och grötar och satt upp nya lappar (såna med pris osv.). De som jag reagerade på och inte kan minnas att jag skulle ha sett innan var "mjölkfri mild välling, från 6 mån", "Mjölkfri fullkornsvälling, från 1 år" och "Mjölkfri fullkornsgröt, 8 mån" alla förpackningar från Semper, på 300 gr och kostar 46,90. För visst har dessa inte funnits innan? Sen hade Enagos välling försvunnit.
    men gud!! jag har inte sett nån av de där på affären. har varit både på maxi o coop...finns ju väldigt mkt att välja på då!
    är det sojafritt också??
  • EL I
    Kavat skrev 2010-02-07 21:14:29 följande:
    EL I , kolla på mina starka bilder så ser du hur sonen såg ut för något år sedan när vi inte smörjt honom en morgon och bara varit här hemma och klättrat runt. Så ser han alltså ut om han bara får kontakt med vete och havre. Men på den bilden är "det ingenting" mot vad han ser ut om han får det i sig. Den illröda färgen han har på en bit av ena kinden, så såg han ut på hela kinderna. Oftast är han mycket finare i huden nu än den andra bilden, där han också är lite flammig i färgen, men det är ju gamla eksem som inte läkt riktigt.
    ser ju ut som min son när han har en bra dag...

    ang om han är röd när han sovit så nä det brukar han oftast inte vara om han inte sovit väldigt länge och haft lite mkt på sig eller är lite sjuk. han var lite svettig när han vaknat så tänkte om det berodde på det men han var röd hela kvällen sen fast inte så där jätteilsket som det KAN bli.
    kinkig och klängig o så var han också

    Innan har jag ju relaterat det till de dagarna han varit BRA på kinderna men problemet sista veckan är att han mer eller mindre varit röd varje dag, på eftermiddagarna oftast. han är ofta rätt "fin" på fm men sen blir han röd framåt em/kvällen.
  • EL I

    hmm nu känns det verkligen som om det kunde vara veteallergi för det är ju PRECIS som min son fast han blir ju  rödare som sagt.
    Hur testar man vete förutom patchtest?? minns inte vad du berättat!
    Kan det växa bort??

  • EL I
    Kavat skrev 2010-02-07 21:35:22 följande:
    Det behöver ju inte vara det bara för att det är lika, men något är det ju. Har du skrivit matdagbok och när han blir röd? Kan du kolla tillbaks och se vad han ätit till lunch/på eftermiddagarna som han kanske inte äter på morgonen? Om det nu är något som skiljer? Kan ju lika gärna vara havre eller både ock eller då ägg, som du misstänkt. Det är supersvårt att gissa, enda sättet att veta säkert är att utesluta minst 2 veckor och sedan provocera. Pricktest och RAST kan man göra men visar sällan på sena reaktioner som det låter som din son har. Visade inget på min son. Annars så är det patch eller/och uteslutning och provocering som gäller.
    nä det är sant, får avvakta och se. får väl ta en sak i taget o utesluta.

    jag ser inget direkt mönster i nåt han äter tyvärr...
    ibland har han varit röd direkt när han vaknar på morgonen men det är inte så ofta, oftast kommer det efter lunch någon gång.

    har tänkt på frukt eftersom han ofta blir röd på em o då ätit frukt till mellis...men ibland äter han frukt innan middagen eller till frukost och har då inte blivit röd... så det stämmer inte heller.
  • EL I
    Helle76 skrev 2010-02-09 05:49:06 följande:
    Fick hem intygen om allergier igår så nu är alla papper inne så FK kan bedöma om vi har rätt till vårdbidrag eller inte. Men det stod på intyget att dagis ska smörja deras eksem. Någon som har eller har haft ett dagis som gör det?
    vårt dagis smörjer sonens eksem. vi har lagt en tub på hans hylla och sen smörjer de honom under dagen!!
  • EL I

    Nu ska vi snart iväg till barn mott... hoppas på nåt svar.
    Har upptäckt nu att sonen har mer och mer torr hud rent generellt på kroppen vilket han inte haft förut! Men han är inte RÖD någon annanstans. Är det något jag bör ta upp?

  • EL I

    Gick uruselt hos läkaren. Han var nonchalant och väldigt otrevlig. Han sa för det första att han inte ens trodde att sonen var mjölk och soja  allergisk. För testen visade ju inget det orkade jag inte ens kommentera, om testen. Däremot så sa jag att jag VET att han är det för ett barn skriker inte i 10 timmar om dagen och har diarré helt plötsligt om de inte haft det förut...då sa han inget. Han sa bara att sojaallergi är så ovanligt så det trodde han absolut inte på...*suck*

    Om sonens utslag (som i dag var matta men jag hade bilder med och visade hur de ser ut när de är som värst). sa han bara att han var "känslig". Jaha mot vadå sa jag? Tja allt, han verkar ju vara en känslig kille...
    Sen sa jag men vart kommer de där utslagen ifrån..kan ju vara ingenting så kommer de där på några minuter. Då sa han bara "ja ungefär som när man rodnar...kärlen vidgar sig" NÄHÄ jag är väl fan inte dum jag vet ju hur mekanismen bakom att det blir rött är... men inte VARFÖR!!!

    Sen sa jag allt det där med att jag hade skrivit upp att han blev kinkig dagen EFTER han är röd och att han är allmänt kinkig och sover dåligt...vet ni vad som var hans kommentar då???
    - Han verkar ju inte speciellt kinkig nu så det tror jag inte...
    Hmmmmmmmmmm

    Kändes tröstlöst. Speciellt när han t o m nonchalerade det faktum att jag under 2 månaders tid hörde 10 timmars skrik varje dag och bytte 10 st bajsblöjor o jag bar och bar och bar på honom...men det var tydligen "normalt" enligt honom.

    Så hans slutsats var att vår son är KÄNSLIG. Han kommer ha "utslagen" i ansiktet tills han växer ifrån det och att  vi lika gärna kunde börja ge honom mjölk och soja försiktigt igen...
    Soja, ja det kan jag acceptera frö det har jag bara testat en gång så det kan jag ju inte vara 100 på...men mjölk har jag testat 5 GÅNGER!!! under ett år och samma resultat varje gång!!

    Hans rosslighet var heller ingenting för att det inte hördes nåt på lugnorna... men jag sa att det inte sitter nere i lungorna utan att det blir när han äter! Men ok, känner mig som en hypokondriker nu...

    Vad fan gör man?!? Får försöka klura ut det själv genom att fortsätta skriva upp antar jag...

  • EL I

    Kom på en urbota dum kommentar till. Han frågade om sonen var torr i huden. Då sa jag  att jag har inte uppfattat honom som torr tidigare men sista 2 veckorna har han börjat bli torr över hela kroppen... så när han kände på sonen så sa han bara "jag tycker INTE han är torr" Nähä sa jag, men det beror väl på vad du jämför med...
    Då tittade han på mig o sen sa han att ja det är sant idiot!!!

Svar på tråden Allergitråden