• Wilowa

    Campingtråden längtar efter våren !

    jmmm skrev 2010-02-20 21:56:42 följande:
    tolta: mycket konstig prioritering hihi ja fy ni har haft ett grymt väder hos er idag eller? här kom tom solen fram o vi har + grader. Mycket välkommet nu, fast lite sydn efterosm de är sportlov nästa vecka, sonens allra första o jag e dessutom hemma hela veckan.... men ja de får bli va de blir
    Om jag säger så här...vi ser bara toppen på vårt staket och bara på några få ställen. Utanför vårt köksfönster har det blåst upp en snöhög som går nästan upp till fönstret. Nog för att jag gillar vinter och snö, men nu har till och med jag fått nog. Därför njuter jag av att solen skiner idag...visserligen bara från insidan än så länge. Vi ska försöka ta oss ut lite sneare när det blivit lite varmare...trots att vi inte är helt friska här hemma.

    Kan tillägga att vi inte har några plusgrader, i morse hade vi 15 minus. Igår låg jag i sängen och tittade ut på eländet och längtade efter att få ge mig iväg med husvagnen. ...som sagt så är jag trött på all snö nu.
  • Wilowa
    jmmm skrev 2010-02-21 12:23:03 följande:
    Tolta: vi i skåne har f¨tt tillbaka minusgraderna o såå blååååååååser de d e svinigt kallt med vind o minusgrader, så här tar vi oss inte ut mer än att lämna grabben på kalas va trist ni e sjuka, hoppas inte de  e nåt allt för jobbigt.
    Usch ja, blåst och kyla är en väldigt kall kombination.

    Vi har lite av alla sjukdomar känns det som, men ingen har blivit jättesjuka. Sonen har en varannandagsförkylning, han är förkyld ena dagen och andra dagen frisk...så har han hållit på i en vecka nu. Vi andra har varit lite risiga i magen, men det är bara maken som spytt och efter det så var han pigg. Vi misstänker att det var något vi ätit eftersom tre av fyra blev dåliga samtidigt och vi knappt hunnit träffas under veckan. Vi överlever, men oj vad jag längtar till våren och värmen nu! Fast snön får inte försvinna innan vi hunnit vara till Branäs i och för sig.

    Jag ska förövrigt försöka få maken att i alla fall gå med på en försäsong på campingen som vi har här i kommunen. Nära och bra, men ändå en bit ifrån alla måsten...och barnens alla kompisar.
  • Wilowa
    medlem2 skrev 2010-02-22 12:06:48 följande:
    När bär det av till Branäs? Vintern 2002/2003 säsongsjobbade jag där.
    Vi åker torsdag nästa vecka. Hoppas att det hinner bli lite varmare då, för i morse hade vi 18 minus och snö. Jag bor ju relativt nära Branäs, så de har ungefär samma väder som vi har...bara möjligtvis ännu lite kallare. Fast om man ska våga tro yr.no så ser det väldigt bra ut.
  • Wilowa

    Kan man få en vår utan vårflod tro? Ärligt talat så bävar jag för all snö som ska smälta. Det får jobbiga konsekvenser när man jobbar som förskollärare. Inte nog med att blöta och geggiga galonisar är det värsta jag vet, så får man även vara rädd för att all snö på taken ska rasa ner över barnen (stora tak är skottade men inte mindre som t ex förrådstak) och sedan när vattenpölarna på gårdarna blir så djupa att man får vara rädd för att småttingarna ska drunkna i dem...Nej för min del så får det gärna vara vinter ett tag till.

    Tur att man har lite äventyr att se fram emot. Imorgon åker vi till Branäs över helgen och sedan har vi faktiskt bokat husvagnsplats i Sälen en helg framöver. Det ska bli SÅÅÅÅ underbart att få komma tillbaka dit. När jag var liten så hade vi husvagnen där på säsong i alla fall tio år, men nu har jag inte varit där sedan 1992 då jag och mamma hyrde en stuga där.

    Nu ska jag försöka få energi till att packa det sista så att vi kan åka direkt i morgonbitti. Fast oj vad jag saknar husvagnen att packa i! Dessutom så har vi bara en liten Golf, så det lär bli trångt som saligheten i bilen...tur att vi i alla fall har en takbox att lägga lite saker i.

  • Wilowa
    rosaid skrev 2010-03-03 20:11:27 följande:
    å vad skoj.denna helgen är vi hemma men nästa helg är vi i husvagnen o det ska bli gott..märks på elpriset det vart en kall vinter ha det såååå skoj
    Tack! Jag ska försöka njuta av varje minut. Om väderprognoserna stämmer så kommer vi dessutom få ett kanonväder.
  • Wilowa

    Hemma igen efter en kanonhelg i Branäs! Fast jag var glad över att husvagnen stod kvar hemma på gården, för det var svinkallt på nätterna och vi har ju ingen vintervagn. Nu längtar jag dock efter att få dra vagnen upp till Sälen om några veckor...då hoppas jag att det inte blir lika kallt.

  • Wilowa
    mariagbg skrev 2010-03-21 07:53:06 följande:
    Idag hämtas vagnen från vinterförvaringen och nästa helg ställer vi upp den på campingen! Nu ör det vår
    ...med 20-40 cm snö kvar på gräsmattan så kan jag konstatera att vi inte bor i samma del av landet. Vad härligt det låter med vår, här snöar det idag. Kan du inte blåsa upp lite vår hit till mig i Värmland med?

    Vad härligt det låter att ställa upp vagnen för vårcamping.
  • Wilowa
    mariagbg skrev 2010-03-21 10:47:32 följande:
    Vi bor i Göteborgsområdet och har också snö kvar... Det mesta har dock regnat bort i helgen. Skickar en liten vårpust uppåt landet :)
    Tack det behöver vi! Den här veckan har vårt staket hittat fram under all snö, så det säger lite om hur långt våren kommit här. Förra helgen sprang grannens hundar över staketet utan att behöva hoppa eller knappt ens lyfta på tassarna. Det är ju tur att vi har vintercamping som närmsta planer med vår vagn.
  • Wilowa
    MiaB72 skrev 2010-03-24 15:31:46 följande:
    Skickar in en hälsning från Tandådalen Här är det full vinter fortfarande men väldigt varierande väder! I lördags när vi kom så var det sol och 11 plusgrader men efter det har det varit ett par minus och nån dag snö och sen sol och idag mulet. Skidåkning varje dag och lillkillen börjar få till det nu och åker i stora backen med Chris bakom sig, selen på Han vill inte gå hem när vi vill
    Vad skönt det låter...se till att inte slita ut snön, utan spar lite till oss.
Svar på tråden Campingtråden längtar efter våren !