Inlägg från: Champagne |Visa alla inlägg
  • Champagne

    Leg. Sjuksköterskor - här samlas vi! Tråd 2

    Hej alla sjuksköterskor!

    En tråd för oss att svamla, diskutera etik, löner, jobb, privat etc i.

    Tänk på att hålla sekretessen!
    Det är givetvis tillåtet att diskutera fiktiva fall.


    Så välkomna alla syrror!


  • Svar på tråden Leg. Sjuksköterskor - här samlas vi! Tråd 2
  • Champagne

    En sak som jag förundrar mig över, varför tappar många äldre människor omdömet när det gäller sin egen personliga hygien? De kan komma in och vara så obeskrivligt smutsiga, de tvättar inte händerna efter toabesök, de skruvar av munstycket på duschen och spolar tarmens insida med slangen, de duschar varannan vecka, byter inte underkläder dagligen etc. 

    Varför???{#lang_emotions_yell} De kan vara hur klara i huvudet som helst, vara noggranna med att bädda sängen och att vattnet i glaset ska vara iskallt. Men att tänderna inte är borstade på tre veckor finner de inte konstigt.

  • Champagne
    CityMami skrev 2010-01-15 20:46:01 följande:
    Hej svejs! Kul tråd Jag har totalt missat den första dock..
    Välkommen!  Kul med ett nytt ansikte!

    Jag är ssk på en hjärtavdelning på ett yttepyttesjukhus. Har varit färdig i 8 år (men mammaledig några av dem).
  • Champagne
    CityMami skrev 2010-01-21 16:15:59 följande:
    Champagne: har du allvarligt sett det där du skrev om duschslangen..? xD
    Ja tyvärr
  • Champagne

    CityMami

    Ja men precis! Jag fattar inte, man har fått lära sig på ssk-skolan att man ska tänka på patientens integritet, informera, sätta för skynke och vara professionell. Och så går patienterna ut halvnakna i korridoren Och ser INGA problem med det. De förstår knappt att det finns andra patienter där, de tror väl att de är några statister eller nåt.

  • Champagne
    Jenny S skrev 2010-02-02 15:24:27 följande:
    Okej... ni har säkert redan sett denna men jag bara måste...
    ">

    " target="_blank">

    Jag är så djupt imponerad så jag vet inte var jag ska ta vägen.Hade jag haft egna autobahn så hade jag övat löjligt mkt för att försöka slå det.
    trodde inte att det var möjligt! Undrar hur kul det är att träna och misslyckas hihi.
  • Champagne
    Heobea skrev 2010-02-04 01:08:28 följande:
    Har någon nått bra tips på bra, bekväma och snygga jobbskor. Jag har gått runt i mina skrikrosa foppatofflor senaste 1,5året och trivs verkligen inte i dem alls. Inte nog med att de är fula och plastiga, jag blir trött i knäna av dem. Så nu när jag börjar jobba på riktigt tänkte jag köpa nya. Tips mottages gärna! De ska dock ha kappa över hälen, behöver inte vara hel s.a.s. Vet att en kompis pratade gott om Jobi (?????), är det någon som har erfarenhet av dem???
    Jag har ett par Timberlandsandaler och är helnöjd! Lätta, luftiga med bra svikt. Dessutom går sulan upp en bit längst fram så att man inte sparkar i nåt med tårna plus att det skyddar foten från att kasa fram över kanten på sandalen. Jag kommer att köpa Timberland igen när de här blir uttjänta.
  • Champagne

    Minimum, vad härligt att sakna sitt jobb! Man är ju inte bara mamma, man är ju så många andra saker också. Ibland måste man jobba för att vara i balans.

    ____

    Jag kopplade telemetri på mig nu när jag jobbade natt. Vad säger ni andra om missade slag på 2-3 sekunder? Och när jag gäspade och andades ut gick jag ner till 33 i frekvens. Det är normalt va?

  • Champagne
    Minimum skrev 2010-02-26 21:44:51 följande:
    Nu kan jag inte ett dugg om telemetri men det lät inte helt bra (är det dig eller apparaten det är fel på )
    Jag borde ju veta, men jag väljer nog att ignorera det hela. Jag mår ju bra och så vill jag helst slippa en pacemaker. Det slår ju normalt annars, det är nog bara lite uttalad sinusarytmi{#lang_emotions_dreamer}.
Svar på tråden Leg. Sjuksköterskor - här samlas vi! Tråd 2