• milk and honey

    Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5

    Här fortsätter vi som är runt 40 och gläds åt plus och är deltagande när det inte fungerar som man vill.. Att vi har lika skoj och skrattar med varandra.. Alla är välkomna oavsett om det är första eller tionde barnet..  bara ni är lika galna som vi här i tråden

    Och när vi fått de efterlängtade beskedet så fortsätter vi såklart att följas åt här oxå..

    Länk till gamla trådarna ifall ni vill ha någon info om något..
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m46066177.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-124/m42054418.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m43931565.html
    www.familjeliv.se/Forum-1-5/m44034420.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-238/m48216865.html


    Mina älskade söner 90, 92, 94 och i maj smäller de igen
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-28 16:10
    www.familjeliv.se/Forum-3-365/m53688669.html

    En fortsättningstråd för oss som pluppat ur sina underverk
    Även om jag gärna hänger kvar i denna tråd oxå
  • Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5
  • Smytt
    Mamsie skrev 2010-02-12 08:54:25 följande:
    Hoppsan! enligt www.fertilityfriend.com/home/f3a5b har jag troligtvis haft ägglossning i tisdags, 9/2 - på dag 15. Nåja, vi får se. Vi pippar på tills motsatsen till befruktningsduglig har bevisats Gomorrn
    Mamsie, med de symptomen du hade häromdagen (Mövenpickglass o allt)  så är du ju redan bevisat gravid, o då är de klart att inte fertilityfrienden hänger med riktigt Men passa på att nöjespippa ni
    Olivia -03, Linnea - 05, BF 5/4 2010
  • Smytt

    Hemulan o Tjatte håller krampaktigt i tummarna, det börjar väl nästan vara er tur nu tycker jag!

    Wec - vad tråkigt med tanten, trodde vi hade portat henne härifrån... 


    Olivia -03, Linnea - 05, BF 5/4 2010
  • Happiness

    Allt kretsar kring två saker just:

    1. Bli gravid.
    2. Vad är det för fel på fittan?{#lang_emotions_laughing} (ursäkta språket)

    I veckan som gått: har jämfört priser på IVF både Danmark och Sverige. Kommit fram till att jag är för gammal för 3-paketet. Man får inte vara en dag över 39. Skit också! Har satt upp mig och min man på utredning om några månader. Så det blir att sexa på tillsdess.
     Finns det någon koppling mellan blödningarna och att jag inte blir gravid så lätt längre? (retorisk fråga...)

    Tog biopsi för en tid sen. Ringde ner sjukvården för svar tidigt. stövlade rakt in på gyn och bad om att få se journalen. Undersköterskan kunde noll. Så jag fick försöka memorisera och ta med mig infot hem för att leta runt på nätet. Ord som " kronisk inflammation i skivepitelet" dök upp. "ej dyspepsi". Så det var ju skönt. Men hur kul är kronisk inflammation då? Och vad betyder det i långa loppet? (retorisk fråga).

    Ringde idag till avd.förestånadaren. Hon var gullig men okunnig. Hon läste upp brevet. Där stod det helt att det var en inflammation men den läker ut av sig själv. Konstigt läk. har bara droppat ordt kronisk i brevet. Varför? Vill ha svar...Hon satte upp mig på tel.tid till dok. Skönt!
     Vi ska till fjällen på lördag så jag slipper tänka mer på eländet. Väntar bara på ÄL nu..så vi kan sätta fart igen. Blöder fortfarande.

  • kaakis

    Fick mens nyss..vilket betyder att jag antagligen har en kortare mencykeln än beräkat och har missat ÄL totalt..{#lang_emotions_cry} känns inte roligt nu..

  • Smytt

    Happines, stor kram till dig!
    En liten tröst kan vara att kronisk behöver ju inte vara konstant. Dvs mycket av de sjukor som är kroniska går ju i skov, men man kan av olika anledningar inte bota dem. Nu är jag dåligt påläst på kroniska inflammationer i DET hålet, har bättre koll på såna som drabbar tarmen... Har själv UC, man kan behandla symptomen och få bort dem, men anlagen/sjukdomen finns kvar fast den inte är aktiv. Vet inte om du blev så mkt klokare av denna förklaring.

    Härligt att åka till fjälls, hoppas vi kommer iväg nästa år

    Kramis


    Olivia -03, Linnea - 05, BF 5/4 2010
  • Happiness
    Smytt skrev 2010-02-12 11:47:12 följande:
    Happines, stor kram till dig! En liten tröst kan vara att kronisk behöver ju inte vara konstant. Dvs mycket av de sjukor som är kroniska går ju i skov, men man kan av olika anledningar inte bota dem. Nu är jag dåligt påläst på kroniska inflammationer i DET hålet, har bättre koll på såna som drabbar tarmen... Har själv UC, man kan behandla symptomen och få bort dem, men anlagen/sjukdomen finns kvar fast den inte är aktiv. Vet inte om du blev så mkt klokare av denna förklaring. Härligt att åka till fjälls, hoppas vi kommer iväg nästa år Kramis
    Tack...det är sant som du skriver...det behöver ju inte vara konstant. Hoppas att det gäller min "sjukdom" också. Ska absolut pressa läk. på all info. Tills hon blir irriterad{#lang_emotions_laughing}. Vad är UC? Collum något? Ja det ska bli skönt att få lite ombyte. Behöver skingra tankarna. Hoppas att ni kommer iväg nästa år. Haha nu ska vi knö in oss i bilen. Vi tar Norge sidan upp till Funäsdalen för att få lite omväxling. Tar med oss pannkakor så vi slipper betala en förmögenhet på MC.don. 500 kr annars. Vart brukar ni åka? Kram tebax till dig!
  • kaakis
    Smytt skrev 2010-02-12 11:11:29 följande:
    Välkommen Kaakis, kul med en till bland oss 40-wannabees I den här tråden är iofs ändå ålder bara siffror som registreras hos tråkiga myndigheter. Hoppas du får ditt  snart!
    Tack! Men denna månad blir det inget + fick min mens för en stund sedan {#lang_emotions_cry} just nu känns allting bara hopplöst. Vi missade antagligen ÄL då jag troligtvis har en kortare menscykeln än standard.
  • kaakis
    Teskedsmamman skrev 2010-02-12 11:11:48 följande:
    Slimet är inte nödvändigt så att du ser det, det ska vara inne i livmoderhalsen och området precis däromkring Jag blev gravid med min 2:a utan vare sig äl-ont eller flytningar (vilket jag har rikligt av allt i vanliga fall) men det bidde bebis ändå Kan din panik vara en pre-40-årskris? Känner igen det där nämligen (passerat både kris och 40 år)
    Det kan det mycket väl vara...Jag hade världens 30års kris och nu kommer väl nästa antar jag..Känns litegrann som man springer mot klockan
  • Smytt
    Happiness skrev 2010-02-12 11:59:18 följande:
    Tack...det är sant som du skriver...det behöver ju inte vara konstant. Hoppas att det gäller min "sjukdom" också. Ska absolut pressa läk. på all info. Tills hon blir irriterad. Vad är UC? Collum något? Ja det ska bli skönt att få lite ombyte. Behöver skingra tankarna. Hoppas att ni kommer iväg nästa år. Haha nu ska vi knö in oss i bilen. Vi tar Norge sidan upp till Funäsdalen för att få lite omväxling. Tar med oss pannkakor så vi slipper betala en förmögenhet på MC.don. 500 kr annars. Vart brukar ni åka? Kram tebax till dig!
    UC = Ulcerös Colit, kronisk inflammation i tjocktarmen. Inte trevligt när den skovar, men för det mesta kan jag hålla den i schack genom att tänka lite på vad jag äter o så.

    Nja, åka till fjällen brukar vi kanske inte, har varit i Sälen några gånger innan barnen (med de stora barnen då), men nu var det 6 år sedan sist, hade planerat att åka denna vinter då vi tyckte att tjejorna blivit tillräckligt stora för att ha lite utbyte av det. Men så blev det inte med bebbo i magen, skulle nog inte tordas ställa mig på skidorna nu faktiskt :-P. Gubben är dock måttligt skidtokig så han kan nog valla bebben nästa vinter, så får jag o tjejorna åka 

    Smart att ta med färdkost-mat o skippa McD, brukar ju bli en rätt kostsam historia ändå när man är i väg, utan att man behöver börja med McD.

    Ha en jätteskön semester nu, så hoppas vi att plusset snart kommer till er oxå
    Olivia -03, Linnea - 05, BF 5/4 2010
Svar på tråden Runt 40 och vill följas åt med att försöka få en bebis del 5