• bambu

    Antikrundan snackar vidare...

    Här fortsätter tråden "Någon mer som börjar närma sig 40 år och väntar nummer ett?". Under det år som tråden funnits har de flesta av oss fått barn och de små växer och frodas. Några av oss börjar fundera över nummer två...

    Del 1:
    www.familjeliv.se/Forum-11-237/m40888808.html


    Del 2:
    www.familjeliv.se/Forum-11-237/m43582295.html


    Del 3:
    www.familjeliv.se/Forum-11-237/m45946607.html


    Del 4:
    www.familjeliv.se/Forum-11-237/m48154174.html


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-10 18:35
    Bambu, 20/4, pojke
    Aledal, 18/6, Juni
    Ladycocos, 2/8, Elias
    Lyckoprinsessan, 11/8, Axel
    Kleopatra II, 27/8, flicka
    B Klein, 17/9, Kasper
    Minnie69, 22/9, flicka
    AnnaGee, 23/9, pojke
    Timmy97, 4/10, Tuva
    Katalina, 13/10, Axel och Arvid
    Illernos, 5/11, Signe
    Snattran, 9/11, flicka
    Irene Panik, 19/1, Wiggo
  • Svar på tråden Antikrundan snackar vidare...
  • B Klein

    AnnaGee, fick du någon längre nattsömn? Jag tänkte att han kanske sov längre bara pga upplevelsen av att äta fast föda Hur mycket fick han?

    Själv har jag fått 5 sammanhängande timmar inatt (+sen ytterligare naturligtvis). Rekord, och hur skönt som helst. Och under förmiddagsluren, då jag också passade på att sova, så vaknade han inte förrän det var dags att kliva upp efter 1,5 timmar!! Yipee!

  • B Klein
    bambu skrev 2010-01-18 12:05:10 följande:
    Hur går det för Irene Panik?
    Hon har inte varit inloggad sedan den 15:e så min gissning är att bebisen har anlänt
  • Minnie69

    Trött Minnie har hittat hit. Tjejen kör fortfarande/åter "sleep all day, scream all night" *Skjut mig* (Nåja om tre veckor packar vi oss iväg till en förhoppningsvis solig canarieö, då är vi åter två om att försöka få pli på sovvanorna  )

  • timmy97

    bambu, tack för uppdatering av tråden. Hoppas maken bättrar på sig snabbt också, tufft när våra nära inte är krya. Bra att du tvingade iväg honom till Dr.


     


    Har varit i sundvall ngr dagar och njutit totalt av staden, shopping och alla människor! Underbart! :) Tuva vill ju helst av allt åka famn och bara titta på allt och alla. Brukar höja upp ryggstödet i liggdelen så hon kan sitta en stund, annars blir det högljudda protester. När bytte ni till sittdel? Inte för att det är aktuellt än, men snart känns de som. Var även en sväng till IKEA, inhandlade matstol modell antilop, inte för att jag direkt jublar över designen, men den praktiska ådran i mig sa köp!!!

    Idag har vi f.ö varit på babysim premiär. Populärt sa Tuva, en stund, upptäckte sen att hoin blev blöt i ansiktet och håret, så då var det slutbadat för oss.


    Mig gac det dock mersmak, och varm pool och en kostnad av 50:- ggn känns helt ok, så vi kör nog vidare. Mkt trött bebis efteråt.


     


    Minnie, jag känner så igen det där att man önskar och vill så mkt att det ska vända. Man klamrar sig fast vid minsta positiva tecken, och hoppas sååååå på bättring. Vi har haft perioder där vi inte har pratat om positiva trender, för det känns som det bara skiter sig. MEN, det har blivit bättre, mkt mkt bättre. Skrikperioderna är betydligt kortare, hon sover mer eller mindre hela nätterna, även om det är sent. En uppgraderad Tuva 3.2 med förbättrad avstängningsknapp, den gamla modellen var full med buggar och hade glapp i off, vilket innebär att det mest var on. {#lang_emotions_tongue_out}


     


    Jag vet att Irene är på g, men mer än så låter jag vara osagt tillsvidare! {#lang_emotions_wink}

  • AnnaGee

    Bambu: Tack för att du fixade så att vi kan snacka vidare

    Timmy: Hoppas hoppas att det håller på att vända för er.

    B. Klein: Igår kväll gav jag en halv smakportion av Neslés milda havregröt. Nu vet jag inte om det var på grund av gröten, men den lille sov fyra timmar i sträck! Imorse gav jag åter en halv smakporion spetsad med lite aprikospuré. Just nu blir han matad med ännu en porion. Ett tips: Om man lagar gröten enligt anvisningen på paketet, blir det ganska tjock. Jag spädde ut den med lite Nan modersmjölksersättning. Då blev den lättare att ta i munnen. Han gillar gröt!!! Kul att få höra hur det går för dig när du introducerar gröt.

  • Kleopatra II

    Tack Bambu för start av ny tråd och med en mycket passande ny rubrik

    Här är det slött för tillfället. Lillan sover och jag har ännu inte hoppat in i duschen... Puh, halva dagen har gått utan att jag gjort ett knop. Men även sådana dagar kan vara berikande. Vi har i alla fall hunnit leka en del på morgonen, vilket inte är att underskatta. För varje dag blir jag imponerad över hur Emilia mer och mer intar mänskliga former. Hon är är sååå nyfiken och man märker hur hon hela tiden vill testa nya ljud, använda händerna, pilla på saker etc. Och att hon lyssnar så intensivt på alla ljud. Riktigt underhållande!


    timmy97 skrev 2010-01-18 20:18:23 följande:
    Mig gac det dock mersmak, och varm pool och en kostnad av 50:- ggn känns helt ok, så vi kör nog vidare. Mkt trött bebis efteråt.  
    50:- per gång! Det tycker jag är ett mer rimligt pris. Vi betalar 1400:- för åtta gånger. Då ingår visserligen en hjärt- & lungräddning på barn, men ändå. Kul att Tuva verkade gilla det (en stund i alla fall). Emilia fick inget vatten i ansiktet när vi var på vår första babysim, så jag vet ännu inte hur hon kommer att reagera.
    Minnie69 skrev 2010-01-18 15:21:49 följande:
    (Nåja om tre veckor packar vi oss iväg till en förhoppningsvis solig canarieö, då är vi åter två om att försöka få pli på sovvanorna  )
    Hur underbart låter inte det!? Jag vill också till värmen!

    Så spännande med Irene. Jag ser fram emot sista bebisrapporten.
    Eller sista och sista, snart kommer ju runda två för de som ger sig in i den svängen. Och jag hoppas att det blir många fler antikrunebebisar (om än inte här hemma )
  • Aledal

    Hej, nu har jag också hittat hit! 


    Spännande med Irene, jag ser fram emot rapporter så småningom.
    Det här med nattamning är ett klurigt kapitel, tycker jag. Att hon klarar sig utan mat vet jag, för ibland sover hon 10-11 timmar ograverat. Men många nätter vaknar hon. Under julen stred jag med henne och stängde mjölkbutiken helt på nätterna, påhejad av BVC. Men nu vacklar jag. Varför genomlida timmar av gråt när det finns ett snabbt och smidigt sätt att göra henne lugn igen? För att man kanske kan få problem i framtiden? Tänk om det inte blir några problem i framtiden då!
    Numera gör jag ett försök att natta om henne när hon vaknar. En hand på hennes mage, en eller två vaggvisor. Ofta funkar det. Men om det inte gör det tar jag upp och ammar. Det blir i alla fall max en gång per natt. 
    Men fan vad svårt det är att veta vad som är rätt! BVC menar att det bygger trygghet att veta vad som gäller, att sova/nattas om i egen säng. Men i min värld kan det lika gärna bygga trygghet att någon lyssnar på ens signaler, att man slipper skrika för döva öron. 
  • Aledal

    Vi ska också till värmen! Jag har fått ett jobbrelaterat uppdrag som gör att vi alla åker två veckor till Dominikanska republiken i slutet av mars. Lång flygresa och granne med en katastrof, men det ska ändå bli skönt.


Svar på tråden Antikrundan snackar vidare...