Inlägg från: K med lilla E |Visa alla inlägg
  • K med lilla E

    Hemma från Förskolan för munsår??

    Min dotter har fått en munsår i ena mungipan och har haft det i flera månader nu (så länge som det varit  kallt ute), hon har väl fått det för att hon slickat sig om munnen när det varit kallt ute, och hon kommer heller inte ihåg att smörja in sin mun när hon är på förskolan.

    Har aldrig ens tänkt tanken att hon skulle hållas hemma för det! Ingen som nämnt det på förskolan heller. Munsår får väl väldigt många när det är kallt ute och man inte smörjer in sig ordentligt om läpparna?

  • K med lilla E
    Tjollabolla skrev 2010-01-25 10:23:13 följande:
    Ja visst är det så. Min son har oxå haft sitt ett tag, nu är det torkat, men det spricker när läpparna blir torra.Nåja, det var iaf så att det den fröken jag pratade tänkte på var att det kunde varit mun-fot sjukan, eller vad det heter? Det var ett barn som hade haft det där förra veckan och det var det hon tänkte att det kunde vara om det blev värre. Att vara hemma för ett munsår skulle inte funka. Då hade vi fått vara hemma i flera månader varje vinter här, det måste ju alla förstå att det inte går. Det smittar inte så lätt, som genom handkontakt, det krävs upprepande pussar och salivutbyte för att det ska smitta. Det smittar inte via leksaker.
    Fast visst hade det varit skönt! Jag hade gärna varit hemma hela vintern och sluppit gå ut :)
Svar på tråden Hemma från Förskolan för munsår??