• Anonym

    Tryck i pannan, bakom ögonen och näsan

    Jag har en period haft en otroligt obehaglig känsla i huvudet. Det är som ett kraftigt tryck som sitter i pannan, bakom ögonen, mellan ögonbrynen och över näsan... Inte smärta utan bara tryck. Jag känner mig samtidigt lite yrslig.
    Jag berättade detta för min husläkare som var övertygad om att det var stress-/ångestrelaterat. Jag har haft en superjobbig höst med mycket oro...
    Vad tror ni? Är det någon som känner igen det här?

  • Svar på tråden Tryck i pannan, bakom ögonen och näsan
  • lilla sandra

    När jag hade det så så var det bihålsinflammation. Har haft det så flera gånger utan att ha varit förkyld.

    Men visst, det kan säkert vara stressrelaterat oxå, men det känns lite som en "påkastad" diagnos bara för att ingen vll ta nått prov.

  • Nati

    Med stor sannolikhet. På mig sätter det sig precis där med spänningsvärk eller rättare sagt det gör gott/ont när man trycker och masserar där. Jag har haft så i flera år mer eller mindre. På mig vet jag att det är spända muskler

  • Anonym

    Tack för era svar!
    Bihåleinflammation har jag funderat på men jag har ingen värk/smärta, utan bara detta tryck. Har ej heller varit förkyld, men det kanske inte är ett måste.


    Nati, känner du både värk och tryck eller bara tryck?

  • Nati

    Mestadels bara tryck.
    Jag har också känsliga bihålor blir sällan förkyld med snuva utan då ökar trycket rejält på desssa ställen och då menar jag så rejält att jag vet att det just är bihåleinflammation eller förkylning.

    Ibland har jag tagit antibiotika men oftast bara öst på nässpray då. Om det är tätt i bihålor känns det extra om man böjer sig framåt en stund då blir det intensivare än det "vanliga" trycket som jag har av spänningar

  • Anonym (dsk)

    Jag hade ockås tippat på bihåleinflannation (sinuit) som tyvärr kan vara ganska långdraget och ha diffusa olika symtom. Sinuit är den sjukdom i Sverige som överbehandlas mest med AB istället för att få självläka. Testa cortisonbaserat nässpay som ex Nasonex.....(receptbelagt).

  • Anonym

    Tack snälla för era svar!


    Ska ösa på med nässpray i morgon och se om det lättar...  Tror annars ganska mycket på att det skulle vara spänningsrelaterat.

  • Birgitta L

    Svar till Anonym:

    Det är inte sannolikt att det är buhålorna om du inte varit förkyld så det är inte bra att ta nässpray, det torkar ut slemhinnorna. Det låter mer som stressrelaterat tycker jag och som yttrar sig i det tryck du beskriver, det är en speciell form av migrän som kallas ögonmigrän. Själva migränen är rent fysisk men kan utlösas av stress.

  • Anonym

    Tack snälla för alla svar.
    Imorse åkte jag till närakuten för att jag var så orolig över detta läskiga tryck. Läkaren var väldigt noggrann och kollade både bihålor och neurologiskt status. Han kunde inte hitta något fel alls utan var helt övertygad om att tryckkänslan beror på stress. Han sa att det var relativt vanligt att spänningshuvudvärk yttrar sig enbart som tryckkänsla.
    Jag känner mig väldigt lugnad nu och återigen, tack!

  • lilla sandra
    Anonym skrev 2010-01-22 15:10:55 följande:
    Tack snälla för alla svar. Imorse åkte jag till närakuten för att jag var så orolig över detta läskiga tryck. Läkaren var väldigt noggrann och kollade både bihålor och neurologiskt status. Han kunde inte hitta något fel alls utan var helt övertygad om att tryckkänslan beror på stress. Han sa att det var relativt vanligt att spänningshuvudvärk yttrar sig enbart som tryckkänsla. Jag känner mig väldigt lugnad nu och återigen, tack!
    Vad skönt att han tog sig tid att kolla på dej. Bara det betyder mycket.
    Hoppas att trycket släpper snart för dej.
  • Anonym

    Känner likadant och är lite nyfiken på om du fick reda på vad det var?

Svar på tråden Tryck i pannan, bakom ögonen och näsan