• Anonym

    Tryck i pannan, bakom ögonen och näsan

    Jag har en period haft en otroligt obehaglig känsla i huvudet. Det är som ett kraftigt tryck som sitter i pannan, bakom ögonen, mellan ögonbrynen och över näsan... Inte smärta utan bara tryck. Jag känner mig samtidigt lite yrslig.
    Jag berättade detta för min husläkare som var övertygad om att det var stress-/ångestrelaterat. Jag har haft en superjobbig höst med mycket oro...
    Vad tror ni? Är det någon som känner igen det här?

  • Svar på tråden Tryck i pannan, bakom ögonen och näsan
  • Anonym

    Tack för era svar!
    Bihåleinflammation har jag funderat på men jag har ingen värk/smärta, utan bara detta tryck. Har ej heller varit förkyld, men det kanske inte är ett måste.


    Nati, känner du både värk och tryck eller bara tryck?

  • Anonym

    Tack snälla för era svar!


    Ska ösa på med nässpray i morgon och se om det lättar...  Tror annars ganska mycket på att det skulle vara spänningsrelaterat.

  • Anonym

    Tack snälla för alla svar.
    Imorse åkte jag till närakuten för att jag var så orolig över detta läskiga tryck. Läkaren var väldigt noggrann och kollade både bihålor och neurologiskt status. Han kunde inte hitta något fel alls utan var helt övertygad om att tryckkänslan beror på stress. Han sa att det var relativt vanligt att spänningshuvudvärk yttrar sig enbart som tryckkänsla.
    Jag känner mig väldigt lugnad nu och återigen, tack!

  • Anonym

    Känner likadant och är lite nyfiken på om du fick reda på vad det var?

  • Anonym

    Jag har haft likadant, var hos läkare flera gånger p.g.a detta plus att jag var övertygad om att jag hade en hjärntumör som låg och tryckte :/ Men de avfärdade det med stress gång på gång.. Det var nog det oxå, för nu har jag inte känt det på länge och hade det varit nån läskig sjukdom hade den nog inte gått över av sig självt :)

Svar på tråden Tryck i pannan, bakom ögonen och näsan