• CeeJay

    Foglossningsvännerna forts.tråd 15

    Anmäler mig och önskar en trevlig helg till alla

    Jag ska på en välbehövlig tjejmiddag ikväll, ska försöka att ha så roligt jag bara kan och ser även fram emot i morgon då jag ska följa med min äldsta dotter till skridskoskolan och se vad hon har lärt sig ♥

  • CeeJay

    crex: Gud så skönt att du fick positiv information från Fk och ang jobbet. Det vet vi ju så väl att sånt gör att man orkar, kämpar och ser framåt lite extra mycket och med mer hopp om framtiden

  • CeeJay

    justine: Jag har bara hört positivt om övning med pilatesboll. Har en själv men jag har så enormt dålig balans att det gör ondare på mig när jag försöker (även om jag vet att jag troligen skulle bygga upp en bättre balans och då senare få hjälp av träningen vågar jag inte "få mer värk" just nu )

    Googla på övningar så hittar du nog bra övningar just för bäcken, rygg osv som du behöver.

  • CeeJay

    Så, nu har jag fått hem att FK överväger att inte betala ut någon mer sjukpenning efter den 24/2. Jag har tagit semester hela den veckan (v 8) och fram tills dess ska jag jobba 50%.

    Sen är det 75% som gäller, ber till gud (eller vem det nu är däruppe som har koll på sånt ) att jag klarar mig fram till sommarsemestern i alla fall.

    Annars händer inget speciellt här hos mig, samma visa i kroppen = ont och stel. Är förkyld nu så då känns det ännu mer slitsamt för kroppen.

    Önskar alla en trevlig fredag och en fin helg med så lite smärta och så lite bekymmer det bara går

  • CeeJay

    Long time no see tjejer, men här är jag

    Vill mest bara berätta att jag har varit på det åtråvärda besöket hos en reumatolog idag...och det blev väl inte riktigt som jag tänkt mig.

    För det första tänkte jag mig nog att hon skulle "hålla på" i en timme, alltså att utvärdera mer och kanske skriva remisser till olika provtagningar och sånt. Men icke. Nu kom ju jag iofs väldigt förberedd med 3 A-4 med information om min historik, "fynd" hittills och alla mina besvär och diagnoser.

    Hon gick igenom det jag skrivit på "smärt-teckningen", gjorde lite anteckningar, lyssnade på lungor, hjärta och tog blodtryck. En genomgång av smärtpunkterna, mätning av rygg och bröstkorg.

    Summan av det hela blev ju ok (eller hur man ska uttrycka sig). Hon kunde inte komma fram till någon diagnos av reumatisk karaktär (vilket jag är enormt lycklig för ) annat än att hon "tog tillbaka" diagnosen Fibromyalgi. Med tillägget "disfunktionell bröstrygg" (dvs det som ställer till mest stelhet i övre ryggen verkar vara någon form av "felväxt/missbildning/förskjutning osv...??).

    Hon konstaterade att jag inte var orörlig pga eller trots mina smärtor utan snarare tvärt om, speciellt när det gällde höfter och bäcken = då fick jag bekräftat än en gång att jag är överrörlig!

    Det som var intressant med hennes bedömning var att jag endast hade smärtpåverkan i ca 4 punkter idag. Normalt sett "ska" man ha minst 11 av 18 smärtpunkter för att "få" diagnosen fibro... MEN... enligt nya rön håller hela diagnosen på att omförvandlas och att det inte alltid "krävs" dessa smärtpunkter. Man kan alltså ha Fibromyalgi utan smärtpunkterna hela tiden (som jag) eftersom jag visar upp alla andra symptom kopplade till just den sjukdommen.


    Och då känner jag mig helt säker!! Jag var ju OSÄKER förut eftersom jag först hade 10,5 smärtpunkter, sen 7 och nu 4.. Innan min medicinering hade jag ont precis överallt och mina punkter varierar både i antal och stryka hela tiden beroende på hur jag mår i övrigt, det låter ju rätt vettigt.


     


    Fick ingen remiss till vare sig röntgen (men jag har ju varit på så många så jag känner mig rätt nöjd med det som hittills visat sig) eller kurator. Däremot skulle hon skicka informationen från idag till min smärtläkare vilket jag tyckte var kanon!! Tänk om fler kunde sammarbeta så.. Då ska jag försöka få en remiss till kurator av honom och även se om jag kan testa ny medicin LYRICA som hon föreslog. Hon ville inte skriva ut den eftersom jag redan står under medicinering och av smärtläkare som torde veta vad har gör (det kändes jättebra det också ).


     


    Fibromyalgi med disfunktionell bröstrygg - här har ni mig

  • CeeJay

    Här suger det mesta också nu Klarade EN DAG på 75%s jobb, i måndags. Sedan igår är jag hemma igen med full inflammation i "bröstkorgens" alla muskelfästen .. Fy bubblan!

  • CeeJay
    taksi skrev 2010-03-20 11:09:53 följande:
    Kodoktorn: skönt att du ska till sjukgymnasten på måndag! Förstår att det har känts som en evig väntan, men snart är du där. Hoppas att du får bra hjälp då också! Är det din supersjukgymnast du ska till? Jag har också njutit av vårvintervädret och ställt till det lite för mig i kroppen. Benen känns som timmerstockar sedan ett par veckor tillbaka pga pulkaåkning på helgerna. Det får ändå vara värt det! ----------------------------------Jag har haft en så otroligt omtumlande period nu senaste veckorna. Massor av känslor, gråt, kris, skratt och lättnad i en enda stor röra. Just nu är ryggen i rätt dåligt skick och har även fått problem med båda handlederna och armbågarna. Det gör att jag har haft lite svårt att sitta annat en superkortisar framför datorn nrä jag nu inte har jobbat och varit tvungen... Ska försöka boka tid till massage till veckan och sedan naprapat eller kiropraktor. TIll påsk ska vi upp till fjällen - det får bära eller brista. Vi tar tåget till Östersund och hyr bil där, då blir det ändå "bara" 27 mil i bilen. Det hoppas jag klara. Längtar hur mycket som helst! Kram på er och trevlig helg!
    Usch, inte roligt. JAG har ju också problem med båda armbågarna (epikondylit) och även handlederna - börjar tror att vi lider av samma mystiska åkomma

    Stor KRAM till dig hur som helst, kämpa på!
  • CeeJay

    KRAM och TREVLIG SÖNDAG till alla här som kämpar.

    Inatt har jag vaknat flera gånger av att mina fingrar är svullna och värker, plus värk i båda höfterna Min UNDERBARA sambo väckte mig och sa åt mig att lägga mig på mage - och så fick jag ryggmassage Min sambo får GULD i "att vara den bästa sambo-tävlingen". Massagen gjorde att jag känner mig lite smidigare idag ialla fall trots nattens krämpor.

  • CeeJay
    Lindis41 skrev 2010-03-24 10:29:44 följande:
    nu måste jag få gnälla!!Började m ppiller yasmin 28 o började rätt snabbt må illa precis som om jag skulle va gravid o igår fick jag världens migränanfall e fortf inte ok!!Min bm tyckte att jag skulle ta de kvällstid komb m postafen mot illamåendet m jag vill inte ha migrän ju!!Ska ja ge upp??
    Just de ppillrena är väl värsta hormonbomberna? Det är ju inte bra att ta när man har varken hormonell foglossning (egetsnickrat ord ) eller migrän? Eller har jag fel?

    jag åt ju minipiller förut och det var det värsta jag kunde göra. Fick skitont, mådde pyton hela tiden och migränen kom oftare.

    Om jag hade varit dig hade jag sett mig om efter ett alternativt p-medel. Själv har jag kopparspiral som fungerar superbra, inga hormoner och jag påverkas inte av den.
  • CeeJay

    crex: Jo tack det är inge vidare med mig Jag kämpar dock på med mina 75% och min minusflex ökar lavinartat. Jag orkar inte med alla timmar per dag och hittills har jag varit hemma 1-2 dagar varje vecka

    Får så dåligt samvete men jag kan inte göra annat, jag rasar ihop då!

    Idag var jag på smärtkliniken och efter en snabbundersökning och genomgång av mina "nya" symptom dvs att jag vaknar mitt i  natten av att jag har ont i fingrarna och inte kan böja dem - kom han fram till att jag har inflammation på ovansidan av vänster armbåge också... Alltså på in och utsidan på vänster och insidan på höger.
    Fick kortison i vänster armbåge och bedövningssprutor i ryggen.

    Eftersom jag har inflammationer i muskelfästena i bröstkorgen frågade jag om påverkan av hjärtat. Enligt honom ska jag genast ta kontakt med vårdcentralen och be om remiss för EKG - för att vara säker att hjärtat inte påverkas av alla inflammationer i närheten.

    Fick också en ny medicin - Celebra som jag ska ta varje morgon. Och så ska jag öka till 2 tabletter Tryptizol på kvällen och fortsätta ta 2 tramadol de morgnar jag måste.

    Känns lite halvtrist nu. Har så ont och är så enormt trött, jag somnar på vägen in till jobbet och även hem. Händer mer och mer nu att jag faktiskt somnar/nickar till framför datorn Så fort jag sätter mig ner känner jag att det blir suddigt och att det är omöjligt att hålla ögonlocken öppna.

    Får försöka hålla ut till slutet av maj till att börja med, då har jag chans att få sjukpenning igen om detta håller i sig.

  • CeeJay

    Lindis och crex: Tack för stödet! Det är jättetrist att jag måste ha det så här precis som många andra. Jag hade nog kunna jobba rätt bra om jag jobbade 25-50% nu. Jag önskar verkligen att den gamla formen av "sjukpension" fanns kvar dvs när man kunde få tillfällig pension i 1-2 år och under tiden "rehabiliteras". Men sånt finns ju inte nu.

    Ang mina händer glömde jag att skriva att läkaren tror att det finns risk att jag har nervpåverkan alltså från armbågarna. Om det inte stoppas i tid kan det bli permanenta nerskador. Hoppas verkligen att det kan stoppas för det är en av mina största skräckscenario här i livet - att jag ska få två armar som är obrukbara Så som det är idag kan jag leva med, det känns ok att inte kunna skriva snabbt på datorn och att jag inte kan öppna vissa burkar och förpackningar. Men när man börjar tänka på att man kanske inte kan äta, borsta tänderna eller tvätta sig själv känns det verkligen olustigt. Men jag kan inte tänka mig att det kommer gå så långt.

    Tack för att ni finns!!

  • CeeJay
    taksi skrev 2010-03-26 22:16:54 följande:
    CeeJay: å, vad hemskt med händerna och armbågarna! KÄnner precis som du att åtminstone det måste ju få vara kvar, att få använda händerna och armarna normalt. Det är väl ändå det minsta man kan begära efter alla krämpor du har fått gå igenom! Hur ska läkaren hjälpa för att stoppa nervpåverkan från armbågarna? Varm kram vännen! Och håller förresten med också om det där med tidsbegränsad sjukersättning, det hade arit helt underbart! kodoktorn: jättekul me dhunden! För första gången på över ett år harjag något att faktiskt se fram emot när jag ska hem från jobbet och det känns faktiskt helt underbart! Samtidigt är jag så klart tröttare än vanligt nu och gör rörelser som jag hade glömt bort att dom ens existerade. Det är tur att hon är så liten och anspråkslös vad gäller motionen. Just nu känner jag att jag måste träna upp hennes kondis mer än att hon får träna upp min... Skönt att höra att du verkligen kan ha bra dagar också! Även om det föll sig in precis när du skulle till sjukgymnasten och få hjälp så är det ju bättre att inte ha ont och få hjälpen senare än att ha ont hela tiden. Vilken vecka är du i nu? Trevlig helg allihop!
    Första åtgärden blir ju nu den här nya medicinen som ska stoppa inflammationen. Sen ska jag inte bära tungt och använda armbågsskydd så ofta jag kan. Ska även massera själv vid armbågarna och försöka hålla igång händer och fingrar och samtidigt vila när det behövs (svårt när jag jobbar 6 timmar om dagen framför en dator..). Men jag ska göra allt jag kan i alla fall.

    Sen om det inte blir bättre kommer han troligtvis skicka mig till en ortoped för vidare bedömning. Det KAN bli tal om operation där man går in och "fixar till" de inflammerade områdena och "skrapar rent" eller vad man nu gör Jag har inte satt mig in i det eftersom det ligger långt bort på min lista, i allafall hoppas jag det!

    Jag har ju tagit två Tryptizol till natten nu i tre nätter och börjat med Celebra. I natt har jag sovit supergott men när jag vaknade så var jag varm och rödflammig på flera ställen. Och nu när jag tänker på det är det ju DE områderna jag har inflammationer på - är röd och varm kring armbågarna och upp på baksidan av armnarna till armhålorna. Fram på bröstet och bak på bröstryggen Är det någonting som flammar upp för att bearbetas? Eller är det en tillfällighet? Ja, frågorna är många och de lär inte besvaras just nu ialla fall

    Hoppas alla får en underbar lördag, själv ska jag släcka lamporna en timme ikväll och antingen sitta helt tyst med sambon i soffan framför en tänd eld i kaminen eller så hittar vi på nått annat som är kul att göra i mörkret *hihi* Kram på er!
Svar på tråden Foglossningsvännerna forts.tråd 15